دولت آمریکا روز جمعه طرحی را اعلام کرد که به موجب آن کارفرمایان ملزم به ارائه اطلاعات درآمدی و نژادی کارمندان خود به دولت هستند. این طرح در راستای تلاشهای باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا برای کاهش شکاف میان دستمزد زنان و مردان است. طرح «کمیسیون فرصتهای شغلی برابر» از کارفرمایان با بیش از 100 کارمند میخواهد تا دولت را از اطلاعات جزئی حقوق براساس جنسیت کارکنان، قومیت و نژادشان مطلع سازند. برخلاف قوانین مشابه وزارت کار که قبلا پیشنهاد شده بود، اجرای این طرح برای تمامی کسبوکارهای بزرگ الزامی است و تنها مربوط به شرکتهای دولتی نمیشود.
طرح اعلام شده که قرار است در سپتامبر سال 2017 اجرایی شود، الزامی به گرفتن تأیید کنگره آمریکا ندارد اما تمامی مردم این کشور میتوانند در مورد آن اظهارنظر کنند. در طرح پیشنهادی کمیسیون فرصت اشتغال برابر، احتیاجی به اعلام حقوق هر یک از کارمندان به صورت جداگانه نیست، اما کارفرمایان باید مجموع حقوق و ساعت کاری کارمندان را در اختیار کمیسیون قرار دهند. باراک اوباما طی مراسمی در کاخ سفید در مورد این طرح گفت: «هدف از این طرح کمک به کسبوکارهایی است که سعی دارند کارشان را به درستی انجام دهند و تصویری شفافتر از این موضوع داشته باشند که چگونه میتوانند با کارمندانشان بهصورت یکسان رفتار کنند.»
وی این سخنان را طی مراسمی برای بزرگداشت سومین سالگرد طرح «قانون دستمزد عادلانه» موسوم به «لیلی لدبتر» گفت. این اقدام نخستین طرحی بود که از سوی اوباما به قانون تبدیل شد. براساس این قانون محدودیتهای اعمال شده از سوی دادگاه عالی آمریکا در مورد زمان اعتراض به تبعیض کاری لغو شدند. با اینکه مقابله با نابرابری در حقوق جنسیتی همیشه مورد توجه اوباما بوده است، این شکاف دستمزد تنها طی دو سال گذشته آنهم به مقدار خیلی کم کاهش پیدا کرده است.
توماس پرز، وزیر کار دولت آمریکا، روز جمعه در بیانیهای گفت: «ما نمیتوانیم به وعده خود در مورد پرداخت حقوق یکسان عمل کنیم، مگر آنکه بهترین و روشنترین اطلاعات را در مورد میزان دریافتی مردم داشته باشیم.»میانگین دریافتی سالانه زنانی که بهصورت تماموقت در آمریکا کار میکنند چیزی حدود 39 هزار و 600 دلار است یعنی چیزی نزدیک به 79 درصد درآمد مردان در این کشور که تقریباً 50 هزار و 400 دلار است. براساس گزارش مستقلی که روز چهارشنبه منتشر شده است، برای رسیدن به برابری جنسیتی در نیروی کار آمریکا و حتی در سطح جهانی هنوز به دههها فعالیت نیاز است.