ولیالله نصر، در گفتوگو با ایسنا در ارتباط با خانههای امن، ضمن بیان اینکه گسترش خانههای امن در سراسر کشور هماکنون در دستور کار سازمان بهزیستی قرار دارد، گفت: در حال حاضر در 18استان خانههای امن وجود دارد اما در استانهایی که این مراکز وجود ندارند نیز درصورتی که خشونتی افراد را تهدید کند، افراد میتوانند به مراکز مداخله در بحران و اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی استان مراجعه کرده و تقاضای مداخلات روانشناسی و مددکاری دهند تا خدمات لازم به آنان ارائه شود. در خانههای امن تحکیم بنیان خانواده، آموزش مهارت زندگی، کنترل خشم و... به افراد ارائه شده و در صورت نیاز زوج یا زوجه برای مشاوره به این مراکز مراجعه میکنند.
نصر درخصوص تفکیک خانههای امن از خانههای سلامت و مراکز بازپروری گفت: عمده محورهای کاری در این مراکز یکسان بوده و تفکیک فقط از لحاظ سنی و نوع آسیبدیدگی افراد صورت گرفته است و چنانچه شاهدیم در خانههای سلامت دختران در معرض آسیب، در خانههای امن، زنان و دختران خشونت دیده و در مراکز بازپروری، زنان آسیبدیده حضور دارند. او همچنین در خصوص ودیعه مسکن ارائه شده به زنان و دخترانی که در مراکز اقامتی سازمان بهزیستی اعم از خانههای امن حضور دارند، عنوان کرد: رقم ودیعه مسکن با توجه به مکان، محل، شهر و استان مختلف متفاوت بوده و در صورتی که تیم تخصصی ما تشخیص دهد که فرد به زندگی مستقل نیاز دارد، ودیعه مسکن به وی تعلق گرفته و رقم آن عموما از 15 میلیون تومان به بالا است.
***
آغاز ساماندهی نهادهای مدنی بانوان
زهرا ساعی مدیرکل امور بانوان استانداری تهران در گفتوگو با ایسنا گفت: قصد داریم سمنها و کانونهای فرهنگی اجتماعی بانوان را شناسایی و مسائل آنان را برای تشکلهای برتر تشریح کنیم. وی با بیان اینکه تشکلهای حوزه بانوان مشکلاتی دارند، گفت: برخی از آنان دچار مشکلات حقوقی هستند، برخی دیگر با چالشهای مطالعاتی مواجه هستند، معمولا دستگاههای اجرایی فضا در اختیار کانونهای فرهنگی – اجتماعی قرار میدهند اما این کانون براساس نرخ وظایف خود عمل نمیکند. تشویق تشکلهای موفق زنان میتواند موجب ایجاد انگیزه در تشکلهای دیگر شود.