مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، تحلیلی از وضعیت اقتصادی کشور ارائه داد. دفتر مطالعات اقتصادی این مرکز اعلام کرد: تصحیح نگاهها به مسائل اقتصاد کلان، لحاظ واقعیتهای ساختاری و درنظرگرفتن متغیرهای مربوط به حوزه اقتصاد سیاسی بهعنوان سه رکن اساسی برای سیاستگذاریهای موثر و تحقق اهداف سیاسی باید مورد توجه و تاکید قرار گیرد.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی 11 راهکار برای این امر پیشنهاد کرده است. از جمله این راهکارها جهتدهی منابع پولی و مالی و ارزی به سمت فعالیتهای مولد با نظارت کامل دولت، نظام بانکی و صنوف مربوطه و بهصورت مشروط و در ازای افزایش تولید و ارتقای کیفیت و فناوری. راهکار دیگر این مرکز، اعمال کنترل قیمت نهادههای تولید و حذف واسطهگریهای چند لایه در تامین مواد اولیه و کالاهای واسطهای است.
تنظیم و اصلاح مقیاس بنگاهها، تنظیم سیاستهای تجاری در جهت حمایت از تولید داخلی و رفع انحصار در واردات نهادهها و کالاهای واسطهای و سرمایهای و جلوگیری از واردات کالاهای رقیب تولید داخل و حمایت مشروط از تولیدکننده داخلی از این مجرا و مهارکردن بخش نامولد از دیگر راهکارهای پیشنهادی این مرکز است. مرکز پژوهشهای مجلس همچنین رکود بخش مسکن را برای اقتصاد بسیار مشکلزا ارزیابی کرده و عمده مشکل این بخش را در طرف تقاضا دانسته است.
راهکار دیگر این مرکز، مربوط به حمایت از برخی از بنگاههاست که در این باره اعلام کرده است: اگر بسیاری از بنگاهها حمایت شوند و مورد نظارت قرار گیرند و حمایت از آنها به ارتقای کیفیت و اصلاح سازمان کار و تولید آنها مشروط شود، زمینههای ارتقای تولید فناورانه و صادرات آنها فراهم میشود. ایجاد امنیت برای شغلهای خودگردان در روستا و حومه شهرها. راهکار دیگر مرکز پژوهشها است و آخرین راهکار این مرکز، کارآمد کردن بازار سرمایه و بورس سهام برای تامین وجوه سرمایهگذاری بنگاهها است.