مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نتیجه مطالعات پیش امکانسنجی خود را برای شناسایی فرصتهای سـرمـایـهگـذاری اسـتـان چهارمحالوبختیاری در بخش معدن و صنایع معدنی اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، دفتر معاونت پژوهشهای زیربنایی و امور تولیدی این مرکز با بیان این مطلب که به لحاظ تعلق بخش شمال خاوری استان چهارمحالوبختیاری به پهنه ساختاری سنندج –سیرجان، این انتظار وجود دارد که منطقه مذکور بهخصوص از منظر ذخایر معدنی فلزی غنی باشد ولی در بخش سنندج – سیرجان استان چهارمحالوبختیاری، برخلاف انتظار، سنگهای ماگمایی و دگرگونه رخ نمون چندانی ندارند و لذا ذخایر فلزی آن در دسترس نیستند، افزود: بر این اساس با توجه به موقعیت زمینشناسی و ساختار تکتونیکی منطقه، تجمع کانیهای غیرفلزی در استان نسبت به کانیهای فلزی بیشتر بوده و به همین دلیل در زیر پهنههای گوناگون استان (سنندج – سیرجان، زاگرس، مرتفع، زاگرس چین خورده) پتانسیلهای معدنی عمدتا محدود به ذخایر غیرفلزی است.
در حال حاضر پراهمیتترین ماده معدنی موجود در استان ذخایر بوکسیت و آرژیلیت معدن خاک نسوز شهید نیلچیان در دوپلان است که با توجه به عیار و حجم ذخیره معدن موجود، یکی از بهترین معادن ایران و خاورمیانه است. در مقابل معدن سنگ لاشه ساختمانی به لحاظ ارزش مالی آن، از اهمیت کمتری برخوردارند.
بـا وجـود فـرصتهای سرمایهگذاری در استان و جذب سرمایه لازم برای بهرهبرداری از معادن فوق، علاوه بر معادن فعال و نیز ذخایر معدنی از جمله مس، دولومیت، مارن و... میتواند منجر به احداث صنایع وابسته به این نوع معادن شود و به تبع آن شاهد رشد اقتصادی و اشتغال پایدار در استان چهارمحالوبختیاری بود.