سه شنبه, ۱۹ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Tue, 9 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

دانشمند ایرانی دانشگاه استنفورد و همکارانش با استفاده از فراصوت برای انتقال بی‌سیم نیرو، در حال کار روی نسل جدیدی از دستگاه‌های پزشکی هستند که می‌توان آنها را درون بدن برای نظارت بر بیماری‌ها، انتقال دارو و تسکین درد کاشت. به گزارش ایسنا، تاکنون مهندسان نتوانسته بودند دستگاه‌هایی تا این میزان کوچک و مفید تولید کنند و ارائه نیروی الکتریکی برای کاشت‌های پزشکی مانع مهمی بود. «امین اربابیان» و تیمش رویکرد جدیدی را برای ارسال ایمن و بی‌سیم نیرو به تراشه‌های هوشمندی که کارشان‌ انجام وظایف پزشکی و ارسال گزارش است، ابداع کرده‌اند.
این رویکرد شامل انتشار فراصوت به یک دستگاه کوچک در درون بدن است که به منظور انجام سه کار طراحی شده است: تبدیل امواج صوتی ورودی به برق، پردازش و اجرای فرمان‌های پزشکی و گزارش‌دهی فعالیت تکمیل شده از طریق یک آنتن رادیویی داخلی کوچک. اربابیان، دانشیار مهندسی برق دانشگاه استنفورد اظهار کرد: ما فکر می‌کنیم این رویکرد به محققان، اجازه تولید نسل جدیدی از کاشت‌های ریز را برای مجموعه گسترده‌ای از کاربردهای پزشکی ارائه کند. تیم اربابیان اخیرا یک پیش‌ساخت کاربردی از این سیستم کاشت پزشکی را در نشست مدارهای یکپارچه شخصی موسسه مهندسان برق و الکترونیک در سن‌خوزه ارائه کرده‌اند. تراشه کاشت پزشکی دانشگاه استنفورد با «پیزوالکتریسیته» نیرودهی می‌شود که به معنی الکتریسیته ایجاد شده با فشار است. در یک ماده پیزوالکتریکی، فشار باعث سرکوب ساختار آن می‌شود. وقتی فشار کم می‌شود، ساختار مولکولی ماده پیزوالکتریکی به شکل اولیه خود بازمی‌گردد. هر زمان که یک ساختار پیزوالکتریکی فشرده و باز می‌شود، یک بار کوچک الکتریسیته تولید می‌شود. اربابیان و تیمش با هدف قرار دادن امواج فراصوت روی یک تکه کوچک ماده پیزوالکتریکی روی دستگاه، فشار ایجاد کردند. این کاشت مانند فنری الکتریکی است که میلیون‌ها بار در ثانیه فشرده و باز می‌شود و بار الکتریکی مورد نیاز تراشه را تامین می‌کند. در آینده محققان قصد دارند قابلیت‌های تراشه کاشتی را برای اجرای وظایف پزشکی مانند اجرایی کردن حسگرها یا انتقال تکانه‌های درمانی برق به محل درد بیمار توسعه دهند. در نهایت این تراشه هوشمند حاوی یک آنتن رادیویی برای ارسال خوانش‌های حسگر یا سیگنال تکمیل فرآیند درمانی به پزشک است.
نمونه پیش‌ساخت کنونی به اندازه سر یک خودکار است. برای ساخت کاشت نسل آینده با اندازه یک دهم نمونه کنونی، تیم اربابیان با دو همکار دیگر از دانشگاه استنفورد یعنی «امین نیکوزاده»، دانشیار پژوهشی آزمایشگاه گینزتون و «بوتروس خوری یعقوب»، استاد پژوهشی دانشگاه استنفورد که کارشناس فراصوت هستند، همکاری کردند. هدف نهایی، تولید دستگاه‌های کوچکی است که بتوان از آنها برای ایجاد شبکه‌ای از الکترودها به منظور بررسی مغز حیوانات آزمایشی به شیوه‌های غیرممکن امروزی بهره برد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/fH24rUWO
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه