در سالهای اخیر با جهانی شدن و پیشرفت سریع علم و فناوری، مدیریت و رهبری ایستا و بیتحرک و مبتنی بر پارادایمهای سنتی نمیتواند مدت زمان زیادی حیات و بقای سازمانها را تضمین کند. سازمانهای امروزی نمیتوانند روند و سرعت تغییرات را متوقف سازند، بلکه تنها میتوانند تلاطمها و ناپایداریها را به مجالی برای یادگیری و انطباق و شکار فرصتهای اندک موجود در دل تهدیدهای بیشمار تبدیل کنند و برای مقابله با این محیط نامطمئن و تغییرات مستمر، نیاز به افرادی در نقش رهبران اثربخش و خارقالعاده احساس میشود.
در این شرایط محیطی لزوم ایجاد تغییرات و مدیریت موثر آن برای تطبیق سازمانی اهمیت زیادی پیدا کرده است. مدیران و تصمیمگیران سازمانی با کسب دانش و مهارتهای بیبدیل و جدید مانند توانمندسازی خویشتن و بالا بردن روحیه ابداع و نوآوری از طریق تفکر خلاق میتوانند به رهبران تغییر تبدیل شوند. در کتاب رهبری مبتنی بر قدرشناسی نوشته دیانا ویتنی و ترجمه دکتر حسین نوروزی و فاطمه توپا اسفندیاری، پنج جهتگیری اصلی برای تحت کنترل داشتن قدرت تقدیر با توجه به نظریه رهبری مبتنی بر قدرشناسی پیشنهاد داده میشود.
در بخشی از کتاب آمده است که «رهبری مبتنی بر قدرشناسی یک فلسفه، یک راه وجود داشتن و مجموعهای از استراتژیهایی است که منجر به اقدامات قابل اجرا در سراسر صنایع مختلف و بخشها شده و حوزههای اقدام مشارکتی را ارتقا میدهد. رهبری مبتنی بر قدرشناسی، دارای ظرفیت ارتباطی برای تجهیز پتانسیل خلاق و تبدیل آن به قدرت مثبت برای به وجود آوردن یک تفاوت مثبت در دنیا است. این کتاب در 240 صفحه و قیمت 20هزار تومان توسط انتشارات موسسه کتاب مهربان نشر به چاپ رسیده است.