با آنکه محصولات ارگانیک هنوز فقط بخش کوچکی از کل تولیدات غذایی را شامل میشود، اما در سالهای اخیر بسیاری از قفسههای سوپرمارکتها را پر کردهاند. مغازهها و رستورانهایی که محصولات ارگانیک عرضه میکنند با افزایش استقبال از سوی مشتریان روبهرو هستند و کشاورزانی که محصولات غذایی ارگانیک تولید میکنند از بالا رفتن میزان تقاضا و فروش خبر میدهند. برخی فکر میکنند محصولات ارگانیک روزی جای محصولات کشاورزی امروزی را میگیرد، اما آیا با وجود محدودیتهایی که در بخش ارگانیک وجود دارد، مثل عدم امکان استفاده از کود مصنوعی و مهندسی ژنتیک، این امکان وجود خواهد داشت؟
کاترین بدگلی، استادیار رشته محیطزیست و زیستشناسی تکاملی دانشگاه میشیگان، بر این باور است که محصولات ارگانیک توانایی آن را دارند تا تمام موادغذایی مورد نیاز مردم دنیا را تامین کنند. با این حال کارشناسان دیگری چون استیو سویج برخلاف این نظر فکر میکنند. سیستم رایج تولید محصولات غذایی ریشه بسیاری از معضلات زیستمحیطی و بهداشتی است. کودهای شیمیایی سبب ایجاد مناطق مرده در اقیانوسها میشود. سوختهای فسیلی موجب تسریع گرم شدن کره زمین شده و همچنین سبب برداشت موادغذایی ناسالم و بیفایده میشوند.
مزارع مکانیزه و صنعتی ضربه زیادی به اشتغال روستایی میزند و منجر به سوءاستفاده از منابع حیاتی در مقیاس گسترده میشود. کشاورزی ارگانیک میتواند از میزان این مشکلات بکاهد، غذای کافی برای مردم دنیا تولید کند و بازده اقتصادی قوی داشته باشد. در حال حاضر میلیونها مزارع کوچک و بزرگ ارگانیک در دنیا وجود دارد. براساس آمار ارائه شده از سوی موسسه کشاورزی ارگانیک FiBL در سوییس، میزان فروش محصولات غذایی و نوشیدنیهای ارگانیک بین سالهای 1999 و 2013 پنج برابر شده است.
کشاورزی ارگانیک استفاده از نگهدارندههای مصنوعی و کودهای شیمیایی را رد میکند. در این روش از تنوع گیاهی و مواد طبیعی برای از بین بردن آفات استفاده میشود. محصولات کشاورزی ارگانیک احتیاج به سوخت فسیلی کمتری نسبت به محصولاتی که از روش صنعتی تولید میشود دارند. این محصولات همچنین میزان کربن بیشتری را از هوا گرفته و دوباره به خاک برمیگردانند.
با این حال میزان برداشت محصولات ارگانیک بسته به نوع برداشت از میزان برداشت محصولات غیرارگانیک کمتر است. براساس گفته دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا، زمانی که یک محصول در زمان معین بهصورت ارگانیک و غیرارگانیک کاشت میشود، برداشت محصولات ارگانیک 8 تا 19 درصد کمتر خواهد بود. با حمایت دولت از کشاورزی ارگانیک، تولید و برداشت این محصولات میتواند افزایش پیدا کند.
در آمریکا کمتر از 2 درصد بودجه سازمان کشاورزی صرف تحقیقات و حمایت آموزشی در کشاورزی ارگانیک میشود. اما این اختلاف در میزان برداشت خللی در امکان تغذیه دنیا با موادغذایی ارگانیک ایجاد نمیکند.یکسوم موادغذایی دنیا قبل از رسیدن به دست مصرفکنندگان به هدر میرود. مقدار زیادی از محصولات غذایی هم پس از خرید توسط مشتریان به هدر میرود. با کمی صرفهجویی، استفاده بهینه از موادغذایی و حمایت از تولیدات ارگانیک میتوان مصرف غذایی دنیا را از محصولات ارگانیک تامین کرد.