آیا می دانستید سازگاری فرهنگی به مفهوم همسوبودن جنبه های مختلف سازمانی است؟ یعنی اینکه نوع فرهنگی یکسانی در بخش های مختلف مورد تاکید باشد. برای مثال، در یک فرهنگ سازگار، از نقطه نظرهای استراتژی، سبک رهبری، نظام پاداش، شیوه اداره کارکنان و ویژگی های غالب، مجموعه یکسانی از ارزش های فرهنگی مورد تاکید است.
مطالعات نشان داده است که عملکرد سازمان های دارای سازگاری بیشتر از سازمان های با فرهنگ غیرسازگار است. علت آن است که چنانچه تمام واحدهای سازمان برخوردار از ارزش ها و مفروضات مشترکی باشند، این امر موجب ازبین رفتن پیچیدگی ها، تسهیل کننده ارتباطات و رفع موانعی می شود که بر سر راه عملکرد موثر است.
ناسازگاری فرهنگی در سازمان اغلب به عنوان نشانه ای برای نیاز به تغییر فرهنگ محسوب می شود. در چنین شرایطی اعضای سازمان اغلب درباره ابهام و فقدان یکپارچگی شکایت می کنند. ناسازگاری اغلب به تفاوت در دیدگاه ها، اهداف و استراتژی ها در سازمان منجر می شود. اینها به نوبه خود باعث اتلاف وقت و انرژی کارکنان می شوند.
نکته شایان توجه آن است که ناسازگاری فرهنگی باید در سطح هریک از واحدهای سازمان موردتوجه قرار گیرد و نه دربین آنها. بنابراین، واحدی از سازمان که دارای فرهنگ سازگار است محتملا عملکرد بالاتری خواهد داشت.