از جمله موضوعات مهم و پراهمیتی که در اداره کل نظارت بر فرآوردههای غذایی و بهداشتی اهتمام ویژهای نسبت به آن وجود دارد بحث ایمنی زیستی در حوزه ایمنی غذایی است. مدیر کل نظارت بر فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، با بیان این مطلب تصریح کرد: اصولا یکی از مسائل مطروحه در این بخش، فرآوردههای غذایی تغییر یافته ژنتیکی هستند.
هدایت حسینی به ایفدونا گفت: در بین این موادغذایی، آنهایی تغییراتشان مجاز شناخته میشود که در سطح بینالمللی به تایید سازمان جهانی بهداشت رسیده باشند. در این صورت استفاده از فرآوردههای غذایی تغییر یافته ژنتیکی برای مصرفکننده مشکلی ایجاد نمیکند. وی همچنین ضمن بیان ضرورت و الزام درج ترکیبات فرآوردههای تغییر ژنتیکی، درصد و مقدار آن روی برچسبهای اطلاعرسانی محصول خاطرنشان کرد: برخی از انواع تغییرات ژنتیکی هنوز هم از نظر ایمنی و سلامت به تایید نرسیده بنابراین طبیعی است که سازمان غذا و دارو هیچگونه مجوز تولید یا وارداتی برای این موادغذایی صادر نکرده باشد.
حسینی با اشاره به اینکه در زمان صدور مجوز برای واردات و تولید این موادغذایی بهویژه برخی از انواع غذایی مثل دانههای روغنی و برخی فرآوردهها که از سویا و ذرت تهیه میشوند توجه لازم صورت میگیرد تا صحت و سقم تغییرات ژنتیکی آنها مشخص شود، گفت: این توجه بهگونهای است که پس از طی مراحلی، حتی تاییدیه مجامع بینالمللی مرتبط بررسی و پس از طی تحقیقات و اخذ نتایج مثبت، نسبت به صدور مجوز برچسبگذاری و ورود به سطح عرضه آنها اقدام میشود.
مدیر کل نظارت بر فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: اگر غیرمجاز بودن فرآوردههای مذکور مسجل شود طبیعتا به بازار راه پیدا نمیکنند و آنهایی هم که بهصورت قاچاق به سطح عرضه وارد شده باشند حتما جمعآوری خواهند شد.