نفت یا همان طلای سیاه این هفتهها به کلافی سردرگم تبدیل شده و به نوعی تحولات قیمتگذاری آن تیتر مهمترین پایگاههای خبررسانی و تحلیلی اقتصاد بینالملل و بهخصوص جمهوری اسلامی ایران بوده است. چه میشود که قیمتی میریزد؟ قطعا پاسخ چربش عرضه بر تقاضاست. موضوعی که برخی از اعضا در نشست اخیر اوپک سعی در کاستن از میزان عرضه این گروه تاثیرگذار بر قیمت جهانی این کالای مهم داشتند که با مخالفت جدی عربستان و چند کشور عضو مواجه شد.
کشورهای مخالف کاهش عرضه به یک منظور اقدام خود را توجیه میکنند و آن موضوع چیزی نیست جز فشار بر رقیب قدرتمندی به نام نفت شیست (شیل) ایالات متحده امریکا. این در حالیاست که پیشبینی میشود، در سهماهه نخست سال 2015 میلادی، مازاد نفت به ازای نیاز بالفعل یا همان تقاضای جهانی به بیش از یک میلیون بشکه در روز برسد که این موضوع به ادامه روند نزولی قیمت این کالای بسیار مهم منجر خواهد شد.
این در حالیاست که بررسی نمودارهای مربوط به نوسانات ارزش دلاری نفت نشان میدهد معامله شدن هر بشکه از آن در محدوده قیمتی 50 دلار و اندکی زیر این قیمت در آیندهای نه چندان دور کاملا محتمل است. باید منتظر بود و دید که آیا تصمیمهایی جدید در زمینه سیاستهای عرضهای توسط تاثیرگذاران این بازار صورت خواهد گرفت یا خیر و این تصمیمها مکانیزم عرضه و تقاضا را به کدامین سو سوق میدهند.