درپی افزایش خوشبینیها نسبت به حل و فصل بحران اقتصادی یونان و افزایش قیمت سهام در بورس چین، قیمت نفتخام در بازارهای جهانی افزایش یافت. این افزایش درحالی اتفاق افتاد که نگرانیها از وجود نفت مازاد در بازار و کاهش همچنان بر قیمت این محصول تأثیر بسیار زیادی داشته و از افزایش بیشتر قیمت نفت جلوگیری به عمل آورده است.
به گزارش رویترز و در راستای افزایش قیمت نفت در بازار، شاخص نفتی برنت با 31 سنت افزایش به 58 دلار و 92 سنت در هر بشکه رسید، این در حالی است که قیمت این شاخص نفتی بینالمللی در ماه جاری میلادی بیش از 7 درصد از ارزش خود را از دست داده است. نفتخام ایالات متحده نیز با افزایش 33 سنتی در معاملات آتی خود به قیمت 53 دلار و 11 سنت در هر بشکه معامله شد، با این حال نگرانی از وضعیت عرضه و تقاضا در بازار موجب کاهش رشد قیمت نفت در بازارهای سهام شده است. یونان با ارائه یک طرح پول نقد در مقابل اصلاحات مالی به طلبکاران بینالمللی خود، امیدها برای حل و فصل بحران بازپرداخت بدهیهای این کشور را افزایش داده است. در چین شاخص بورس اوراق بهادار این کشور نیز پس از حمایتهای گسترده دولت به منظور متوقف کردن کاهش 30درصدی ارزش سهام، 5درصد افزایش یافت.
سقوط ارزش سهام در بازارهای مالی چین به همراه نگرانیهای ناشی از بحران بازپرداخت بدهیهای این کشور، نقش بسیار مهمی در کاهش قیمت شاخص بینالمللی برنت و کاهش قیمت آن به 55 دلار و 10 سنت در هفته گذشته داشته است. در همین ارتباط آمریتا سن تحلیلگر ارشد مؤسسه Energy Aspects میگوید: «بازارهای مالی چین دلیل اصلی کاهش قیمت نفت و اشباع فروش این محصول بوده و با ایجاد ثبات در این بازارها شاهد بازیابی قیمت نفتخام خواهیم بود.»
در این بین فعالان و معاملهگران بازار نفت معتقدند کند شدن رشد اقتصادی چین و همچنین کاهش فروش خودرو در این کشور از جمله دلایلی است که از افزایش شدیدتر قیمت نفتخام در بازار جلوگیری به عمل آورده است. اطلاعات منتشر شده از سوی چین نشان میدهد که فروش خودرو برای سومین ماه متوالی در این کشور کاهش یافته و این موضوع سبب شده تا پیشبینیها مبنی بر رشد 3درصدی صنعت خودرو چین در سالجاری میلادی محقق نشود. لازم به ذکر است که فعالان بازارهای جهانی نفت در انتظار شنیدن اخبار مربوط به مذاکرات ایران و شش قدرت عمده جهانی در وین هستند، چرا که در صورت دستیابی طرفین به توافق و لغو شدن تحریمهای ایران، تولید نفت این کشور افزایش یافته و حجم بیشتری از نفتخام به بازار سرازیر خواهد شد. اگرچه واشنگتن اعلام کرده است که عجلهای برای دستیابی به توافق جامع هستهای ندارد. در این بین عربستان سعودی تولید و صادرات نفتخام خود را در بالاترین سطح ممکن حفظ کرده و صادرات خود به خریداران آسیایی را در ماه آگوست ادامه داده و به تعهدات خود عمل کرده است.