همه ساله در آستانه ماه مبارک رمضان یکی از دغدغههای مردم افزایش قیمت است و به همین دلیل، دولت تمام سعی خود را بهکار میگیرد تا نرخ مواد غذایی را در این ماه با برگزاری نمایشگاههای عرضه مواد غذایی و ابلاغ دستورالعملهای کنترلی قیمت بازار کنترل کند.
از جمله اقلامی را که دولت در دو هفته مانده به ماه رمضان دولت اجازه افزایش قیمت نمیدهد، کالاهای لبنی، پروتئینی، روغن، برنج، خرما و سبزیجات هستند. اصناف نیز در همراهی با دولت به شهروندان اطلاعرسانی میکنند تا مصرفکنندگان قیمتهای اضافهای برای کالاهای خریداریشده پرداخت نکنند انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی کشور خطاب به خریداران گفت: «قیمت مرغ در ماه رمضان افزایش نمییابد و عرضه بیش از تقاضا است"
محمد یوسفی، رییس هیاتمدیره انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی کشور، در ادامه اظهار کرد:
«در مراکز عمدهفروشی قیمت مرغ زنده 4600تومان و مرغ آماده 6200 تا 6300 تومان میباشد و برای مصرفکننده 6500 است که در برخی مناطق کمی بیشتر از این بوده است. در همین حال، رییس انجمن صنایع لبنی نیز قیمت پنیر را در بستههای 400 گرمی، همان قیمت سال گذشته، یعنی 3700 تومان و اتحادیه فروشندگان حلیم و کباب، قیمت حلیم ساده را هشت هزار تومان اعلام کرد.
رییس اتحادیه قنادان اظهار داشت، به زودی قیمتهای جدید زولبیا و بامیه اعلام خواهد شد و در حال حاضر کمیسیون فنی در حال بررسی است تا قیمتها را دقیق اعلام کند، اما قطعا نسبت به سال گذشته افزایش خواهیم داشت. قیمت در هر کیلوگرم زولبیا و بامیه 6500 بوده که پیشبینی میشود قیمت جدید در سال 1393 بین 8 تا 9هزار تومان تعیین شود.
اما گزارش بانک مرکزی، خبر از افزایش تعدای از کالاها میدهد. بانک مرکزی آخرین تحولات قیمتی در ۱۱ گروه کالایی در تهران را در هفته منتهی به 23 خرداد اعلام کرد. این گزارش نشان میدهد که در این هفته قیمت پنج گروه کالایی افزایش، دو گروه کالایی کاهش و چهار گروه کالایی ثابت مانده است. در این هفته در گروه لبنیات قیمت پنیر پاستوریزه و کره پاستوریزه به ترتیب معادل 2/0 و 6/0 درصد نسبت به هفته قبل افزایش یافت. قیمت تخم مرغ هم معادل
2/9 درصد افزایش داشت و شانهای6800 الی9200 تومان بهفروش رفت. در گروه برنج نیز، بهای برنج داخلی درجه یک معادل1/0 درصد افزایش یافت و قیمت برنج داخلی درجه دو ثابت بود. بهای نخود، عدس و لوبیا سفید نیز هر یک معادل 1/0 درصد افزایش داشت. در گروه میوههای تازه نیز بهای پرتقال درجه یک معادل شش درصد، لیموشیرین 4/6 درصد و زردآلو 1/5 درصد افزایش ولی قیمت دیگر اقلام این گروه بین 7/1 تا 2/24 درصد کاهش یافت اما قیمت سیبزمینی معادل 4/10 درصد افزایش داشت. همچنین قیمت گوشت گوسفند و گوشت تازه گاو و گوساله بدون تغییر ولی بهای گوشت مرغ معادل 2/4 درصد افزایش یافت. علاوه بر این، قیمت قند معادل 4/0 درصد و شکر 2/0 درصد افزایش داشت و بهای چای خارجی و انواع روغن نباتی ثابت بود.
لازم به ذکر است که رییس اتحادیه بنکداران موادغذایی هم درباره اقدامات صورت گرفته برای کنترل قیمتها در آستانه ماه مبارک رمضان گفت: کالاهای پرتقاضای ماه رمضان و مواد پروتئینی به اندازه کافی تامین شده است و به میزان مطلوب عرضه میشود.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی رادیو اقتصاد، قاسمعلی حسنی در مصاحبه با این رادیو گفت: در شهر تهران از 5 تا 14 تیر ماه نمایشگاههای عرضه مستقیم کالاهای اساسی و پر تقاضا با تخفیف 5 تا 15 درصد برگزار خواهد شد.
وی گفت: برای ماه مبارک رمضان چندین کالای پرمصرف را در اولویت ویژه تامین و عرضه قرار دادهایم تا مردم به راحتی و با قیمت و آرامش نیازهای خود را مانند برنج، روغن، شکر، روغن، حبوبات، خرما و پنیر خریداری کنند. حسنی افزود: اتحادیه بنکداران موادغذایی با هرگونه افزایش قیمت در شرایط کنونی مخالف است و هیچ توجیه اقتصادی هم ندارد.
رییس اتحادیه بنکداران موادغذایی گفت:
با سامانه اطلاعات جامع از کالاها آمادگی تحلیل و بررسی جزییات قیمت تمامشده محصولات را داریم و از دولت میخواهیم از توانمندیهای این تشکل در نظارت بر قیمتها و ساماندهی نرخها استفاده کنند تا همه کالاها با قیمت واقعی توزیع شود.
در همین راستا اتاق اصناف با برگزاری نمایشگاه در مکانهای نامناسب قبلی که موجب نارضایتی بعضی از شهروندان شده بود، مخالفت کرد. علی فاضلی علاوه بر رد هر گونه افزایش قیمت در ماه رمضان تصریح کرد: در حال حاضر بازار کالا از یک ثبات قیمتی مناسب برخوردار است و خبری از افزایش قیمتها نیست. اتاق اصناف با برگزاری نمایشگاهها در مکانهای نامناسب قبلی مخالف است. وی اظهار داشت: امروز بازار از ثبات نسبی مناسبی برخوردار است و وضعیت ناهمگونی در بازار ایران مشاهده نمیکنیم و آرامش در بازار حاکم است.
وی در خصوص برپایی نمایشگاههای طرح ضیافت در مکانهای نامناسب قبلی از جمله سازمان گوشت تهرانپارس حکیمیه، پارک ارم و غیره اظهار داشت: در برپایی این نمایشگاهها باید شأن و منزلت مردم حفظ شود. این مکانها فاقد هرگونه امکانات زیربنایی بوده و هستند و اعتراض خودمان را نسبت به برپایی نمایشگاهها در این مکانها اعلام کردهایم. دولت باید تمهیدات لازم را برای این مکانها درنظر بگیرد.