در پایان معاملات بازار سهام، رشد 10 درصدی شاخص کل بورس به ثبت رسید. بهطورکلی معاملات روز گذشته بازار سهام، روز کم رمقی را به لحاظ حجم و ارزش معاملات در مقایسه با روزهای پیش پشت سر گذاشت، چنان که معاملات بازار سهام همچنان زیر سایه رکود و در مدار کم عمقی از بابت حجم و ارزش معاملات روزانه دنبال میشود. در این بین شاخص کل بورس به لطف تکاپوی بازارگردانها خود را سبز نگاه داشته است. به نظر میرسد با عبور بورس از فضای شوکزده گزارشهای عملکردی شش ماهه امسال بتوان دوباره روندی متعادل و مبتنی بر چشمانداز روشن سیاستهای کلان اقتصادی و سیاسی را برای بورس پیشبینی کرد، چرا که در حال حاضر قیمت سهام در بورس با کاهش به زیر ارزش ذاتی در حداقل کف قیمتی ممکن قرار گرفته است. نکته مهم درباره شاخص کل بورس در معاملات دیروز اینکه تا اواسط بازار رشد 46 واحدی را تجربه کرده بود اما پس از آن با کاهش مواجه شد.
روند مثبت 25 صنعت
در مهرماه
با وجود روند رکودی بازار سهام از ابتدای سال تاکنون و ریزش تمامی متغیرهای بازار و کاهش شدید قیمتها، در یکماه اخیر برخی سهامداران با افزایش زیان مواجه شدند و برخی نیز در این بازار منفی با دست پر به خانه برگشتند. طبق آمار منتشر شده، بررسیها از وضعیت صنایع بورسی در یکماه اخیر نشان میدهد که بورس تهران به دلیل در پیش گرفتن روند صعودی در هفته پایانی مهر ماه که تحتتأثیر اخبار مثبت و مهم سیاسی و اقتصادی رخ داد، از زیان خارج شد و میانگین بازدهی خود را به یک درصد افزایش داد. به این ترتیب، مثبت شدن کوتاه بورس موجب شد تا با وجود منفی بودن کلیت بازار سهام و رکود عمیق این بازار، برخی از صنایع با تحرکی نسبی مواجه شده و کارنامه قابل قبولتری نسبت به ماههای گذشته از خود به نمایش بگذارند. بنابراین در کنار زیان هنگفت سهامداران بورسی که از دی ماه 1392 تاکنون رخ داده و منجر به بیاعتمادی و خروج گسترده سهامداران از تالار حافظ شده است، در یک ماه اخیر و به دلیل بهبود نسبی اوضاع بورس، در مجموع 25 صنعت با روند صعودی مواجه شدند و 13 صنعت توانستند بازدهی بیشتری از بازدهی شاخص بورس کسب کنند.
صنایع با بازده مثبت
بر این اساس در میان رکود عمیق بورس تهران برخی از صنایع توانستند با کسب بازدهی مثبت سهامداران خود را خوشحال کنند، بهطوری که صنعت سایر معادن با در اختیار داشتن تک سهم تأمین ماسه و ریختهگری در یک ماه گذشته بازدهی 17 درصدی را نصیب سهامداران خود کرده و با در اختیار گرفتن بیشترین بازدهی در صدر جدول قرار گرفت. محصولات چرمی دومین صنعتی است که توانسته در شرایط رکودی بورس بازدهی 15 درصدی را نصیب سهامداران خود کند و همراهان خود را با دست پر به خانه بفرستد. در این میان صنعت لاستیک با کسب بازدهی 8.6 درصدی و صنعت حملونقل به دلیل لغو تحریمهای بینالمللی با کسب بازدهی 6.6درصدی، بیشترین بازدهی را در بین صنایع بورسی کسبکرده و رتبههای سوم و چهارم را به خود اختصاص داده است. همچنین صنعت محصولات شیمیایی که اکثر شرکتهای پتروشیمی را در دل خود دارد موفق به کسب بازدهی 4.7 درصدی در یکماه اخیر شده است، صنعت محصولات کاغذی با 4.6 درصد و صنعت فلزات اساسی و سیمان هر کدام با 3 درصد از دیگر صنایع با بازدهی مثبت در این دوره بودهاند. صنعت چند رشتهای صنعتی، ماشینآلات، تأمین آب و برق و گاز، زغال سنگ، محصولات چوبی، مواد دارویی، فنی و مهندسی، رادیویی، استخراج نفت، بانکها، سرمایهگذاریها، صنعت مالی، وسایل ارتباطی، مبلمان و پیمانکاری و ابزار پزشکی از صنایعی بودند که در این مدت توانستند بازدهی هرچند ناچیزی نصیب سهامداران خود کنند.
ثبات شاخص کل فرابورس در رقم 700 واحد
معاملات 4 آبانماه 1394 بازار فرابورس با خریدوفروش 75 میلیون و 830 هزار ورقه بهادار در 12 هزار و 505 نوبت به ارزش 767 میلیارد و 60 میلیونریال به اتمام رسید. گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان با دادوستد 26 میلیون و 870 هزار سهم به ارزش 37 میلیارد و 670 میلیون ریال بیشترین حجم و ارزش معاملات را در این روز به نام خود ثبت کرد. سهام شمال شرق شاهرود و پس از آن زغالسنگ پروده طبس و سرمایهگذاری مسکن زایندهرود بیشترین افزایش قیمت را داشتند و در سوی دیگر بازار، سهام شرکتهای صنعتی مینو، تدبیرگران فارس و خوزستان و توسعه و عمران کرمان با بیشترین افت قیمت روبهرو شد. آیفکس هم با تغییر نهچندان محسوس نسبت به روز قبل در رقم 700 واحد باقی ماند، ضمن آنکه قیمت اوراق تسهیلات مسکن نیز افت کرد و هر برگه آن در محدوده 653 تا 695 هزار ریال مورد معامله قرار گرفت.