به گزارش فرصت امروز به نقل از اقتصادنیوز، آن طور که پارس خودرو، خودروساز زیر مجموعه سایپا، در سایت کدال سازمان بورس اعلام کرده میانگین نرخ خرید پَک قطعات محصولات گروه کوییک R، سهند، کوییک معمولی و ساینا با افزایش حدود 30 میلیون تومانی روبه رو شد.
پارس خودرویی ها این امکان را داشتند تا به طور متوسط قیمت هر پَک قطعات مربوط به محصولات تولیدی گروه های خودرویی یاد شده را با قیمتی حول و حوش 249 میلیون تومان خریدارای کنند.
اما با توجه به افزایش حدود 12 درصدی که اطلاعات آن از سوی مدیران شرکت زیر مجموعه خودروسازی سایپا در سایت کدال سازمان بورس منتشر شده است؛ این خودروساز از این به بعد باید به ازای خرید هر پَک قطعات محصولات گروه کوییک R، سهند، کوییک معمولی و ساینا را به طور میانگین حول و حوش 279 میلیون تومان به حساب شرکت های قطعه ساز طرف قرار داد واریز کند.
به عبارت دیگر قیمت هر پَک شامل قطعات مورد نیاز برای تولید محصولات گروه کوییک R، سهند، کوییک معمولی و ساینا رشدی نزدیک به 30 میلیون تومانی را تجربه کرده است.
پارس خودرویی ها در حالی این افزایش قیمت قطعات چهار گروه خودرویی را از مسیر سایت کدال سازمان بورس اطلاع رسانی کردند که پیشتر در اواخر آبان 1403 دو خودروساز بزرگ کشور از همین مسیر، لیست جدید قیمتی برای محصولات خود را رونمایی کردند.
ایران خودرو و سایپا با انتشار لیست جدید قیمت محصولات تولیدی خود در سایت کدال سازمان بورس به متقاضیان اعلام کردند قیمت محصولات آن ها به طور متوسط حدود 35 درصدی رشد پیدا کرده است.
براساس بررسی اقتصادنیوز، به نظر می رسد افزایش قیمت پَک قطعات برای تولید محصولات گروه کوییک R، سهند، کوییک معمولی و ساینا می تواند سوخت لازم برای افزایش قیمت کارخانه ای محصولات تولیدی ذیل این چهار گروه خودرویی را فراهم کند.
هنوز به صورت مشخص معلوم نیست این افزایش قیمت قطعات روی قیمت کارخانه ای محصولات تولیدی پارس خودرو مربوط به افزایش قیمت های پیشین است یا اینکه بار دیگر شاهد افزایش قیمت کارخانه ای خودروها خواهیم بود. اما چنانچه این افزایش قیمت جدید باشد می تواند نه تنها روی قیمت های کارخانه ای محصولات تولیدی چهار گروه خودرویی یاد شده اثر گذارد که می تواند قیمت بازاری آن ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
بررسی اقتصادنیوز از قیمت خودرو ها در بازار نشان می دهد محصولات تولیدی گروه کوییک R، سهند، کوییک معمولی و ساینا به نوعی کف قیمت ها را در کارخانه و بازار خودرو تشکیل می دهند؛ بنابراین افزایش مجدد قیمت این خودروها می تواند به دردسر جدیدی برای متقاضیان خودروهای پُرتقاضا تبدیل شود.
این اطلاعیه که در سایت کدال توسط پارس خودرویی ها منتشر شده است، تا حدی خریداران و فروشندگان بازار خودرو را دودل کرده است. فروشندگان نگرانند که خودروی در اختیار خود را ارزان واگذار کنند و در نقطه مقابل خریداران نیز این نگرانی را دارند که چنانچه خرید خود را به تعویق بیندازند مجبور شوند تا خودروی مورد نظر خود را با قیمتی بالاتر در اختیار بگیرند.
آن ها با دقت اخبار مرتبط با افزایش قیمت محصولات دوخودروساز بزرگ در مبدا را رصد می کند تا بتوانند در کوتاه ترین زمان بهترین تصمیم را بگیرند.
افزایش قیمت کارخانه ای یکی از مولفه های اثرگذار روی قیمت بازاری خودرو است. هر زمان قیمت کارخانه ای خودرو افزایش یافته با فاصله ای این مساله روی قیمت های بازاری تاثیرگذار بوده و شاهد بودیم که بخشی از مشتریان به واسطه این افزایش قیمت ناچار شدند از بازار خارج شوند.
باید منتظر باشیم و ببینیم تا پایان امسال خودروسازان امکان افزایش قیمت محصولات خود را پیدا می کنند یا این مساله به سال آینده موکول می شود.