بحران آب و هوای اهواز هنوز ادامه دارد. نمایندگان استان خوزستان در نشست علنی یکشنبه 26 بهمن مجلس شورای اسلامی در اعتراض به وضعیت نامناسب و آلوده هوا و عملکرد نامناسب دستگاههای ذیربط، درحالیکه ماسکهای ضدآلودگی بر چهره داشتند، در صحن علنی حضور یافتند. از سوی دیگر نیز مدیر طرح ملی تغییرات آب و هوای سازمان حفاظت محیط زیست درباره عوامل بروز پدیده گرد و غبار در اهواز در گفتوگو با ایسنا گفت: برنامههای غیرمنضبط کشاورزی بهخصوص کشاورزی دیمی از عوامل این گرد و غبار است. افراد به تصور باران و وجود آب، اراضی مختلفی را در سالهای مختلف شخم زده و آماده کشاورزی کردهاند اما به دلیل اینکه آبی وجود ندارد، عملیات کشاورزی رخ نمیدهد و به همین دلیل با وزش باد با سرعت مناسب خاک از زمین بلند میشود. امروز آنچه که در اهواز رخ داده است، از جنس این گرد و غبار است چراکه فرونشست سریع آن نشان از تفاوت جنس ریزگردها نسبت به دو، سه سال قبل دارد.
ناصری با بیان اینکه منشأ گرد و غبار فعلی شهر اهواز از مناطق آماده کشت در جنوب استان است، گفت: وزیر بهداشت منشأ داخلی و خارجی را برای گرد و غبار اهواز محتمل دانسته است، اما ما نهادهای متخصص و ملی مانند سازمان هواشناسی، سازمان حفاظت محیط زیست و ایستگاههای پایش هوا در منطقه داریم که اطلاعات معتبرتر و فنیتر به ما ارائه میکنند.
به گفته ناصری، گرد و غبار کنونی چندین روز متوالی در آسمان بود اما چون سنگین هستند، غلیظتر به نظر میرسند و با پایداری هوا سریع به زمین فرونشست میکنند. ناصری با بیان اینکه نسبت به عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست بیمهری شده است، گفت: ما نباید به دنبال متهم باشیم چراکه عوامل مختلفی از جمله عدم تخصیص حقابه در طول سالیان قبل باعث این موضوع شده است که امروز با نظارت دقیق و تدریجی به دنبال این هستیم که حقابههای محیط زیست را بازگردانیم. اقدامات توسعهای نابهنجار در تامین منابع آب و ذخیرهسازی، بیبرنامگی و عدم انضباط با توجه به حجم سرمایههای آبی کشاورزی و منابع خارجی همگی دست به دست هم دادند و مناطق غربی کشور بهخصوص دامنههای غربی زاگرس را با این مسئله درگیر کردهاند، بنابراین باید اقداماتی را بهصورت معکوس انجام دهیم یا حجم تالابها را بازگردانیم.
وی درخصوص اینکه حل مسئله گردوغبار در منطقه غرب کشور تا چه زمانی به طول میانجامد، گفت: سطح همکاری و همدلی دستگاهها زمان حل این بحران را تعیین میکند.