مشترکان ایرانسل با تعویض سیمکارتهای خود میتوانند از خدمات نسل چهارم تلفن همراه در 9 شهر ایران بهرهمند شوند. به گزارش ««فرصت امروز»»، علیرضا قلمبر دزفولی، مدیرعامل ایرانسل در مراسم بهرهبرداری از نخستین شبکه 4G کشور گفت: در حال حاضر 9 شهر ارومیه، بابل، تبریز، تهران، قزوین، قم، کرج، مشهد و همدان در 50 درصد پوشش جمعیتی شبکه نسل چهارم تلفن همراه ایرانسل قرار گرفتند و تا پایان سال این خدمات به همه مراکز استانی خواهد رسید.
وی افزود: سرعت دانلود در شبکه نسل دوم بین 10 تا 130 کیلوبیت برثانیه است و در نسل سوم این رقم حداکثر به پنج مگابیت رسیده است و در نسل چهارم مشترکان با سرعتی بین 10 تا 40 مگابیت میتوانند از خدمات اینترنت همراه ایرانسل استفاده کنند.
دزفولی ادامه داد: سرعت آپلود در شبکه نسل دوم هشت تا 130 کیلوبیت، در نسل سه بین 200 تا 500 کیلوبیت و در نسل چهار رقمی بین یک تا 15 مگابیت خواهد بود.
مدیر عامل اپراتور دوم از سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری برای ارائه خدمات 4G خبر داد و گفت: این هزینه چند سالی طول خواهد کشید تا به ایرانسل برگردد و در این چند سال هیچ درآمدزایی از این خدمات نخواهیم داشت.
وی با اشاره به روند توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور گفت: تغییرات رفتاری کاربران و تقاضای روزافزون برای استفاده از خدمات مبتنی بر داده، نیاز به سرعت و کیفیت بیشتر در انتقال دادهها، نیاز به دسترسی دائمی به خدمات دیتا، از رده خارج شدن فناوریهای نسل دوم و وایمکس و توقف تولید تجهیزات و ارائه پشتیبانی از سوی تامینکنندگان تجهیزات و رشد، توسعه شبکه ملی اطلاعات و تکامل فناوریهای پهن باند همراه (نسل سه و چهار) بهعنوان راهکار پایدار دسترسی یکپارچه به خدمات دیتا از ملزومات توسعه اینترنت پهن باند است.
دزفولی، حرکت در جهت تحقق اهداف چشمانداز ۲۰ساله، نهادینهسازی برای توسعه و تولید علم و تحقیقات، افزایش سهم تولید ناخالص ملی در تولیدات علمی، توسعه و تقویت جنبش نرمافزاری و تاکید بیشتر رویکردهای نوآورانه، تحقق رشد اقتصادی سریع، ثابت و پیوسته، کارآفرینی مفید و کاهش نرخ بیکاری، تعامل جهانی فعال در تمامی بخشها و مشارکت موثر در اقتصاد جهانی، حمایت از کارآفرینی، فعالیتهای نوآورانه و توسعه قابلیتهای فنی و تحقیقاتی، تکیه بر مزیتهای رقابتی و ایجاد مزیتهای جدید، تقویت بخشهای خصوصی و تعاونی بهعنوان محرکهای اصلی رشد اقتصادی، ارتقای قابلیتها و توان بخش تعاونی و تسهیل دسترسی آن به منابع، اطلاعات و فناوری و بهبود ارتباطات و توسعه، برقراری پیوندهای فنی، اقتصادی و مالی میان موسسات تعاونی، برآورده کردن نیازها و خواستههای جوانان و فراهم کردن بستر لازم برای مشارکت فعال آنها در فعالیتهای اجتماعی و مدیریت نخبگان از جمله دلایل توسعه پهن باند برشمرد.
به گفته وی، باتوجه به اطلاعات ارائه شده و براساس تجارب بینالمللی، بخشی از اهداف اقتصاد مقاومتی با توسعه شبکه پهن باند محقق خواهد شد. مدیر عامل ایرانسل با اشاره به تاثیر اینترنت پهن باند بر فرهنگ نیز گفت: با استفاده از این خدمت امکان اشاعه فرهنگ ایرانی و اسلامی به اقصی نقاط دنیا با افزایش دسترسی و سهولت نرمافزاری و سختافزاری برای تولید و توزیع محتوای فرهنگی و مذهبی، الگوی سبک زندگی اسلامی و ایرانی توسط علما، متخصصی و آحاد مردم فراهم و ارتقای فرهنگی جامعه از طریق افزایش میزان نشر و توزیع و همچنین سهولت دسترسی مقرون به صرفه به کتاب، انواع فیلم و محتواهای ویدئویی در حوزههای علمی، مذهبی، فرهنگی، سبک زندگی، انواع نواها و آواهای ملی، محلی، مذهبی و آثار هنری ممکن میشود.
وی درباره رشد در میزان درآمد بخشهای مختلف اکوسیستم پهن باند همراه گفت: درحال حاضر بیش از ۱۰۰ میلیارد برنامه کاربردی در سال در سطح دنیا دانلود میشود و اقتصاد برنامهای کاربردی بیش از ۱۰ میلیارد یورو در سال تنها در اروپا درآمد ایجاد میکند و در سال ۲۰۱۳، نزدیک به ۱٫۸ میلیون شغل تنها در بخش تولید محتوا و برنامههای کاربردی در جهان ایجاد شده است.
دزفولی، اهداف کمی شبکه ملی اطلاعات را دسترسی کاربران ایرانی به پهنای باند 20 مگابیت بر ثانیه در شبکه ملی اطلاعات، پرداخت 80 درصد هزینهها بهصورت الکترونیکی، ارائه الکترونیکی 100 درصد خدمات دولت به دولت، اتصال 60 درصد از خانوارها و تمامی کسبوکارها به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت تا پایان برنامه پنجم برنامه عنوان کرد.
به گفته وی، کسب رتبه دوم منطقهای سرانه پهنای باند و سایر شاخصهای ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان برنامه، به دست آوردن سهم دو درصدی صنعت ICT در تولید ناخالص داخلی تا آخر برنامه و اتصال تمامی دستگاهها به شبکه ملی را از ویژگیهای راهاندازی این شبکه عنوان کرد.
دزفولی افزود: با افزایش باند پهن جهش در رشد تولید ناخالص ملی كشورتا پایان برنامه پنجم رخ خواهد داد بهطوریکه باتوجه به اینكه افزایش 10 درصدی در ضریب نفوذ فناوری اطلاعات باعث افزایش تولید ناخالص ملی به میزان 4/1 درصد در کشورهای پیشرفته و 2/1 درصد در کشورهای توسعهیافته میشود، فراگیرترین و مقرون به صرفهترین لایه دسترسی به شبکه ملی اطلاعات به وسیله شبکه اینترنت پهن باند ایرانسل فراهم میشود. وی با اشاره به افزایش 132 درصدی در مصرف دیتا اعلام کرد: مصرف ماهانه دیتا در آبان ماه به بیش چهار هزار ترابایت رسیده است و این میزان مصرف در قیاس با دوره قبل از بهرهبرداری در شهرهای تحت پوشش اینترنت پهن باند بیش از 132 درصد رشد یافته است.
وی افزود: سرعت انتقال داده در شبکه اینترنت پهنباند ایرانسل درحال حاضر به طور متوسط 15 برابر نسل قبلی است و 60 درصد از مشـتریان دیتا در 75 شهر در منـاطق تحت پوشش نسل سوم قرار دارند. گفتنی است، مشترکان اپراتور دوم برای دریافت خدمات 4G باید اقدام به تعویض سیمکارتهای فعلی خود با سیمکارتهای نسل جدید ایرانسل (USIM)کنند و طبق تعرفه 3G و GPRS از خدمات نسل چهارم نیز استفاده کنند.