ترزا می ، به عنوان نخستین کنفرانس بین المللی خود پس از نخست وزیری، برای نشست گروه 20 به چین سفر می کند.
او در گفت وگوهایش با سایر رهبران جهان خاطرنشان می کند که بریتانیا در پی همه پرسی برای خروج از اتحادیه اروپا، «برای تجارت باز است.»
ترزا می با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا هم یک نشست دونفره خواهد داشت.
رئیس جمهوری چین، شی جین پینگ نیز با می دیدار می کند. در ماه جولای اعلام شده بود که دولت بریتانیا تصمیم برای ساخت هینکلی پوینت
- نخستین نیروگاه هسته ای جدید بعد از 20 سال- را تا اوایل پاییز به تعویق خواهد انداخت.
ترزا می، قرار است روز دوشنبه دو روز پس از نشست جی20، که از رهبران بیست اقتصاد عمده جهان تشکیل شده، با رئیس جمهوری چین، شی جین پینگ دیدار کند.
بریتانیای قابل اعتماد
جیمز لندال، خبرنگار سیاسی بی بی سی می گوید دیدار خانم می با رئیس جمهور شی «می تواند مهم ترین دیدار تلقی شود». او در مورد هینکلی پوینت افزود: «میزبانان چینی خانم می میلیاردها دلار بر سر این موضوع سرمایه گذاری کرده و به شدت برای گرفتن تصمیم مثبت در این زمینه اصرار دارند. این نشست محل قضاوتی است که نشان می دهد بریتانیا واقعاً تا چه اندازه پذیرا و قابل اعتماد است.»
خانم پائولین نویل جونز، وزیر سابق امنیت که از محافظه کاران است، در برنامه رادیو چهار بریتانیا گفت که موضوعات هر روزه امنیت، نیازمند آن است که مشخص شود هینکلی پوینت چگونه اداره خواهد شد؛ «باید معلوم شود چه کسی در سمت مسئولیت است. با چه کسی باید حرف زد، کرسی قدرت در رابطه با سرمایه گذاری هایی از این دست کجاست، بعد می توان ارتباط مستقیم برقرار کرد و ابهامی درباره نهاد های قدرت و تصمیم گیری در این رابطه نخواهد بود.»
سایر مباحثی که ترزا می قرار است در این نشست مورد بحث قرار دهد عبارتند از مهار تأمین مالی گروه های افراطی و توسعه تجارت آزاد. طی این نشست، نخست وزیر می، نخستین مذاکرات رودرروی خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را انجام خواهد داد.
انتظار می رود طی دیدار نخست وزیر می با همتای هندی اش نارندرا مودی، روابط تجاری بین بریتانیا و هند در دستور کار قرار گیرد.
می و اوباما درباره هشدار رئیس جمهوری آمریکا در مورد اینکه اگر بریتانیایی ها به خروج از اتحادیه اروپا رأی بدهند، «بریتانیا در پشت صف معاملات تجاری گیر می افتد» گفت وگو خواهند کرد.
در همین حین، چین بر سر کاهش انتشار گازهای گلخانه ای خود با اوباما توافق کرده است و درصدد هستند که اعلام کنند توافقات سال گذشته پاریس در موضوع تغییرات آب و هوایی را در کشورهایشان اعمال خواهند کرد.
این کشور بزرگ ترین منتشر کننده دی اکسیدکربن در جهان است که باعث تغییرات آب و هوایی می شود.
در توافقی که ماه دسامبر به انجام رسید، کشور ها موافقت کردند انتشار کربن را تا جایی کاهش دهند که متوسط افزایش جهانی درجه حرارت را کمتر از دو درجه سانتیگراد نگه دارد.
این نخستین توافق جامع جهانی بر سر موضوع آب و هوا است و تنها هنگامی لازم الاجرا خواهد شد که توسط کشورهای تولید کننده 55درصد از آلودگی کربنی جهانی، به تصویب برسد.
تصمیم چین برای تصویب این قانون کشورهای دیگر را برای ادامه این روند تحت فشار قرار خواهد داد.