در حالی که جدال بر سر ورود روبات ها در بازار کار بالا گرفته است، پارلمان اروپا در نهایت پرداخت مالیات روبات ها را رد کرد. طرح پیشنهادی که به پارلمان اروپا مبنی بر برخورداری روبات ها از حقوق و تعهدات خاصی با مخالفت پارلمان اروپا روبه رو شد، این پیشنهاد تا حد زیادی واکنشی بود به ترس جایگزین شدن روبات ها در جایگاه شغلی انسان که به بیکاری بیشتر و تضعیف برنامه های امنیت اقتصادی – اجتماعی منجر می شود.
به اعتقاد پارلمان اروپا، وضع مالیات اقتصادی برای روبات ها به ضرر بهره وری و تولید خواهد بود، بنابراین برای صنایع و شرکت های تولید کننده روبات ها رد مالیات توسط پارلمان اروپا خبر خوبی است. در این میان بیل گیتس نظر متفاوتی دارد. بنیانگذار مایکرو سافت در این باره گفته است که روبات ها ملزم به پرداخت مالیات هستند.
بیل گیتس، موسس مایکروسافت معتقد است اگر قرار باشد روبات ها شغل انسان ها را از آنها بگیرند، افراد کمتری قادر به کار کردن خواهند بود و این به معنای پرداخت کمتر مالیات است. به عقیده او، معادله ساده است. ورود روبات ها به بازار کار می تواند میلیون ها شغل را از بین ببرد. اگر جایگزینی روبات ها را به جای نیروی کار انسانی داشته باشیم، در این صورت مالیاتی که پیش از این توسط نیروی انسانی تأمین می شد، روبات ها باید تأمین کنند.
گیتس تصریح کرده که با انجام بسیاری از کارها توسط روبات ها انسان ها وقت آزاد بیشتری برای انجام اموری همچون رسیدگی به کهنسالان، رفع نیازهای کودکان، انجام امور شخصی و. . . خواهند داشت و این امر می تواند به یکدلی بیشتر انسان ها منجر شود که امروزه در حد ضروری وجود ندارد.
به نظر گیتس، پول مالیات روبات ها باید از محل صرفه جویی شرکت هایی تأمین شود که با جایگزین کردن نیروهای انسانی با روبات درآمد خود را افزایش داده و در عوض مخارج شان را کاهش داده اند.
بررسی های مؤسسه مک کنزی نشان می دهد تا سال 2055 استفاده از روبات ها در جهان شرکت ها و موسسات مختلف را از پرداخت حدود 15 میلیارد دلار پول به عنوان دستمزد خلاص می کند که 2.7 میلیارد دلار از این رقم مربوط به آمریکاست.