گیاهان تراریخته فقط برای تولید غذای سالم مورد استفاده قرار نمی گیرند، بلکه امروزه از گیاهان تراریخته به عنوان کارخانه های تولید داروهای نوترکیبی مانند آلبومین، اینترفرون، واکسن ها و آنتی بادی ها نیز استفاده می شود.
تولید ویتامین ها مانند ویتامین آ و مواد معدنی مانند آهن و روی نیز در این دسته قرار گرفته موجب بهبود کیفیت و سایر فواید بهداشتی و پزشکی می شوند. برای مثال ارتباط یکی از این تولیدات با اقتصاد مقاومتی(به شرط تولید داخل) تشریح می شود.
آلبومین مهمترین پروتیئن مورد استفاده بدن است که مصرف زیادی در پزشکی دارد و در جنگ ها و خونریزی ها آتش سوزی ها و سوانح طبیعی مصرف آن به شدت بالا می رود. در حال حاضر آلبومین مورد نیاز کشور از طریق جمع آوری خون و جداسازی پلاسمای خون و ارسال آن به اروپا و خرید آلبومین مستخرج از پلاسما از اروپاییان تامین می شود.
این روش علاوه بر تهدیدهای جدی که در نتیجه باقی ماندن سایر پروتئین های (ناخالص) در آلبومین متصوراست در شرایط تحریم یا تکانه های بین المللی و حتی مشکلات تبادل مالی به ویژه در شرایط دفاعی یا سوانح طبیعی می تواند فلج کننده باشد.
اخیراً این امکان به وجود آمده که از طریق تراریخته کردن، آلبومین را در سلول های مخمر یا در دانه برنج تولید کرد. این روش دارای مزایای بسیاری به شرح زیر است:
1).آلبومین تولید شده در دانه برنج نیازمند جمع آوری خون و جداسازی پلاسما و ارسال آن به خارج نیست و می تواند در داخل کشور تولید شود.
2). آلبومین تولید شده با خلوص 99/9999 درصد بوده و ناخالصی آن منشاء گیاهی دارد و به هیچ عنوان موجب انتقال بیماری هایی مانند ایدز (که در آلبومین متداول متحمل است) نمی شود.
3).افزایش ظرفیت تولید آلبومین به روش تراریخته ساده است، کافی است مساحت زیرکشت برنج تراریخته تولید کننده آلبومین اضافه شود و نیازمند ساخت کارخانه و کارگاه جدیدی نیست.
4).موجب تقویت دانش بنیانی، درون زادی و برون نگری می شود و کشور را از جنبه این داروی حیاتی بی نیاز می کند.
5).دانش فنی کامل این کار در کشور وجود دارد و در صورت امر مقام معظم رهبری و رفع هجمه های رسانه ای اخیر در مدت دو سال قابل انجام است.