با در نظر گرفتن اهمیت ایمنی در زندگی امروزی هر یک از ما، بسیاری از شرکتها در بخشهای متفاوت ایمنی مشغول به کار شده و سرمایهگذاریهای متفاوتی در این زمینه انجام دادهاند. اما همه میدانیم ورود به یک حوزه تخصصی و سرمایهگذاری در آن ذکاوت و البته ریزبینی ویژهای میطلبد و باید در کنار تخصص از این دو عنصر به نحوی استفاده کنیم تا در آینده اقتصادی و کسب وکارمان موفق باشیم. به همین دلیل «فرصت امروز» سراغ فربد علّی، مدیر فنی شرکت ارشک صنعت رفته تا از وی درباره موفقیت در این صنعت بپرسد.
به افق انتظاراتمان رسیدیم
فربد عِلّی با اشاره به پیشینه فعالیت این شرکت به «فرصت امروز» میگوید: با در نظر گرفتن اهمیت ایمنی در زندگی مدرن امروز شرکت ما در سال 1383 فعالیت خود را بهصورت مطالعاتی و نمایندگی فروش آغاز کرده است اما رفتهرفته نیاز بازار، مدیران را به این باور رساند که اکنون زمان مناسبی برای وارد شدن به این بازار است و باید در این حوزه با توجه به نیازهای موجود سرمایهگذاری کرد که در سال 1388 زمینه تولید در شرکت یاد شده فراهم شد.
وی در ادامه تأکید میکند: در ابتدای کار، میزان سرمایهگذاری شاید در حد بسیار ناچیز و کل پرسنل شرکت از تعداد انگشتان دست نیز کمتر بود اما با توجه به سیاستگذاریهای دقیق و همچنین افقهایی که برای شرکت ترسیم شده بود، توانستیم به موفقیت نزدیک شده و اکنون نزدیک به 30 پرسنل را در بخشهای مختلف تولید و اداری مشغول بهکار کردهایم.
علّی همچنین اضافه میکند که در حال حاضر اگر کسی تصمیم به سرمایهگذاری در این زمینه داشته باشد باید برای زمین و ساختمانهای لازم نزدیک به 500میلیون تومان سرمایهگذاری کند و در بخش تجهیزات و ماشینآلات و تهیه مواد خام نیز به همین میزان سرمایهگذاری نیاز دارد که جمع آن نزدیک به یک میلیارد تومان میشود.
علّی با تأکید بر اهمیت رعایت استاندارد در این صنعت میافزاید: از همان ابتدای فعالیت شرکت با توجه به اهمیت رعایت استاندارد در تولید، فعالیت به سمتی رفت که تمامی محصولات در بالاترین کیفیت ممکن تولید و روانه بازار شوند و به همین دلیل توانستیم با استفاده از ارتباطات تجاری موجود، دوره گواهینامه NFPA آمریکا را که یکی از معتبرترین گواهینامههای استانداردی در این صنعت است، دریافت کنیم.
این فعال صنفی در ادامه تأکید میکند: دریافت این مجوز اگرچه توانست باعث پیشرفت و اعتبار شرکت شود اما با خواستههای مدیران و افقهای اقتصادی آنها کمی فاصله داشت و به همین دلیل با بررسی بازار و در نظر گرفتن شرایط و نیازهای موجود سعی شد به سمت خاص بودن و ایجاد تمایز رقابتی در بازار حرکت کنیم چون این مسئله عاملی تعیینکننده در بقای برند مورد نظرمان بود.
خاص بودن، کسب وکار ماست
علّی همچنین میافزاید: سیاست خاص بودن این برند از آنجا نشات گرفت که در بخش ساختمانی (مسکونی و اداری) معمولاً طراحان داخلی بهرغم اجباری بودن استفاده از باکسهای اطفای حریق همیشه به دلیل شکل ظاهری به نوعی از زیر بار استفاده از این وسایل به اصطلاح درمیرفتند که همین امر سوژهای مناسب برای سرمایهگذاری ما شد. بهعنوان مثال امروز شرکت ارشک صنعت، باکسهای اطفای حریق با ورقهای استیل بسیار لوکس و رنگهای خاص تولید میکند به صورتی که خود این باکسها در واقع تزیینی برای فضاهای اداری و مسکونی هستند.
به اعتقاد این فعال صنفی، این سیاست توانست راه ورود به بازارهای بینالمللی را برای شرکت یادشده فراهم کند، بهصورتی که اکنون کشورهای اروپایی مثل لهستان، مجارستان، ترکمنستان و کشورهای حاشیه خلیجفارس که بیشترین سفارشهای لوکس را داشتند، بهرغم وجود رقبای دیگر ترجیح میدهند از محصولات باکیفیت ایرانی استفاده کنند.
فربد تأکید میکند: در صورتی که مسئولان دولتی حمایتهای لازم جهت معرفی برندهای معتبر ایرانی در خارج از مرزهای کشورمان را داشته باشند، بدون تردید با در نظر گرفتن قابلیت بالای ارزش افزوده تولیدات اینچنینی میتوان امیدوار بود که اشتغالزایی و ارزآوری گستردهای برای کشورمان ایجاد شود چون امروزه برای تولیدات کلاس لوکس تقریباً بیش از 95درصد از مواد خام مورد نیاز در کشورمان وجود دارد و تنها برای برخی قطعات غیرفنی مثل بلبرینگ، دستگیره یا حتی رنگ نیازمند واردات هستیم.
تهدیدهای سرمایهگذاری
این کارشناس فنی معتقد است که تنها تهدید موجود در زمینه تولید اینگونه محصولات که مسئولان باید هرچه سریعتر نسبت به برطرف کردن آن گام بردارند تدوین استاندارد ملی در این زمینه است چون امروز نبود استانداردهای تعریف شده خطری است که نهتنها تولیدات داخلی را تهدید میکند، بلکه میتواند نگرانی گستردهای برای مصرفکنندگان نیز ایجاد کند.
هر چند از ابتدای مردادماه سال جاری کارگروهی برای تدوین این استانداردها تشکیل شده و نتایج بررسیهای آن اکنون در اختیار سازمان ملی استاندارد قرار گرفته است تا پس از تصویب و بازنگریهای نهایی در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد، اما لازم است در این زمینه فرصتسوزی نشده و به سرعت نسبت به ابلاغ استانداردهای مورد تأیید گامهای اصولی برداشته شود.