حجتالاسلام حسن روحانی، رییسجمهور صبح دیروز در آیین نکوداشت مقام معلم که در سالن شهید بهشتی نهاد ریاستجمهوری برگزار شد، با بیان اینکه خصیصه مسلمانان از همان ابتدا بر این مبنا بوده که علم و دانش را رایگان و بدون آنکه تبدیل به یک اهرم فشار یا قدرتی کنند در اختیار همه میگذاشتند، گفت: معلمان افتخار ما هستند و آنها بودند که به ما علم، دانش و جهانبینی آموختند. معلمان درس اخلاق و دین را به ما آموختند و حقیقتا ترویج دین و اسلام نیز بر عهده معلمان است و باید به این نکته توجهات لازم صورت گیرد.
روحانی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تجلیل از شخصیت شهید مطهری راه و روش ایشان را یک الگوی حاضر برای تمامی معلمان دانست و گفت: حقیقتا شهید مطهری به ما آموخت که چگونه بیاموزیم، عالم شویم و از خود بگذریم و برای هر بیماری که روح و روان جامعه را آزار میدهد راه درمان تشخیص داده و برای درمان آن نیز داروی لازم را تجویز کنیم. وی با اشاره به نگارش کتاب «مسئله حجاب» توسط شهید مطهری یادآور شد: یادمان نخواهد رفت که توهینهایی به مرحوم مطهری پس از نشر آن کتاب صورت گرفت اما ایشان هیچ تکانی به خود نداده و استوار راه خود را ادامه داده که این از سرمایههای بزرگ معلمان است که هیچ ملتی این همه سرمایه معنوی و علمی را ندارد که بتواند از آن استفاده کند.
او در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما میدانیم معلمان ما و آموزشوپرورش ممکن است از نظر معیشتی مشکلاتی داشته باشند. دولت خادم شماست و شاگردان همین معلمان هستیم. همیشه تلاش دولت این بوده که در حد توان برای حل مشکلات گام بردارد. این دولت همیشه حق اعتراض را برای همه اقشار و اصناف به رسمیت میشناسد. برای نخستین بار امسال کارگران در خیابانها تظاهرات کردند که سابقه نداشت، ما باید تحمل کنیم و فضا را باز کنیم. روحانی با تاکید بر اینکه حق اعتراض معلمان را به رسمیت میشناسد، اظهار داشت: معلمان مورد احترام هستند و ما میدانیم مشکلاتی دارند. این دولت در حد توان کارهای زیادی انجام داده است. در سال ۹۰ اعتبارات آموزشوپرورش ۱۲ هزار میلیارد تومان بود که در سال ۹۴ اعتبارات دو برابر شده و به ۲۴هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه باید علم را جهانی بیاموزیم، اظهار داشت: پرورش و اخلاق را باید با آموزههای دینی و ایرانی آموخت اما اینکه مهارتها را از دنیا بیاموزیم هیچ اشکالی ندارد. روحانی با بیان اینکه ما نباید در سنگلاخ کار کنیم و زمین برای ما صاف شده است و باید از آن بهرهبرداری کنیم، به موضوع اینترنت اشاره کرد و گفت: اینترنت و ابزار جدید یک شمشیر دو لبه است که هم میتواند سود داشته باشد و هم میتواند خطرناک باشد که یکی از وظایف مهم آموزشوپرورش این است که نحوه استفاده درست از این ابزار را به جوانان و نوجوانان ما آموزش دهند. روحانی با انتقاد از سختگیریها در مدارس گفت: نمیگذاریم جوانان برخی زبانها را در مدارس یاد بگیرند، میروند بیرون یاد میگیرند. نمیتوانیم جوانان را محدود کنیم به اینکه فقط زبان فارسی یاد بگیرند. امروز برخی زبانها زبان علم است و ما بدون مجهز شدن به آن زبان به علم راه پیدا نمیکنیم. کسی که به زبان عربی مسلط نباشد به اعماق دین راه نمییابد. قرآن را با ترجمه فارسی ۱۰ بار هم بخوانید با کسی که به عربی مسلط است و قرآن را مطالعه میکند متفاوت است. رییسجمهور با تاکید بر اینکه اگر بتوانیم جوانهای توانمند و مصون بسازیم هنر است، گفت: قبل از انقلاب دبیرستانهای غیرانتفاعی بودند که بسیاری از مسئولان امروز ما تربیت شدههای همان مدارس غیردولتی هستند.
روحانی در ادامه اضافه كرد: شرایط ما مطلوب نیست، اما مردم ما با امید و نشاط هستند و دولت نیز بر بسیاری از مشکلات فائق آمده یا در حال فائق آمدن است؛ مذاکرات هنوز به پایان نرسیده و قیمت نفت نیز برای ما غیرقابل قبول و منطقه ما نیز ناآرام است، اما مردم ما آنقدر خوب و باصفا هستند و با شرایط کشور آشنایی دارند که به هر جایی میرویم، شرمنده این مردم میشویم. همه ما شرایط را درک میکنیم و البته از این گردنهها و پیچها عبور خواهیم کرد، چرا که از این نمونهها در تاریخ ایران زیاد بوده است.