اسماعیل کهرم، مشاور رییس سازمان حفاظت محیطزیست در امور طبیعی، در گفتوگو با «فرصت امروز» و در واکنش به سخنان رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، مبنی بر مزاحمت یکی از سازمانها برای اجرای روشهای اصلاح ژنتیک گیاهان، تصریح میکند: مهندسی ژنتیک یعنی دستکاری در DNA و ژن محصولات، برای اینکه مثلاً خرمای براقتر و درشت یا پرتقال با پوست نازکتر تولید شود. این تغییرات ژنتیکی روی محیطزیست و خود انسان بهعنوان مصرفکننده، تاثیرهای مخربی دارد.
وی اظهار میکند: بسیاری از کشورهای پیشرفته و مترقی در صنعت و دانش مانند جامعه اقتصادی اروپا شامل 27 کشور، حتی اجازه وارد کردن یک دانه گندم که به شیوه تغییر ژنتیک تولید شده را نمیدهند چون هنوز تاثیر اینگونه محصولات و زیانهای آن به انسان آشکار نیست. با این توصیف چگونه ما باید اجازه تولید چنین محصولات مضر برای محیطزیست و انسان را صادر کنیم؟
مشاور رییس سازمان حفاظت محیطزیست، ادامه میدهد: برخی کشورهای جامعه اقتصادی اروپا (EEC) مانند انگلستان با توجه به وابستگی شدید به واردات محصولات کشاورزی آمریکا زیر فشارهای این کشور، همچنان نسبت به وارد نکردن محصولات به اصطلاح تراریخته مقاومت نشان میدهند. کهرم اینگونه محدودیتهای سازمان حفاظت محیطزیست را مطلوب میداند و میافزاید: این محدودیتها یا به گفته آقایان مزاحمتها از سوی سازمان حفاظت محیطزیست با دلایل علمی بیان میشود و به نظر میرسد کسانی که مخالف هستند از پیامدهای آن آگاه نیستند.
وی با اشاره به وظایف وزارت جهاد کشاورزی، تصریح میکند: گویا این وزارتخانه اساسا غیراز ضرر و زیان به کشور کار دیگری ندارد! بهتر است آقایان به جای متهم کردن سازمانهای مسئول دیگر، نگاهی به کشورهای جامعه اقتصادی اروپا و دلایلی که آنها برای استفاده نکردن از محصولات تراریخته و تغییر ژن یافته ارائه دادهاند، بیندازند و مطالعهای داشته باشند. اگر آنها هم متوجه ضرر و زیانهایی که اینگونه محصولات برای محیطزیست و انسانها دارند، شوند بیتردید از در مخالفت وارد خواهند شد.
مشاور رییس سازمان حفاظت محیطزیست اظهار میکند: در مهندسی ژنتیک، با اصلاح گونهها و ارقامی از درختان و گیاهان، آنها را نسبت به سرما مقاوم میکنند. این مسئله شاید برای کشاورزان سودمند باشد اما نسلهای زیادی باید تاوان پس دهند و با مشکلات بسیاری مواجه شوند. GM فود یا غذاهایی که از راه تغییر ژنتیک تولید میشوند، نهتنها مفید نیستند بلکه مضرند و ما همچنان از تولید، واردات یا مصرف اینگونه محصولات جلوگیری و مخالفت میکنیم.