معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر راه‌اندازی سیستم حمل‌و‌نقل ریلی برای توسعه جمعیت در شهرهای اقماری، گفت: نگاه یکپارچه به موضوع حمل‌و‌نقل، امکان توسعه جمعیت را در شهرها فراهم می‌کند. پیروز حناچی در گفت‌وگو با مهر با بیان اینکه اجرای یک نظام یکپارچه حمل‌و‌نقل در عرصه وسیع‌تر باید در کلانشهرهای کشور اجرایی شود، گفت: اتصال مراکز شهرهای بزرگ به شهرهای اقماری از موضوعاتی است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، چراکه می‌تواند از تمرکز جمعیت در کلانشهرها جلوگیری کند. 

5335735347734734584545373434734345785348345345

وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۰ کلانشهر در کشور وجود دارد، افزود: حمل‌و‌نقل باید از خردترین مقیاس یعنی خودروهای شخصی تا اتوبوس، مترو، حمل‌و‌نقل بین شهری را در بربگیرد و در نهایت به حمل‌و‌نقل بین کشورها برسد. معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر نگاه یکپارچه به موضوع حمل‌و‌نقل، اظهار داشت: نگاه یکپارچه امکان توسعه جمعیت را در برخی مناطق فراهم می‌کند که به‌دلیل نبود سیستم یکپارچه حمل‌و‌نقل امکان‌پذیرش جمعیت بیشتر را ندارند.

حناچی با اعلام اینکه موضوع استقرار جمعیت در شهرها و کنترل جمعیت در کلانشهرها در حال پیگیری در شورای عالی شهرسازی و معماری است، گفت: در حال حاضر سیستم‌های حمل‌و‌نقل ریلی در کلانشهرها شکل گرفته که یکی از بهترین سیستم‌های حمل‌و‌نقل برای اتصال شهرهای اقماری به کلانشهرها است. وی ادامه داد: موضوع حمل‌و‌نقل ریلی در حومه و شهرهای اقماری که جمعیت‌پذیر هستند نیاز به برنامه‌ریزی بیشتری دارد که البته در برخی از شهرها مانند شهرهای جدید اطراف تهران در حال پیگیری است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه اتصال مترو و شبکه ریلی به شهرهای اقماری مانند شهرهای جدید در اطراف کلانشهرها تاثیر زیادی را بر جمعیت‌پذیری این شهرها می‌گذارد، گفت: حوزه مترو محدود است و ازجایی که مترو به اتمام می‌رسد باید راه‌آهن شهری وارد شده و پس از آن هم راه‌آهن ملی شهرها را به هم متصل می‌کند.