عدم نظارت بر واردات غیرقانونی تجهیزات و دستگاههای دیجیتال مشکل بزرگی برای کشور ایجاد کرده است که باید هرچه سریعتر برای آن چارهای اندیشید.
به گزارش «فرصت امروز»، علیاصغر عمیدیان، معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درباره نحوه واردات تجهیزات ارتباطی گفت: در بعضی مواقع این تجهیزات از مبادی غیرقانونی به کشور وارد میشوند که نظارتی روی آنها صورت نمیگیرد یا حتی تجهیزاتی هم که به صورت قانونی وارد میشوند بدون مراجعه نمونهای به سازمان تنظیم مقررات مورد استفاده قرار میگیرند که باعث بروز مشکلات زیادی میشوند که این مسئله باید از سوی مسئولان مورد توجه قرار گیرد.
معاون وزیر ارتباطات که در همایش مشترک وزارت ارتباطات و سازمان استاندارد سخن میگفت، افزود: در شش ماه اول امسال تعداد 510 دستگاه تجهیزات ICT از جمله تجهیزات ماهوارهای، GPSها و گوشیهای تلفن همراه و ... مورد بررسی این سازمان قرار گرفت و نمونههای مختلف آنها بررسی شد.
وی افزود: با هدف کاهش زمان تست این تجهیزات سامانه آنلاینی در نظر گرفته شده تا با این روش بتوانیم به استاندارد بین المللی در زمان کوتاهتری نزدیک تر شویم.
معاون وزیر ارتباطات به تفاهمنامه سازمان تنظیم مقررات و سازمان استاندارد اشاره کرد و گفت: قبل از تدوین استانداردهای ملی در حوزه ICT مطالعات توسط مرکز تحقیقات و مشاوران دانشگاهی انجام میشود و به سازمان تنظیم ارائه و پس از تصویب سازمان استاندارد اعمال میشود.
عمیدیان با اشاره به تفاهمنامه همکاری که در سال گذشته بین سازمان تنظیم مقررات و سازمان استاندارد صورت گرفت، گفت: در چارچوب این همکاریها استانداردهای مختلفی تدوین شد، اما درحال حاضر یکی از مشکلات این است که در صدور تاییدیه تولیدات در گمرک با نوعی تاخیر و وقفه مواجهیم که لازم است این مسئله مورد توجه قرار گرفته و شرایط بهگونهای پیش برود که این تاییدیه در کوتاهترین مدت زمان ممکن دریافت شود.
محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این همایش گفت:در دنیای امروز سرعت پیشرفت تکنولوژی به گونهای است که هنوز فناوری نهادینه نشده بعد از یک مدت کوتاه تکنولوژی بالاتری وارد بازار میشود به همین دلیل ما هم باید در این حوزه سرعت خود را با این تغییرات زودهنگام هماهنگ کنیم.
وی افزود: اگر تعداد صدور استانداردها در سال 2012 را نسبت به سال 2013 مقایسه کنیم متوجه میشویم که مقدار این گواهینامهها چهار درصد رشد داشته که این مقدار در حوزهICT ، 14درصد افزایش داشته است که این از اهمیت استانداردهای این حوزه در جهان حکایت دارد.
وزیر ارتباطات گفت: در عرصه استاندارد، اجماعی وجود دارد که در قالب آن چهار مقوله را نمی توان از هم جدا کرد. به عبارت دیگر استاندارد، کیفیت، رقابت و توسعه چهار ضلع یک مربع هستند که باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرند چرا که ارتقای کیفیت و رعایت استاندارد لازم و ملزوم یکدیگر هستند و اگر بخواهیم کیفیت خدمات را توسعه دهیم ناچاریم استانداردها را به دقیقترین شکل ممکن ارتقا دهیم.
واعظی درباره آغاز به کار دوباره دفتر تدوین استاندارد و کنترل کیفیت نیز گفت: در سال 74 این نهاد در مرکز تحقیقات مخابرات ایجاد شد و کارهای خوبی هم انجام داده بود، اما متاسفانه با وجود تعریف 423 استاندارد بین المللی در این دفتر طی سالهای گذشته آن را تعطیل کردند که اکنون فکر میکنم لازم است بار دیگر فعالیتهای آن از سر گرفته شود.
وزیر ارتباطات در ادامه تاکید کرد: دولت یازدهم بنا دارد تا شرایطی را ایجاد کند که کشور از شرایط تورم و رکود اقتصادی عبور کند به همین دلیل تلاشهای متعدد و برنامهریزیهای مختلفی در این زمینه صورت گرفته که قطعا رقابت و استاندارد بالا در این هدف تاثیرگذار خواهد بود.
نیره پیروزبخت، رییس سازمان ملی استاندارد ایران نیز در این همایش بر همکاریهای مثبت وزارت ارتباطات و سازمان استاندارد تاکید کرد و گفت: نحوه نظارت و واگذاری استانداردها در حوزه ارتباطات باید با سرعت بیشتری صورت پذیرد. وی افزود: استاندارد میتواند بازار رقابت را در حوزه کسب و کار گرم تر کند و به عنوان ترازی در میدان رقابت محسوب شود.