مصطفی قلیخسروی، دبیر اجرایی دومین نمایشگاه بینالمللی املاک و مستغلات معتقد است: «تبادل افکار بین برندهای ایرانی و خارجی مهمترین هدف در برگزاری نمایشگاه بینالمللی املاک و مستغلات است و اگر این دو برند در رشتههای مختلف مهندسی با هم تبادل افکار و اطلاعات داشته باشند، قطعا ما میتوانیم ایدههای جدید بگیریم و در کارهایمان موفقتر عمل کنیم.» خسروی که 27 سال در اتحادیه املاک کشور فعالیت داشته و در این مدت 14 سال به عنوان رییس اتحادیه املاک کشور نقشآفرینی کرده، بر این باور است که صنعت مشاورین املاک باید مهندسیساز شوند و نمایشگاههای املاک مثل ویترینی برای ارائه خدمات و کارهای شرکتها هستند که نهتنها برندها و مدیریتهای فروش معتبر که مشاوران املاکی که هنوز به فروش مهندسی نرسیدهاند هم باید در نمایشگاه مطرح شوند تا با این کار فروش را مهندسی کنیم.
گفتوگوی حاضر با مصطفی قلیخسروی، دبیر اجرایی دومین نمایشگاه بینالمللی املاک و مستغلات درمورد نقش اتحادیه املاک کشور در برگزاری نمایشگاه، هدف اصلی از برپایی نمایشگاه و اینکه برای توسعه اینگونه نمایشگاهها چه برنامهای در نظر گرفتهاند، است که از نظرتان میگذرد.
***
به نظرتان هدف از برگزاری نمایشگاه چیست؟
تبادل افکار بین برندهای ایرانی و خارجی مهمترین هدف ما در برگزاری نمایشگاه است. امسال پنج برند خارجی در نمایشگاه حضور دارند که فقط حق دارند سازههایشان را معرفی کنند، اما حق خریدوفروش ندارند. با این حال من فکر میکنم که تبادل افکار بین دو برند ایرانی و خارجی در رشتههای مختلف مهندسی باعث میشود که ما ایدههای جدید بگیریم و در کارهایمان موفقتر باشیم. امسال حدود 45 شرکت ایرانی و پنج شرکت خارجی در این نمایشگاه حضور دارند.
نقش اتحادیه و مشاوران املاک کشور را در برگزاری نمایشگاه چطور ارزیابی میکنید؟
اتحادیه املاک کشور بهعنوان یکی از مجموعههای اصلی در برگزاری نمایشگاه یک نقش مکمل دارد و این فرصت را مناسب میداند تا نحوه عملکرد سالانهاش را برای اعضای خودش گزارش دهد. اما برگزاری نمایشگاه قانون و سیستم خاص خودش را دارد، چون ما نهتنها با مشاوران املاک و اتحادیه، بلکه با اتحادیه انبوهسازان و انجمنهای ساختمان هم در ارتباط هستیم و چون اتحادیهها به یک صنف خاص مربوط میشوند پس باید در صنف خودشان حواشی کارهایشان را انجام دهند. در واقع نمایشگاه بینالمللی املاک و مستغلات کمپلکسی از تمام مجموعههای ساختمانی کشور است که هر مجموعه سعی دارد جایگاه و خدمات خودش را نشان دهد.
فکر میکنید شهروندان از لحاظ اطلاعات حقوقی و قراردادی در چه حدی قرار دارند؟
متاسفانه فقر حقوقی در کشور ما بیداد میکند و در این رابطه اگر شهروندان از حقوق شهروندی، حقوق اجتماعی، حقوق قراردادی و ملکیشان اطلاع کافی داشته باشند، طبیعتا کمتر دچار اشتباه شده و مالباخته نمیشوند.
استقبال مردم امسال نسبت به سال قبل چطور بوده است؟
خوشبختانه تا الان استقبال خوب و ارزندهای از نمایشگاه شده است و روز گذشته هم تقریبا حدود 1500 نفر از غرفهها دیدن کردند. به نظر من دلیل این استقبال خوب این است که نمایشگاه در حال و هوای نزدیک به فصل بهار برگزار شده و چون این ایام مخصوص نمایشگاههای پوشاک و موادغذایی است، باعث میشود که مردم بهجز نمایشگاههای پوشاک و موادغذایی از نمایشگاه املاک و مستغلات هم دیدن کنند.
چرا نمایشگاه بهصورت بینالمللی برگزار میشود؟
ما در کشوری زندگی میکنیم که همه دنیا چشم به نوآوری و تحولات جدید آن دوختهاند تا بفهمند که برنامهریزیهای ما نسبت به کشورهای دیگر چطور است. همانطور که میدانید نمایشگاه بینالمللی املاک در همه دنیا برگزار میشود و ما باید سعی کنیم که از آنها عقب نیفتیم و حداقل با این روند خودمان را با آنها تطبیق دهیم. امام علی (ع) میفرمایند: حرفهای حکیمانه را بپذیرید، حتی اگر اهل ضلال باشد. بنابراین ما باید کارها و حرفهای خوب را بپذیریم و همیشه در حال متحول کردن و نوآوریهای جدید باشیم.
برای توسعه اینگونه نمایشگاهها چه برنامهای در نظر گرفتهاید؟
من قصد دارم که همه مشاوران املاک متوجه برگزاری این نمایشگاهها شوند، چون این نمایشگاهها مثل ویترینی برای ارائه کارها و خدمات شرکتها است. در واقع یکسری از مدیریتهای فروش و برندهایی در نمایشگاه هستند که از قبل مطرح بودند و یک عدهای هم مشاوران املاکی هستند که هنوز به فروش مهندسی نرسیدهاند و ما سعی داریم با مطرح کردن آنها فروش را مهندسیساز کنیم، یعنی همانطور که میگوییم صنعت ساختمان باید از سنتی خارج شود و به صنعتی شدن روی آورد یا اینکه صنعت اجاره فعال شود، بنابراین باید صنعت مشاورین املاک هم مهندسیساز شوند. هزاره سوم میخواهد که این کار انجام شود و ما انتظار داریم که مشاورین املاک و مردم برای ارائه کار این ابدعکنندهها به نمایشگاه بیایند و چون این نمایشگاه در سطح بینالمللی است و بازتاب خارجی دارد، به نظر من خیلی مهم است که با استقبال مردم پربارتر شود تا ما بتوانیم سرمایهگذارهای کشورهای خارجی دیگر را هم جذب کنیم.