همکاری در تولید موادغذایی یکی از بحثهای مهم میان صنعتگران ایرانی و گروه تجار ایتالیایی بود که هفته گذشته به ایران سفر کردند. اعضای این گروه با هدف بررسی امکانات تولید موادغذایی در ایران از چند کارخانه ایرانی بازدید کردند تا شرایط را برای برنامهریزیهایشان بررسی کنند. علی شریعتی، عضو هیأتمدیره گروه صنعتی مزمز، درباره همکاری صنایع غذایی با ایتالیا در گفتوگو با «فرصت امروز» از انعقاد قراردادهای همکاری بین دو کشور خبر داد.
وی همکاریهای مشترک را در زمینههای ورود ماشینآلات، انواع طعمدهندهها، بیکر، آبمیوه، شکلات و گوشت بستهبندی اعلام کرده و میافزاید: سرمایهگذاری، انتقال دانش و فناوری روز، خطوط تولید و تعمیر خط تولید در صنعت غذایی از دیگر بخشهای مذاکرات بود که در آخر به عقد دو قرارداد در بخش غذا منجر شد. شریعتی درباره بازدیدهای انجام شده توضیح داد: هیأت ایتالیایی با دیدن کارخانه آردداران، تکماکارون، نانآوران، لبنیات و شکلات و بسکویتسازی که نمونههایی موفق از صنعت غذای کشورمان است، بسیار راضی بودند و پیشرفتهای صنایع غذایی ایران را چشمگیر دانستند.
محمـــدامین مروتپور، مدیرعامل گروه صنعتی نانآوران مدیترانه، در این زمینه به «فرصت امروز» میگوید: با چند شرکت همگن ایتالیایی مذاکراتی انجام داده و قراردادی امضا کردهایم. براساس این مذاکرات قرار شده در گام نخست برخی محصولات مانند بیسکویت و شیرینیهایی با بستهبندی شیک برای بازارهای خاص را از ایتالیا وارد کنیم و در بخش توزیع محصولات ما قرار گیرد. وی دلیل این کار را جلب نظر طرف ایتالیایی در گام نخست میداند و میافزاید: ما تولیدکننده هستیم و هدف ما تولید و گسترش بازارهای داخلی و خارجی است اما پیش از تولید و سرمایهگذاری مشترک باید اعتماد شرکای تجاری را جلب کنیم.
مروتپور درخصوص همکــاریهـــای مشتــرک برای ورود ماشینآلات و تکنولوژیهای صنعت نان، اظهار میکند: ما پیش از این ماشینآلات مدرن را از ایتالیا وارد کردهایم و ماشینآلاتی که استفاده میکنیم بهروز هستند. در زمینه دانش فنی تولید برخی از محصولات مانند برخی بیسکویتها و نانهای شیرینی باید از شرکای ایتالیایی کمک بگیریم و این موضوع در چشمانداز همکاریهای مشترک قرار دارد.
صنایع مربوط به تولید نان نیز توجه هیأت تجار ایتالیایی را به خود جلب کرده بود. محمدرضا مرتضوی، رئیس هیأتمدیره آرد ستاره و رئیس هیأتمدیره کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، دراین باره به «فرصت امروز» توضیح داد که ایتالیا در اروپا بالاترین ارزش افزوده را در بخش کشاورزی و صنایع غذایی دارد که میتواند شریک بسیار خوبی برای ما باشد. وی ادامه میدهد: این کشور از هر هکتار زمین کشاورزی 20 هزار یورو ارزش افزوده تولید میکند و تجربیات مناسبی در زمینه خردهمالکی و پرورش طیور، فرآوری محصولات کشاورزی و موادغذایی دارد. همچنین طعم و مزه ایتالیایی، غذا و رستورانهای ایتالیایی در جهان شناخته شده است و مشتریان زیادی دارد.
مرتضوی با اشاره به توانمندیهای ایران در زمینه تولید محصولات کشاورزی خاص، میگوید: تولید محصولات خاص مانند زعفران، پسته و میوه خشک و برتریهای دیگر مانند نزدیکی به بازار پردرآمد روسیه، ایتالیاییها را به همکاری بیشتر با ما متمایل کرده است. چنانچه در سفر اخیر، وزیر کشاورزی ایتالیا از ایجاد همکاریهای مشترک قاطعانه حمایت کرده است و این نوید روزهای خوشی را برای صنایع غذایی و کشاورزی ما میدهد.
رئیس هیأتمدیره آرد ستاره، میافزاید: غیبت بیش از دو دههای ما در بازارهای بینالمللی باعث شده تا از بسیاری از مراودات عقب بمانیم. حالا که دولت با اجرای دیپلماسی درست این راه را گشوده، بخشخصوصی باید به تعمیق روابط و توسعه فعالیتهای تجاری همت گمارد و خوشبختانه اتاق بازرگانی این موقعیت را بهخوبی درک کرده و به فهم مشترک رسیدهایم.
* ارتباط با کارشناس: molood.gholami@yahoo.com