با شروع سال 2015 میلادی و پایان 2014 با خیلی از حوادث مختلف در کشورهای جهان از جمله سوریه روزنامه الاخبار لبنان به جمعآوری بخشهایی از مهمترین اظهارات بشار اسد، رییسجمهوری سوریه درخصوص محورهای مختلفی از جمله جبهه کشورهای متخاصم سوریه پرداخته است. به گزارش ایسنا به نوشته این روزنامه، بشار اسد، رییسجمهوری سوریه در سال 2014 در اظهاراتش به مناسبتهای مختلف ازجمله اظهاراتی که در دیدار با اعضای حزب بعث داشت به مسائل مختلفی از جمله دیدگاهش درباره اوضاع منطقه و جهان بعد از ظهور داعش و نیز جبهه کشورهای متخاصم سوریه چون آمریکا و ترکیه، طرح استفان دی میستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه برای متوقف کردن کشتارها در حلب و ارزیابیهایش از همپیمانان روس و ایرانی خود پرداخته بود.
پس از شکست انتخابات میاندورهای در آمریکا دولت باراک اوباما، رییسجمهوری این کشور آرامآرام عقبنشینی از موضع خود را آغاز کرد و تنها بهصورتهای دیگر از تغییر شخص رییسجمهور در دمشق صحبت نکرد بلکه این سوال را مطرح میکرد که اگر اسد برود چه کسی خواهد آمد؟ داعش؟ اما گزینهای برای جایگزینی اسد وجود ندارد. اوباما در اظهارات علنی خود اقرار کرد که مخالفان میانهروی سوری مخالفانی متوهم هستند و به ناقدان خود گفته است اگر میخواهید 500 میلیون دلار به دست بیاورید آن را به دست بیاورید اما به چه کسی خواهید بخشید.
در پی شکستهای آمریکا در سوریه آمریکاییها با استفاده از برگ برنده کردها از طرحهای فدرالی در سوریه حمایت خواهند کرد و این مسئله عاملی برای اعمال فشار بر سوریه در آینده خواهد بود، اما در واقعیت این اهداف هیچ فایدهای ندارد و هرگز به پیروزی منجر نخواهد شد چرا که غیرمنطقی است و کردها در منطقه الحسکه بهعنوان بزرگترین منطقه تجمع این اقلیت حضور دارند و تعداد آنها از 36 درصد ساکنان این منطقه تجاوز نمیکند.
اسد همچنین تاکید کرده بود: ما از همان ابتدای آغاز بحران سوریه به 100 هزار نفر از کردها تابعیت داده و اجازه دادیم زبان کردی در مدارس تدریس شود و این اقدامی منطقی است اما کردها میخواهند که متن قانون اساسی براساس خواستههای آنها تنظیم شود و ما به آنها گفتیم این اقدام باعث تفرقه و گسستگی در سوریه میشود.بشار اسد در قبال روسیه و مواضع مقامات این کشور تاکید کرده بود: ما اطمینان داریم که روسیه به شکلی پایدار با ماست و مواضع این کشور مواضعی پایدار است و تغییر نمیکند چنانکه بارها در شورای امنیت و عرصههای بینالمللی از ما حمایت سیاسی کرده و از نیروهای مسلح سوریه حمایت نظامی به عمل آورده است.اما هرگز در داخل سوریه دخالت نظامی نداشته و این ما هستیم که باید در نهایت از خودمان دفاع کنیم.
اسد در خصوص ایران نیز معتقد بوده است، درباره روابطمان با ایران باید بدانیم که دلیل پیروزی ایران در عرصههای بینالمللی شیوه عملگرایی است که دنبال میکند. دشمنان سوریه عملا در خصوص پرونده سوریه شکست خوردند و باید بدانیم روابط ایران و سوریه روابطی استراتژیک است.