سرپرست مرکز ملی فرش ایران گفت: در سال گذشته تنها 314 میلیون دلار صادرات فرش داشتهایم. گرچه آمار تجارت جهانی فرش بیشترین سهم را همچنان از آن ایران نشان میدهد اما دلخوش بودن به این مقوله به معنای واگذار کردن صحنه به رقباست.
حمید کارگر با اشاره به رشد ارزی و وزنی صادرات فرش دستباف ایران در شش ماهه ابتدایی سال جاری، گفت: افزایش صادراتی که اکنون اتفاق افتاده است نباید موجب خشنودی و رضایت ما شود چرا که این افزایش در مقایسه با سال گذشته بهعنوان بدترین سال صادراتی فرش در سالهای اخیر سنجش میشود و امیدواریم شاهد رشدی بیش از این باشیم.
به گزارش روابط عمومی این مرکز، کارگر با برشمردن مشکلات پیش روی فروشندگان و صادرکنندگان فرش دستباف مانند مشکلات پیش آمده در اخذ مالیات اظهار کرد: روز گذشته موضوع مالیات حوزه فرش در دستور کار کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی قرار داشت و با حضور نماینده اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف ایران و مدیرعامل اتحادیه فرش دستباف روستایی کشور این موضوع و ابعاد آسیب زای آن در حضور نمایندگان سازمان امور مالیاتی برشمرده شد و با همراهی مجلس به تصحیح فرآیندها و تسهیل قوانین امیدواریم.
او که در گردهمایی فعالان حوزه فرش سخن میگفت با تاکید بر تعامل و همگرایی دولت و بخش خصوصی در حوزه فرش دستباف گفت: «باور دارم که بخش خصوصی و دولت در این هنر- صنعت حرف مشترک دارند و باید در کنار یکدیگر باشند تا مسائل فرش دستباف ایران را با همراهی یکدیگر حل کنند.»
حمید کارگر؛ فرش دستباف ایران را برگ برنده اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: به دلایل عدیده معتقدیم که فرش دستباف تولیدی است که باید حمایت شود. پیوند تاریخی، فرهنگی، بومی و هنری این هنر-صنعت در کشور ما با حوزههای اقتصادی، اشتغالزایی، ارزآوری و تامین معیشت روستاییان از جمله عللی است که توجه به فرش دستباف ایران را ضروری میکند و در این حوزه شایسته است که بخشخصوصی و دولت با هم همراه باشند.
عراقچی، مدیرعامل اتحادیه صنف فروشندگان فرش دستباف تهران نیزدر این نشست در سخنانی بر معافیت مالیاتی در فروش فرش دستباف تاکید کرد و گفت: اتحادیه فرش دستباف به تنهایی نمیتواند در حوزه رفع مشکلات فرش دستباف فعالیت داشته باشد و نیاز به راهنمایی همه فعالان حوزه فرش دارد. وی همچنین یادآور شد: هیچ مشکلی در اتحادیه برای اعطای جواز برای فروشندگان فرش دستباف وجود ندارد.