گزارش ها هشدار می دهند که با ورود یوان به فهرست ارزهای رسمی صندوق بین المللی پول، اثرات جانبی سرریز سرمایه بیشتر می شود. مگر اینکه پکن نرخ مبادله یوان را شناور نگه دارد و در گام های میانی شرکت های ضعیف را بازسازی کند.
صندوق بین المللی پول اخیرا در گزارشی اعلام کرده که لازم است چین به منظور کاهش سرریز سرمایه در سایر نقاط جهان، نظام مالی خود را ترمیم کند.
صندوق بین المللی پول در گزارش خود با یادآوری دقیق اشتباهاتی در سیاست های پیشین پکن- از اتفاقات بورس سهام در تابستان گذشته گرفته تا پیچیدگی های نرخ مبادله یوان که بازارهای جهانی را آشفته کرده است- گفته است که ایجاد نرخ مبادله شناور، طراحی یک مکانیزم شفاف برای تغییر در سیاست های هشدار برانگیز و سیستمی برای مقابله با آسیب پذیری های اقتصادی در چین ضروری است.
در این گزارش آمده است: «ارتباط شفاف در زمینه اهداف سیاسی، شامل گام های بعدی برای حرکت به جلو و نظام مالی مبتنی بر نرخ ارز شناور، ماهیت تغییرات لازم را تعیین می کند.»
یوان در ابتدای ورود به سبد ارزی صندوق بین المللی پول، تضعیف خواهد شد
در این گزارش آمده است که گذار کشور چین به سمت اتکای بیشتر بر مصرف داخلی و نوآوری، اشتهای آن را برای وارد کردن کالاهای واسطه ای- محصولات نیمه آماده مانند فلزات مورد استفاده در خودرو سازی- کم خواهد کرد و برنامه های این کشور برای کنار گذاشتن ظرفیت مازاد زغال سنگ و فلزات، «اثرات قابل ملاحظه ای» بر قیمت کالاها می گذارد.
یک گذار «نصفه نیمه» در چین اثرات منفی بی ثبات اقتصادی را، به خصوص برای کشورهایی با بازارهای در حال ظهور، تشدید می کند.
آلفرد اسکیپکی، نماینده بانک جهانی در چین، با هدف رسیدن به یک شناوری مؤثر تا سال 2018، خواستار آزاد سازی بیشتر نرخ ارز یوان شده است.
چرا این وضعیت برای چین نسبت به صندوق بین المللی کمتر اهمیت دارد؟
اسکیپکی همچنین هشدار می دهد که برای باز کردن حساب سرمایه گذاری در چین باید احتیاط کرد. یوان به طور رسمی بخشی از سبد ارزی صندوق بین المللی پول خواهد شد و پکن امیدوار است از این فرصت برای غلبه بر دلار آمریکا استفاده کند.
این ارتقای وضعیت ارز یوان برای پکن مسئولیت های جهانی در پی خواهد داشت. صندوق بین المللی پول هشدار می دهد که سرریز سرمایه ناشی از نرخ مبادلات یوان تأثیر گسترده ای بر قیمت کالا ها، قیمت سهام و نرخ ارزهای دیگر در بازارهای درحال ظهور کشورهای دیگر خواهد داشت.
به هر روی این گزارش می گوید این سرریز سرمایه پیش از این به خاطر سیاست های مداوم کنترل سرمایه در چین محدود بود. در این گزارش آمده است که برای رسیدگی به آسیب پذیری های اقتصادی به یک طرح جامع نیاز است.
صندوق بین المللی پول از چین خواسته بلافاصله با بدهی های سنگین مقابله کند.
پکن برای بازسازی شرکت های ضعیف احتیاج دارد بانک هایش حریم حفاظتی خود را تقویت کنند و بتوانند محدودیت های سخت مالی را تشخیص بدهند. همچنین باید بانک های در سایه را مهار کرده و از افزایش قیمت ملک جلوگیری کند.
این وام دهنده جهانی خواستار هوشیاری در برابر سیاست های حمایتی شده و اشاره می کند دشمنی با صنایع بیش تولیدی در چین می تواند باعث تحریک کشور ها برای ایجاد موانع تجاری برای محافظت از تولیدکنندگان داخلی خود شود.
در این گزارش آمده است: «احتمالا در سال های اخیر اقدامات حمایتی اقتصادی از همین دست - نه الزاما در راستای مقابله با توسعه چین- در افسرده کردن اقتصاد جهانی نقش داشته است و می تواند در درازمدت آن را نابود کند.»