شنبه, ۶ مرداد(۵) ۱۴۰۳ / Sat, 27 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز
در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس بررسی شد

مقایسه ایران و کره جنوبی در سیاست‌گذاری توسعه مبتنی بر صنعت و فناوری

8 سال پیش ( 1394/11/20 )
 

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی چگونگی سیاست‌گذاری برای توسعه مبتنی بر صنعت و فناوری را ضمن مقایسه وضعیت ایران و کره جنوبی مورد بررسی قرار داد. به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش‌ها، دفتر مطالعات ارتباطات و فناوری‌های نوین این مرکز با اعلام این مطلب که در کشورهای در حال توسعه رابطه بین اشتغال، فناوری و رفاه به شکلی منطقی درک نشده و تحت‌الشعاع الگوی توسعه مبتنی بر صدور مواد‌خام قرار گرفته است، افزود: در ایران نیز به دلیل فقدان درک درست از مفهوم توسعه، متخصصان در مورد مفاهیم بسیاری که در برنامه‌ریزی وجود دارد به اجماع نرسیده‌اند.

در پیش گرفتن سیاست‌های کوته نگرانه، فعالیت‌های تولیدی را تا مرز توقف کامل پیش برده و با تجویز نسخه‌های سیاستی تعدیل ساختاری، بدون توجه به ساختار نهادی لازم برای آن، نه تنها مسائل توسعه نیافتگی حل و فصل نشده، بلکه زمینه برای سوء‌استفاده احتمالی گروه‌های خاص فراهم می‌شود. این در حالی است که دولت کره جنوبی با مدیریت اقتصاد کلان و طراحی یک مدل «سرمایه‌داری مدیریت شده» این کشور را از جامعه‌ای عقب مانده به توسعه‌یافته هدایت کرد.عملکرد خیره‌کننده، رشد اقتصادی و تغییرات ساختاری در کره صرفا نتیجه فعالیت آزادانه عوامل بازار نبوده و کاملا با هدایت دولت حاصل شده است.

دولت توسعه‌گرای کره به منظور توسعه صنعتی و فناورانه، سیاست‌هایی نظیر انتخاب بخش‌های خاص و ارائه کمک‌های مختلف به آنها، جلوگیری از رقابت شدید میان بخش‌ها، سوق دادن بخش خصوصی به ایجاد بنگاه‌های بزرگ (چائبول)، مدیریت مصرف خصوصی به منظور انباشت سرمایه و مداخله در بازار اعتبارات و هدایت آنها به سوی بخش‌های خاص را در پیش گرفت و با تکیه بر تولید محوری و تمرکز بر پنج صنعت استراتژیک شامل فولاد، پتروشیمی، خودرو، کشتی‌سازی و الکترونیک (ICT) توانست به یکی از موفق‌ترین کشورهای در حال توسعه دنیا با درآمد سرانه هنگفت تبدیل شود.

با مطالعه سیر تحولات اقتصادی کره جنوبی و ایران متوجه می‌شویم، آنچه امروز کره جنوبی را از گذشته آن متفاوت کرده و اهداف دولتمردان آن را محقق ساخته آگاهی از نقش بسزای فعالیت‌های تولیدی در فرآیند توسعه اقتصادی و پروبال دادن به این فعالیت‌ها است. به منظور انجام اصلاحات نهادی لازم و با درس گرفتن از تجربه موفق کره، باید حمایت‌هایی در جهت بسط طول و عرض بنگاه‌ها فراهم شود تا امکان رشد بنگاه‌های کوچک و متوسط و تبدیل آنها به بنگاه‌های بزرگ ایجاد شود و در نتیجه توان رقابت پذیری و پایداری در بازار به وجود آید.

برچسب ها : اقتصاد کلان
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/6WH1izY4
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوکخرید اقساطی آیفون 13 با تخفیف ویژه
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه