شنبه, ۲۲ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Sat, 11 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

اکثر درمان های ایمپلنت دندان ماندگاری بسیار بالایی دارند، اما احتمال اندک شکست در آن ها وجود دارد. آگاهی از علائم معمول پس زدن و شکست ایمپلنت می تواند از تشدید مشکل جلوگیری کند. در بسیاری از موارد، امکان نجات یا جایگزینی موفق ایمپلنت وجود دارد. ایمپلنت دندان بهترین گزینه برای جایگزینی دندان های از دست رفته یا بهبود ظاهر و سلامت دندان های طبیعی هستند. با وجود موفقیت بسیار بالای جراحی اولیه، احتمال عدم موفقیت ایمپلنت همچنان وجود دارد. 

در ابتدا باید توضیح دهیم که اصطلاح "رد شدن" و "پس زدن" در این موارد دقیق و صحیح نیست. در واقع، واکنش ایمنی بدن به طور مستقیم باعث رد شدن ایمپلنت نمی شود. علت اصلی عدم موفقیت و پس زدن ایمپلنت، بهبودی نامناسب لثه است. علاوه بر این، ایمپلنت ها از تیتانیوم ساخته می شوند که ماده ای زیست سازگار است. تیتانیوم با استخوان فک ادغام شده و مانند ریشه دندان طبیعی عمل می کند، بدون اینکه واکنش آلرژیک ایجاد کند. اگرچه اصطلاح "رد شدن" و "پس زدن"دقیق نیست، اما رایج ترین اصطلاح برای اشاره به این عارضه است. بنابراین، در ادامه از این اصطلاح استفاده خواهیم کرد.

نکته مهم این است که نگران نشوید. همراه با دکتر ناطقی به عنوان یکی از برترین متخصص های ایمپلنت دندان در تهران و بهترین دندانپزشکی فرمانیه در این راهنما، علائم و نشانه های پس زدن ایمپلنت دندان و اقدامات لازم پس از مشاهده آن ها را بررسی خواهیم کرد.

علایم پس زدن و شکست خوردن ایمپلنت دندان

علائم اولیه پس زدن و شکست ایمپلنت دندان

مقداری درد و تورم پس از جراحی روی استخوان فک، لثه و دندان ها طبیعی است. با این حال، معمولاً ناراحتی پس از پنج تا هفت روز پس از جراحی شروع به کاهش می کند. اگر در طول سه یا چهار ماه پس از کاشت ایمپلنت، هر یک از علائم زیر را تجربه کردید، ممکن است نشانه ای از مشکل باشد.

درد و ناراحتی مداوم

درد مداوم یا شدید پس از هفته اول یا دوم پس از جراحی می تواند نشانه ای از عفونت یا آسیب به اعصاب، دندان ها و/ یا رگ های خونی اطراف باشد. اگر مشکوک هستید که درد غیرعادی است، فوراً به جراح خود اطلاع دهید تا مشکل به سرعت برطرف شود.

تورم، التهاب و خونریزی

قرمزی، تورم، التهاب و خونریزی اطراف محل کاشت ایمپلنت پس از چند روز اول نشانه خوبی نیست. عفونت ها می توانند رخ دهند - به ویژه در افراد سیگاری، افراد مبتلا به بیماری خود ایمنی یا دیابت و افرادی که بهداشت دهان ضعیفی دارند. مهم است که این موارد فوراً بررسی و درمان شوند تا از شکست نهایی ایمپلنت جلوگیری شود.

پسرفت لثه

پسرفت لثه اغلب نتیجه تجمع پلاک و بیماری لثه است و همچنین می تواند ناشی از مسواک زدن تهاجمی باشد. اگر ناحیه را به اندازه کافی تمیز نگه ندارید یا بیش از حد تهاجمی مسواک می زنید (به ویژه در زمان بهبودی)، پسرفت لثه اطراف ایمپلنت می تواند رخ دهد. در نهایت، پسرفت لثه اطراف ایمپلنت می تواند منجر به علائم شکست ایمپلنت شود.

شُل شدن ایمپلنت

ایمپلنت های دندان طوری طراحی شده اند که به اندازه دندان های طبیعی قوی باشند - اگر نه قوی تر. علاوه بر این، وجود ایمپلنت باید باعث رشد استخوانی شود که پایه را در جای خود نگه دارد (فرآیندی که به عنوان جوش خوردن استخوانی شناخته می شود). ایمپلنت شل نشان می دهد که پایه ممکن است به درستی با استخوان فک جوش نخورده باشد. اگر دندان مصنوعی شما شل شد، فوراً به جراح خود اطلاع دهید تا مشکل تشخیص داده و برطرف شود.

مشکل در جویدن

ایمپلنت ها باید مانند هر دندان دیگری احساس و عمل کنند و هنگام غذا خوردن نباید باعث ناراحتی شوند. اگر در جویدن مشکل دارید، ممکن است مشکلی در زاویه، اندازه یا شکل ایمپلنت وجود داشته باشد یا دندان کمی شل شده باشد. برای جلوگیری از شکست ایمپلنت و مشکلات تغذیه ای، این موضوع را هرچه زودتر بررسی کنید.

علائم بلند مدت پس زدن و شکست ایمپلنت دندان

در حالی که برخی از شکست های ایمپلنت دندان در چند ماه اول علائم خود را نشان می دهند، مشکلات دیگری ممکن است چند سال بعد ظاهر شوند. اگر هر یک از علائم ذکر شده در بالا و همچنین علائم ذکر شده در زیر را تجربه می کنید، مهم است که با جراح دهان خود تماس بگیرید.

آسیب عصبی یا بافت

هنگامی که ایمپلنت خیلی نزدیک به یک عصب قرار می گیرد، ممکن است احساس سوزن سوزن شدن یا بی حسی در صورت، زبان، لب ها و لثه ها داشته باشید. این می تواند بر توانایی شما در خوردن و آشامیدن به طور عادی تأثیر بگذارد و هرگز نباید نادیده گرفته شود.

پس زدن جسم خارجی

گاهی اوقات، بدن اجسام خارجی را پس می زند - از جمله مواردی مانند پیوند اعضا، پروتزها و دندان های جایگزین. اگر حتی سال ها پس از جراحی ایمپلنت دندان، درد، التهاب، لرز یا تب را تجربه می کنید، ممکن است بدن شما آلیاژ تیتانیوم ایمپلنت را پس بزند.

بیرون زدگی ایمپلنت

ضربه، برنامه ریزی ضعیف یا تغییرات در ساختار صورت می تواند منجر به بیرون زدگی ایمپلنت دندان به داخل حفره سینوسی شود. این معمولاً با پیوند استخوان سینوسی و کاشت ایمپلنت جدید پس از یک دوره طولانی برای بهبودی قابل حل است.

آسیب صورت

ضربه به دهان یا صورت می تواند دندان های مصنوعی را مانند دندان های طبیعی شما شل کند. بلافاصله پس از حادثه به جراح خود مراجعه کنید تا مشخص شود که آیا جایگزین دندان قابل نجات است یا خیر و دندان های جدید از دست رفته را جایگزین کنید.

راه هایی جلوگیری از پس زدن ایمپلنت دندان

راه هایی جلوگیری از پس زدن ایمپلنت دندان

خبر خوب این است که با انتخاب یک جراح دندان ماهر و انجام هر کاری که از دستتان برمی آید برای مراقبت از سلامت دهان و دندان خود، می توان از بروز بسیاری از علائم شکست ایمپلنت دندان جلوگیری کرد. نرخ واقعی شکست ایمپلنت دندان تنها حدود 5-10 درصد موارد است و برخی برآوردها نشان می دهد که در صورت رعایت دقیق بهترین روش ها، این میزان به 1.6 درصد نیز می رسد.

ابتدا بیماری لثه را درمان کنید

در صورت وجود سایر مشکلات سلامت دهان و دندان، به ویژه بیماری لثه (پریودنتال)، نمی توان از ایمپلنت دندان استفاده کرد. بیماری لثه را می توان با استفاده از روش های درمانی غیر جراحی و جراحی درمان کرد و با رعایت بهداشت مناسب دهان و دندان از آن پیشگیری کرد.

درمان ژنژیویت و پریودنتیت قبل از جراحی به پیشگیری از عفونت و پسرفت لثه اطراف دندان جایگزین کمک می کند. همچنین به این معنی است که می دانید عفونت بافت لثه علامتی از شکست ایمپلنت دندان است نه علامتی از پریودنتیت.

در صورت نیاز پیوند استخوان انجام دهید

ایمپلنت های دندان فقط در صورتی می توانند موفق باشند که تراکم استخوان کافی در فک برای حمایت از پایه وجود داشته باشد. بیمارانی که استخوان کافی ندارند (به دلیل پوکی استخوان یا سایر مشکلات سلامتی) نباید تحت عمل جراحی ایمپلنت دندان قرار گیرند مگر اینکه ابتدا پیوند استخوان انجام شود.

یک جراح باتجربه می تواند ارزیابی کند که پیوند استخوان در کجا مورد نیاز است و چند تاج را می توان توسط پایه ها پشتیبانی کرد. این امر باید از شل شدن دندان های جایگزین جلوگیری کند.

سیگار را ترک کنید

سیگار کشیدن احتمال شکست ایمپلنت دندان را به 20 درصد افزایش می دهد و همچنین خطر عفونت های باکتریایی را افزایش می دهد. یکی از مشکلات این است که سیگار کشیدن جریان خون به محل جراحی را کاهش می دهد و در نتیجه روند بهبودی را مختل می کند. اگر سیگار می کشید و هنوز هم می خواهید ایمپلنت دندان داشته باشید، حداقل یک هفته قبل از عمل سیگار را ترک کنید و حداقل دو ماه بعد از آن سیگار نکشید.

عامل دیگری که باید در نظر گرفت این است که سیگار کشیدن (مانند کافئین) دندان های شما را لکه دار می کند. هنگامی که در حال سرمایه گذاری روی ایمپلنت های دندان، بریج ها و تاج ها هستید، ترک سیگار راهی عالی برای محافظت از سرمایه گذاری خود و سفید نگه داشتن دندان های درخشان شماست.

به طور مداوم بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید

بهداشت ضعیف دهان و دندان یکی از علل اصلی تجمع پلاک است که می تواند منجر به پوسیدگی دندان و ژنژیویت شود. در برخی موارد، همچنین باعث پسرفت لثه و از دست دادن دندان می شود - که همه با عادات سالم قابل پیشگیری هستند.

برای جلوگیری از عفونت اطراف دندان پایه، دستورالعمل های بهداشت دهان و دندان جراح خود را دنبال کنید. این همچنین از دندان های طبیعی شما محافظت می کند. پس از جراحی ایمپلنت دندان، دندان های خود را به آرامی تمیز کنید تا به ناحیه اجازه بهبودی داده شود و سپس عادات بهداشت دهان و دندان توصیه شده توسط جراح خود را حفظ کنید و برای تمیز کردن حرفه ای دو بار در سال به مطب مراجعه کنید.

رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید

در کنار بهداشت مناسب دهان و دندان و معاینات منظم دندانپزشکی، رژیم غذایی شما در مورد ایمپلنت ها تفاوت ایجاد می کند. اولاً، مصرف کافی ویتامین ها و مواد معدنی می تواند به تقویت استخوان فک که از پایه، اباتمنت و تاج پشتیبانی می کند کمک کند. ثانیاً، اجتناب از غذاهایی که سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف می کنند و شما را در برابر عفونت آسیب پذیرتر می کنند ضروری است. در ادامه به بررسی هر یک از این موارد خواهیم پرداخت.

مصرف غذاهای غنی از ویتامین ها و مواد معدنی

از مدت ها پیش شناخته شده است که کلسیم برای سلامت استخوان ها ضروری است، اما سایر مواد معدنی و ویتامین ها نیز نقش مهمی ایفا می کنند. برای جلوگیری از بروز علائم شکست ایمپلنت دندان، حتماً این ریزمغذی ها را مصرف کنید:

  • کلسیم: سبزیجات برگ سبز تیره، لبنیات
  • فسفر: حبوبات، آجیل، دانه ها، لبنیات
  • منیزیم: غلات کامل، حبوبات، آجیل، سبزیجات برگ سبز تیره
  • فلوراید: غذاهای دریایی
  • ویتامین D: ماهی، روغن کبد ماهی، زرده تخم مرغ، لبنیات غنی شده
  • ویتامین K: سبزیجات برگ سبز تیره
  • بور: آووکادو، آجیل، سبزیجات، انگور، کشمش
  • آهن: گوشت قرمز، سبزیجات برگ سبز تیره، حبوبات، جگر، آرتیشو
  • ویتامین C: مرکبات، گوجه فرنگی، سبزیجات چلیپایی، اسفناج
  • روی: صدف، دانه ها، لوبیا، گوشت گاو، گوشت بره

از غذاهای تضعیف کننده سیستم ایمنی اجتناب کنید

هنگامی که سیستم ایمنی بدن شما به خطر می افتد، بدن (و دهان) شما بیشتر مستعد ابتلا به عفونت می شوند. از مواد زیر قبل و بعد از جراحی ایمپلنت دندان خودداری کنید:

  • قند افزوده: بیشتر غذاهای فرآوری شده و شیرینی ها
  • نمک بیش از حد: بیشتر غذاهای فرآوری شده
  • چربی های امگا 6: روغن های گیاهی
  • غذاهای سرخ شده: سیب زمینی سرخ کرده، بیکن سرخ کرده، چیپس سیب زمینی، ماهی سرخ کرده
  • گوشت های فرآوری شده و کبابی شده با دمای بالا: از جمله گوشت های سوخته
  • برخی افزودنی های غذایی: غذاهای فرآوری شده
  • آرد، غلات و قندهای تصفیه شده: غلات سفید، فرآورده های پخته شده
  • شیرین کننده های مصنوعی: نوشابه های رژیمی

غذاهایی که می خورید بر سلامت دهان و دندان شما تأثیر می گذارند. یک رژیم غذایی کامل پر از انواع مواد مغذی، دهان شما را تقویت می کند، روند بهبودی را تقویت می کند و خطر بروز علائم شکست ایمپلنت دندان را کاهش می دهد. یک رژیم غذایی مغذی همچنین می تواند به شما در پیشگیری از سایر مشکلات دندانی مانند پوسیدگی دندان در آینده کمک کند.

انتخاب یک متخصص کاشت ایمپلنت دندان باتجربه

در نهایت، مهم ترین عامل در موفقیت ایمپلنت، انتخاب دندانپزشک مناسب برای درمان شماست. جراحان دندان باتجربه قبل از توصیه ایمپلنت دندان، سلامت دهان و دندان شما را با دقت بسیار زیادی ارزیابی می کنند و کل فرآیند را با دقت بسیار زیادی انجام می دهند.

اگر جراحی ایمپلنت دندان را در نظر دارید، از هر یک از دوستان و اعضای خانواده که ایمپلنت دندان دارند بپرسید که شخصاً چه کسی را توصیه می کنند. حداقل، به دنبال ویژگی های زیر در یک جراح دهان و فک و صورت باشید:

  • انجام رادیوگرافی دندان برای ارزیابی استخوان فک و قرارگیری ایده آل ایمپلنت.
  • پرسیدن سؤالات دقیق در مورد سابقه پزشکی، داروها و آلرژی های شما برای بررسی اینکه آیا کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت هستید یا خیر.
  • توصیه به پیوند استخوان در صورت وجود علائم تحلیل استخوان یا استخوان ناکافی برای حمایت از پایه.
  • نصب جداگانه پایه، اباتمنت و تاج دندان برای اختصاص زمان کافی برای جوش خوردن استخوان.
  • ارائه مشاوره مراقبت های بعد از عمل گام به گام و مشاهده تکنیک شما برای اطمینان از مسواک زدن مؤثر.
  • دسترسی آسان در صورت بروز علائم شکست ایمپلنت دندان.
برچسب ها : رپرتاژ آگهی
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/2cmm4xgP
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچ
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه