چهارشنبه, ۷ شهریور(۶) ۱۴۰۳ / Wed, 28 Aug(8) 2024 /
           
فرصت امروز

معاون آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران گفت: برای کنترل بیماری سپتی سمی خونریزی‌دهنده ویروسی (VHS) قزل‌آلای رنگین‌کمان، تلاش داریم تخم چشم‌زده قزل‌آلا را با سرمایه‌گذاری یک شرکت خارجی در داخل کشور تولید کنیم.به گزارش ایرنا حسین علی عبدالحی افزود: در این زمینه با چند شرکت خارجی مذاکراتی داشته‌ایم و آنها می‌خواهند با سرمایه‌گذاری در ایران تخم چشم‌زده قزل‌آلا را تولید کنند. وی تاکید کرد که تحقق این برنامه می‌تواند بخش عمده این بیماری را در کشور کنترل کند تا تولیدکنندگان ماهی قزل‌آلا کمتر دچار ضرر و زیان شوند.

به گفته وی، کنترل بیماری «وی‌اچ‌اس» در ایران، بخشی به دستگاه‌های ذی‌ربط و بخشی به رعایت ضوابط بهداشتی از سوی تولیدکنندگان مربوط می‌شود. معاون آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران افزود: سال گذشته حدود 120 هزارتن ماهی قزل‌آلا در کشور تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، کاهش 10‌درصدی را نشان می‌دهد.

تولید 380 هزارتن آبزی‌پروری در سال گذشته

این مقام سازمان شیلات در ادامه وضعیت آبزی‌پروری در کشور را نسبت به گذشته مطلوب دانست و گفت:در سال‌های اخیر در این بخش به رشد و بلوغ قابل توجهی رسیده‌ایم به‌طوری‌که سال گذشته حدود 380 هزارتن انواع آبزی‌پروری در کشور تولید شد که بخش عمده آن مربوط به قزل‌آلا، کپور و میگو بود.

توسعه پرورش ماهیان خاویاری از طریق ماهی در قفس

به گفته معاون آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران، سیاست اصلی دولت و سازمان شیلات ایران توسعه ماهیان خاویاری از طریق پرورش ماهی در قفس است و طبق برنامه تدوین شده، باید توسعه آبزی‌پروری در آب شور نیز رشد بیشتری یابد. وی افزود: خوشبختانه امسال حدود 30 شرکت ایرانی در نمایشگاه نروژ شرکت کردند و توانستند توافق‌های خوبی برای توسعه پرورش ماهی در قفس انجام دهند.

وی اضافه کرد: همچنین در سفر حسن صالحی، رئیس سازمان شیلات ایران به نروژ و ملاقات با تعدادی از شرکت‌های فعال در حوزه تولیدات آبزی، قرار شد ایران و نروژ در توسعه پرورش ماهی در قفس همکاری کنند و هم‌اکنون هماهنگی‌هایی در حال انجام است.

عبدالحی ادامه داد: سال گذشته در راستای گسترش پرورش ماهی در قفس در استان‌های شمالی گیلان و مازندران و در استان‌های جنوبی همچون هرمزگان، اقداماتی خوبی صورت گرفت به‌طوری‌که در هرمزگان ماهی سیبس تولید و به بازار عرضه شد. وی افزود: اکنون تعدادی قفس مورد نیاز پرورش ماهی توسط چند شرکت خریداری و به کشور وارد شده و در حال نصب این قفس‌ها هستند و این روند در حال افزایش است.وی گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی در کشور، این روش می‌تواند کمک شایانی به افزایش تولید و صرفه‌جویی در مصرف آب باشد.

این مقام مسئول در سازمان شیلات، یکی از دغدغه‌های توسعه پرورش ماهی در قفس را تامین بچه‌ماهی برشمرد و افزود: خوشبختانه دو مرکز تکثیر و تامین بچه‌ماهی را در منطقه قشم و بوشهر داریم که این نیز در توسعه پرورش ماهی در قفس تاثیرگذار خواهد بود. وی ادامه داد: برای پرورش ماهیان خاویاری مجموعه‌ای در جویبار ساری در وسعت 2‌هزار تن ظرفیت موجود است که یکی از بزرگ‌ترین پرورش ماهیان خاویاری در جهان به شمار می‌رود.

به گفته وی، تاکنون سرمایه‌گذاری خوبی در این زمینه انجام شده به نحوی که قطعه زمینی در منطقه لارین به این بخش واگذار شد و هم‌اکنون با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی و موسسه جهاد نصر، مراحل طراحی و اجرا را طی می‌کند.عبدالحی با بیان اینکه سال گذشته حدود یک تن خاویار پرورشی در کشور تولید شد، افزود: در نشستی با مسئولان استان مرکزی قرار شد توسعه پرورش ماهیان خاویاری در قفس نیز در این استان عملیاتی شود.

وی به حضور تعدادی از صادرکنندگان ایرانی در نمایشگاه دائمی صادرات آبزیان در روسیه در سال جاری اشاره کرد و گفت: اگر بتوانیم درهای بازار صادراتی روسیه را روی محصولات ایرانی باز کنیم، آبزی‌پروری در کشور توسعه خواهد یافت.وی گفت: سال گذشته بیش از 300‌میلیون دلار محصولات آبزی‌پروری صادر شد که بیش از 50‌میلیون دلار آن صادرات میگو بود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/cIy1B3ia
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوکخرید اقساطی آیفون 13 با تخفیف ویژهخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید کتاب استخدامیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختتخت خواب دو نفرهگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه