سه شنبه, ۶ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Tue, 26 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز
روحانی در جمع کشاورزان نمونه خبر داد

تقسیم آب بین کشاورزان و تالاب‌ها

9 سال پیش ( 1393/10/8 )
 

روز گذشته، بیست ‌و‌ نهمین دوره تجلیل از تولیدکنندگان برتر کشاورزی و معرفی کشاورزان نمونه کشور با حضور حسن روحانی، رییس‌جمهوری و محمود حجتی، وزیر کشاورزی برگزار شد. در این آیین، رییس‌جمهوری از 11 تولیدکننده برتر بخش کشاورزی قدردانی کرد. رییس‌جمهوری با ایراد سخنانی در زمینه اقتصاد کشاورزی و ارتباط آن با محیط‌زیست و صنعت، کشاورزان و فعالان این حوزه را به تلاش بیشتر برای رسیدن به امنیت غذایی کشور ترغیب و تشویق کرد. 

وی کشاورزان را فعالان صنعت سبز نامید و افزود: نیروهای مسلح و سلاح‌ها و امکانات نظامی نشانه اقتدار کشور است، اما تا زمانی که برای تامین گندم به کشورهای دیگر نیازمند باشیم، این اقتدار به دست نمی‌آید. 

روحانی با اشاره به وابستگی کشاورزی و صنعت به یکدیگر اظهار کرد: کشاورزی بدون صنعت امکان‌پذیر نیست. کاشت، نگهداری (داشت) و برداشت محصولات کشاورزی باید در کنار صنعت باشند. کشاورزی روبه‌روی صنعت قرار ندارد و صنعت باید کشاورزی ما را از حالت سنتی خارج و متحول کند. وی تاکید کرد: کشاورزی سنتی قدرت رقابت ندارد و دنیای‌ اقتصاد‌، دنیای رقابت است. درآمدزایی بزرگ‌ترین محرک در دنیای امروز است و اگر در بخش کشاورزی نتوانیم درآمدها را بالا ببریم کشاورزی تعطیل می‌شود. 

مهاجرت روستاییان پدیده‌ای رنج‌آور است

رییس‌جمهوری، مهاجرت روستاییان به شهرها را پدیده‌ای رنج‌آور دانست و افزود: یکی از معانی این کار می‌تواند پشت کردن به کشاورزی باشد. روستاهای ما باید زنده و آباد بمانند و ما باید علل این مهاجرت را پیدا کنیم. دولت در انتظار شنیدن حرف‌های کارشناسی از سوی مراکز تحقیقاتی، دانشگاه‌ها، وزارتخانه‌های مرتبط و همچنین شما کشاورزان است. 

روحانی با اشاره به دو سرمایه آب و خاک در کشاورزی گفت: ما باید خاک را حفظ کنیم و نگذاریم یکی از نعمت‌های بزرگ الهی که منبع حیات ما است تخریب شود. ما باید با زمین رفتار درست داشته باشیم در غیر‌این صورت زمین خشم می‌کند. ما باید رفتارمان را با زمین تنظیم کنیم و نگذاریم شهرسازی‌ها زمین‌های ما را تخریب کنند و زمین‌های درجه یک کشاورزی ما تبدیل به شهر شود. 

وی از آب به‌عنوان دومین سرمایه کشاورزی یاد و اظهار کرد: کشور ما از لحاظ اقلیمی در منطقه خشک و نیمه‌خشک قرار دارد و آب کافی در اختیار نداریم. هر سال نیز خشکسالی‌ها و درجه حرارت در سطح دنیا افزایش می‌یابد و ما به سمت خشکسالی حرکت می‌کنیم، بنابراین باید قدر آب را بدانیم. 

روحانی دستاوردهای تمدن کهن آبی ایران را نشانه علم و دانش بالای پدران و نیاکان ما برشمرد و افزود: در خراسان جنوبی بیش از ۱۶ هزار رشته قنات وجود دارد و این نشان می‌دهد که اجداد و پدران ما از علم و دانش بالایی برخوردار بودند. مثلا مهندسی میدان نقش‌جهان اصفهان را ببینید. یک نمونه امروز در ایران نشان دهید که معماریش مانند این میدان باشد. آیا ما امروز می‌توانیم چنین طراحی‌هایی بکنیم؟ آیا ما یک آرشیتکت داریم که در این سطح باشد؟ اینجا سرزمین تمدن است و پدران و اجداد ما از علم و دانش بسیاری برخوردار بودند. 

اعتدال یعنی این! 

رییس‌جمهور با اشاره به برخی کتاب‌های تاریخی که آغاز انقلاب کشاورزی را از ایران می‌دانند، کشور ما را دارای تمدنی کهن به‌ویژه در بخش کشاورزی دانست و تاکید کرد: باید در کنار کشاورزی، محیط‌زیست را هم حفظ کنیم. در برخی مواقع محیط‌زیست مقابل کشاورزی قرار می‌گیرد، مثلا می‌گویند، آب فلان سد را به زمین‌های کشاورزی ندهید و آن را به فلان تالاب بدهید که در حال خشک شدن است و دولت باید بین صنعت و کشاورزی، کشاورزی و محیط‌زیست، کشاورزی و تجارت ارتباط و اعتدال ایجاد کند و اعتدالی که این دولت می‌گوید یعنی این. 

روحانی خواستار افزایش درآمد کشاورزان شد و ادامه داد: اگر این کار صورت نگیرد کشاورزان شغل‌شان را رها می‌کنند. محصول کشاورزی در بازار مصرف‌ با قیمت خوب و بالایی به فروش می‌رسد، اما پولی که به دست کشاورز می‌رسد بسیار پایین است، بنابراین باید در این زمینه تدبیر شود. 

وی به کشاورزان وعده تسهیل در کار داد و گفت: تولید با شما کشاورزان، تسهیل با دولت و تدبیر نیز با خدا. اگر بتوانیم یک واسطه را هم به نفع کشاورز کم کنیم تحول زیادی انجام می‌شود. ما باید سیستم توزیع و اتصال صحیح و درست میان بازارهای نهایی مصرف با مراکز اصلی تولید ایجاد کنیم و وزارت کشاورزی و وزارت صنعت نیز باید در این زمینه چاره‌ای بیندیشند. 

رییس‌جمهوری همچنین بر ایجاد صنایع تکمیلی و تبدیلی در بخش کشاورزی تاکید و اظهار کرد: در کنار تولید باید صنایعی تکمیلی ایجاد شوند و صنایع مکمل در کنار محصولات کشاورزی قرار گیرند تا با تبدیل آن محصول کشاورزی به یک محصول دیگر، ارزش افزوده در بخش کشاورزی بالاتر برود. بنابراین خدمات و کشاورزی باید با صنعت حل شود تا سود دهد و کشاورز نیز در برند و صنعت سهم داشته باشد. 

لوح و کف زدن دردی دوا نمی‌کند

رییس دولت یازدهم دادن لوح تقدیر و کف زدن برای کشاورزان نمونه را تنها یک قدم کوچک دانست و افزود: ما باید برای افزایش کشاورزان نمونه در کشور راه‌حل پیدا کنیم و ببینیم چگونه این کار ادامه پیدا کند. 

روحانی با اشاره به اقدامات دولت در زمینه کشاورزی گفت: دولت در این شش‌ماه از نخستین جلسات به فکر کشاورزی بوده و از همان روزهای اول دنبال آن بودیم که چگونه کود مورد‌نیاز کشاورزان را وارد کشور کنیم و گاهی وزیر کشاورزی در جلسات هیات دولت داد می‌زد که کود چه شد، پاییز نزدیک است زودتر آن را وارد کنید.

 البته این داد زدن وزیر نشان از آن دارد که دارد دلسوزی می‌کند! اینکه ۱۲ شب به بعد زنگ می‌زنم و می‌بینم که هنوز وزیر در دفتر کارش است به من امید می‌دهد. برخی از وزرا و مسئولان رده بالای کشور در طول روز ۱۴ تا ۱۶ ساعت کار می‌کنند که این بسیار ارزشمند است. رییس‌جمهوری رسیدن به خودکفایی در همه محصولات کشاورزی را امکان‌پذیر ندانست و گفت: ما در بسیاری از محصولات می‌توانیم تا مرز خودکفایی برسیم همچنان‌که وزیر کشاورزی گفت برای روغن کلزا تلاش می‌کنیم، بعضی کشورها در این زمینه به خودکفایی رسیده‌اند و از آن تحت عنوان انقلاب زرد نام  برده‌اند.

آثار مطلوب مدیریت آب هویدا می‌شود

وی با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری دولت در زمینه آب گفت: دولت باید در این زمینه سرمایه‌گذاری کند تا از آب بهره‌برداری شود. اگر ما بتوانیم ۱۰ درصد در آب صرفه‌جویی کنیم شرایط متحول خواهد شد. دولت در زمینه بهره‌وری آب حرکت بسیار خوبی را شروع کرده و آثارش را امسال و سال‌های آینده خواهید دید. 

روحانی با انتقاد از رسانه‌ها در پوشش ندادن خدمات دولت گفت: خیلی از رسانه‌ها به دولت کمک نمی‌کنند و صداوسیما از فرصت انتقاد صددرصد استفاده می‌کند که این خوب است، اما در بیان خدمات دولت زبانش نمی‌چرخد، شاید اشکال در دوربین‌ها و فرستنده‌هاست. 

وی افزود: این دولت در طول ۱۶ ماه کاری که در زمینه آب انجام داده بی‌نظیر است. در زمینه خرید محصولات کشاورزی قدم‌های خوبی برداشته شد و تعیین قیمت تضمینی گندم، دادن پول سروقت به کشاورزان و دادن ماشین‌آلات از کارهای خوبی بوده که انجام گرفته است. ما می‌فهمیم کشاورزی چقدر مهم است و می‌دانیم که تخلیه روستا چقدر خطرناک است و می‌دانیم که درآمد کشاورز باید بالا برود و محصولاتش صادر شود. 

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه ما باید سبک زندگی مردم را در نحوه مصرف مواد‌غذایی عوض کنیم، گفت: باید تلاش کنیم مصرف مردم در زمینه لبنیات افزایش یابد و دروازه صادرات را باز کنیم تا بتوانیم کشاورزی‌مان را محقق سازیم. کشاورزی ستون اقتصاد کشور است و دولت تمام تلاش خود را برای آنکه ارزش افزوده محصولات کشاورزی بالا برود خواهد کرد تا شرایط و جاذبه لازم برای حرکت بیشتر کشاورزان فراهم شود. 

روحانی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم کشاورزی برتر در سراسر کشور توسعه یابد و کشاورزان ما روزهایی با سرافرازی بیشتر داشته باشند. 

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/BPu47fim
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتامحاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه