دوشنبه, ۸ بهمن(۱۱) ۱۴۰۳ / Mon, 27 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

اقتصاد ایران درطول حیات خود همواره با چالش هایی روبه رو بوده و در این میان بخش خصوصی در توسعه اقتصادی ایران نقشی انکارناپذیر برعهده داشته است.

بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این باورند که تشکل ها و انجمن های موجود در عرصه تولید و تجارت در صورت هماهنگی و تعامل بیشتر می توانند کشور را در مسیر رشد اقتصادی یاری کنند. در این میان اتاق های بازرگانی را می توان به عنوان یک تشکل قدرتمند و تاثیر گذار در اقتصاد ایران دانست چراکه اعضای پارلمان بخش خصوصی در بسیاری از ارکان اقتصادی ایران تاثیرگذار هستند.

به اعتقاد کارشناسان و صاحب نظران اقتصادی، با تعامل و همکاری دو بخش دولتی و خصوصی و به کار گیری تمام توان و همچنین استفاده از کلیه مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی می توان برنامه جامعی را به دور از بخشی  نگری، تدوین و به این وسیله نظر هر دو بخش را جلب کرد.

اتاق های بازرگانی و صنایع و معادن با حضور افرادی فعال و پویا هرروز در حال فعال تر شدن درعرصه اقتصادی کشور است و برگزاری جلسه های کاری با وزیران اقتصادی دولت و برگزاری جلسات کمیسیون های تخصصی با وزارتخانه های اقتصادی نشان از عزم جدی اتاق ها برای حضور بیشتر در اقتصاد ایران دارد.

اتاق بازرگانی، صنایع و معادن سمنان در سال 1374 و با حضور فعالان اقتصادی تاسیس شد که در بدو شكل گیری هیأت نمایندگان اتاق انتخاب شدند و فعالیت خود را آغاز كردند.  در مدت دو دهه فعالیت، این اتاق به دستاوردهای خوبی رسیده و با تعریف یک برنامه مدون و درازمدت به سوی توسعه و پیشرفت استان گام برمی دارد.

استان سمنان از قابلیت های بومی و منطقه  ای مناسبی سود می برد که نیازمند بازنگری و شناسایی ازسوی سرمایه گذاران و نهادهای اجرایی است. برای بررسی بیشتر وضعیت فعالیت های تجاری، صنعتی و کشاورزی با مهندس علی اصغر جمعه ای، رئیس اتاق بازرگانی سمنان گفت وگو کرده ایم.

سیمای استان

جمعه ای در مورد وضعیت استان در گذشته و حال می گوید: تا قبل از انقلاب، استان و شهر سمنان منطقه ای فقیر و فاقد کمترین امکانات بود. این ضعف ها و محرومیت ها با وقوع جنگ تحمیلی تشدید شد و فرصتی برای شکوفایی و فعالیت در حوزه های مختلف اقتصادی تا پس از پایان جنگ مهیا نشد.

با هدف گذاری برای صنعتی شدن این منطقه به مرور و با کوشش فعالان و مدیران وقت، سرمایه ها به  جانب این منطقه سرازیر شد و شهرستان و مناطق اطراف با ایجاد شهرک های صنعتی رونق گرفت تا اواخر سال 74 که با تصمیم دولت وقت رشد و توسعه انواع صنایع در استان در دستور کار قرار گرفت.

از ابتدای سال 1381 سفرای كشورهای رومانی، بلاروس، آذربایجان، ژاپن، ازبكستان، چین، ترکمنستان، هندوستان، ساحل عاج، لهستان و بنگلادش در استان حضور داشته و از توانمندی های صنعتی و بازرگانی استان بازدید و نشست های مشترکی با صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی برگزار کرده اند.

اتاق بازرگانی سمنان برنامه های متعددی برای توسعه بخش تجارت و بازرگانی، صنایع و معادن و سایر بخش های مولد و خدماتی تدارک دیده است که با به کارگیری افراد متخصص و خبره درصدد دستیابی به اهداف تعیین شده است. یکی از برنامه های تصویب شده تعیین راهکار درست و موثر برای اجرایی شدن اولویت های عمرانی و عملیاتی بوده که به طور جدی پیگیر آن هستیم.

در همین رابطه کارگروه های تخصصی در زمینه های مختلف تجاری و بازرگانی برای رفع موانع تولید و صادرات ایجاد شده و جلسات این کمیته ها به طور منظم تشکیل می شود. به هرحال سمت و سوی ما استفاده از کارشناسان و نخبگان برای فعالیت بیشتر و مفیدتر است و قصد داریم با تعامل گسترده تر و اثرگذارتر با دولت و سایر بخش های حاکمیتی به نتایج مطلوب دست پیدا کنیم. استان سمنان طیف متنوعی از صنایع معدنی، تولیدی، غذایی و واسطه ای را در پهنه خود دارد و در تلاش است با رشد تولید و ارتقای سطح کیفی محصولات عرضه شده به بازارهای جهانی ورود پیدا کند.

ذخایر معدنی غنی

رئیس اتاق بازرگانی سمنان در مورد ذخایر و معادن موجود در استان می گوید: سمنان در ابعاد مختلف از لحاظ معدنی بسیار پرظرفیت و غنی است و معادن فراوانی در سطح استان کشف شده و به بهره برداری رسیده اند. صنایع معدنی مزیت اصلی و عمده این ناحیه از کشور است که در این رابطه 400 معدن در سطح استان فعال هستند.

از نظر معادن گچ در رده نخست کشور قرار دارد و در زمینه ذخایر نمکی (خوراکی و صنعتی) در رتبه دوم کشور جای گرفته است. درصد خلوص گچ و نمک استحصال شده در این استان بسیار بالاست و تا 98درصد تعیین شده است. استان سمنان باحدود 3میلیارد تن ذخایر معدنی زمین شناسی وبالغ بر 328میلیون تن ذخایر قطعی و وجود حدود 40 نوع ماده معدنی شناخته شده از استان های معدنی برتر كشور است.

موادمعدنی شناخته شده استان عبارتند از: گچ، آهك، سنگ لاشه، گرانیت، سنگ چینی، مرمریت، سنگ آهن، مس، سرب، روی، طلا، نقره، فیروزه، منگنز بوكسیت، كرومیت، نمك، سولفات سدیم، زغال سنگ، سیلیس، باریت، منیزیت، بنتونیت، خاك صنعتی و... كه عمده مواد معدنی درحال بهره برداری شامل سنگ گچ، سنگ نمك، سولفات سدیم، زغال سنگ، سنگ آهك، خاك های صنعتی، باریت و سنگ های تزیینی و ساختمانی است. ضمن اینکه از 2هزار پروانه صنعتی صادر شده 1400 واحد صنعتی به فعالیت و تولید مشغول هستند و روند احیای واحدهایی که از چرخه تولید خارج شده اند با جدیت ادامه دارد.

در بخش های دیگر هم فعالیت های خوبی در سطح استان در حال اجراست که می توان به تنها کارخانه تولید اتوبوس در کشور اشاره کرد که در این استان واقع شده و همچنین شرکت های متعددی که به ساخت و عرضه انواع مدل های موتورسیکلت می پردازند.

در قسمت هایی که به مسائل زیرساختی مربوط می شوند هم، استان توانسته نقش مفید و موثری داشته باشد. در بخش هایی مانند مخابرات، جاده و حمل و نقل ریلی اقدامات خوبی صورت گرفته و پروژه های عمرانی در این قسمت  در حال پیگیری است.

این نکته را هم اضافه کنم با صحبت هایی که در زمان سفر رئیس جمهور به استان مطرح شد، قرار بر این است مسیر قطار برقی و متروی تهران تا شهرستان گرمسار ایجاد شود و ادامه پیدا کند که مقدمات آن در حال تهیه است. لازم به ذکر است که تا 98 درصد از فعالیت های تولیدی در سطح استان به وسیله بخش خصوصی انجام می شود و از این حیث استان در جایگاه ممتازی در سطح کشور قرار دارد.

گردشگری ظرفیت پنهان سمنان

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان ظرفیت های گردشگری استان را بسیار غنی خواند و خاطرنشان کرد: رسانه ها باید در معرفی ظرفیت های گردشگری به کمک مسئولان بیایند و موقعیت و فرصت های سرمایه گذاری را معرفی و اطلاع رسانی کنند.

وی بر ضرورت برطرف کردن موانع و مشکلات برای جذب گردشگر در استان سمنان تاکید کرد و اظهار داشت: بسط صنعت توریسم با کمترین سرمایه گذاری می تواند ارزش افزوده قابل توجهی برای کشور داشته باشد و صنایع همسان و وابسته خود را مانند صنایع دستی، فرش دستباف و سوغات محلی استان توسعه دهد.

جمعه ای مزیت های صنعت گردشگری استان سمنان را منحصر به فرد دانست و افزود: شرایط اقلیمی استان آنقدر قابل توجه است که فاصله کویر تا کوهستان تنها 35 کیلومتر و این مزیت برای تمامی گردشگران داخلی و خارجی جالب توجه است.

برخورداری از تنوع اقلیمی، ذخایر طبیعی و زیست محیطی و حیات وحش و وجود نادرترین گونه های گیاهی، جانوری جهان و جاذبه های طبیعی (مانند پارک ملی خارتوران، جنگل ابر، پارک ملی کویر و...) به عنوان قابلیت توسعه فعالیت های گردشگری از مهم ترین ظرفیت های طبیعی این استان است.

وجود ابنیه تاریخی فراوان در سطح استان مانند مسجد جامع سمنان و قصربهرام که برخی از آنها بیش از هزار سال قدمت دارند، از ویژگی های بارز این منطقه از کشور است که نیازمند و تشنه سرمایه گذاری از سوی بخش خصوصی است. همچنین یکی از کاروانسراهای قدیمی شاه عباسی احیا و بازسازی شده و الان توسط بخش خصوصی بهره برداری می شود.

وی پیرامون گردشگری سلامت، سرمایه گذاری و گسترش توریسم سلامت در استان را به عنوان یک مزیت نام برد و بیان کرد: توانمندی های بهداشت و درمان استان بسیار مطلوب بوده و سرمایه گذاری های تخصصی می تواند در تقویت این بخش بسیار تاثیرگذار باشد.

جمعه ای کارآمدی دانشگاه های علوم پزشکی سمنان و شاهرود را بسیار مهم قلمداد و اضافه کرد: قبل از حضور و پیشنهاد سرمایه گذاری در این عرصه، باید کار کارشناسی صورت بپذیرد تا سرمایه گذار خارجی با توجه به شرایط موجود پیشنهادات خود را ارائه کند.

آموزش، صادرات و ترانزیت

سمنان یکی از استان هایی است که در زمینه صادرات موفق عمل کرده و صادرات خوبی به کشورهای منطقه و اروپایی داشته است. بنا به اعلام گمرک استان در سال گذشته 575هزار و 346 تــن كـالا به ارزش 138میلیون و 580هزار و 858 دلار از این گمرك صادر شده است.

عمده کالاهای صادراتی این استان شامل 125ردیف تعرفه کالا از قبیل سیمان، گچ، شمش سرب، کاشی، کولر و آبگرمکن، عایق رطوبتی، مواد معدنی از قبیل فروسیلیس، سنگ سیلیستین، کربنات سدیم، پودر لباسشویی، پروفیل فولادی، كرك بز، ظروف یك بار مصرف، پلاستیك فریزر و... بوده است.

جمعه ای با بیان اینکه صادرات این استان به 27 کشور جهان انجام شده، افزود: كشورهای عراق، افغانستان، امارات متحده عربی، هند، تایلند، کشورهای آسیای میانه و قفقاز از مهم ترین مقاصد صادرات گمرکی این استان در سال 94 بوده است. وی درباره حمل و نقل و نقش استان سمنان در این رابطه می گوید: 630 کیلومتر از راه تهران – مشهد از این استان می گذرد و بیشترین حجم ترانزیت کالا و مسافر را در کشور دارا هستیم.

جمعه ای در مورد ظرفیت های دانشگاهی و آموزش عالی این استان می افزاید: برخورداری از مراکز آموزش عالی متعدد در تمام شهرستان های استان با تاکید بر رشته های تخصصی فنی و همچنین دوره های متنوع فنی و حرفه ای و کار و دانش در سطح استان و نسبت بالای دانشجو به 100هزار جمعیت استان (7955 نفر دانشجو به ازای 100هزار نفر جمعیت) از دیگر ویژگی های سمنان است و به طور کلی از شش نفر، یک نفر در سمنان دانشجو است.

اقدامات و فعالیت های اتاق سمنان

اتاق بازرگانی سمنان برای تسریع و تسهیل فعالیت های اقتصادی اقدامات خوبی را انجام داده که اهم آنها به شرح زیر است:

- امضای پروتکل با اداره کل فنی و حرفه ای استان جهت آموزش واحدهای تولیدی

- ارائه نظرات و پیشنهادات اتاق درخصوص مالیات بر ارزش افزوده

- احداث زیرساخت های نمایشگاه های صنعتی و بازرگانی استان سمنان

- برگزاری سمینار سراسری فرآوری محصولات گچ

- برگزاری نمایشگاه توانمندی صنعتی و بازرگانی استان در محل استان و تهران

- برگزاری نمایشگاه توانمندی استان سمنان در کشور ازبکستان – تاشکند

- برگزاری نمایشگاه توانمندی تولیدی استان سمنان.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/CRZ1OTkG
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچتعمیر اینورترکناف سقف کناف سقف کاذبخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیدفترچه یادداشت تبلیغاتی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه