رییس مجمع واردات ایران با بیان اینکه باید نگرانی دولتمردان از توسعه بخش خصوصی را به دغدغه آنها برای رونق این بخش تبدیل کنیم، گفت: تجار دچار فرسودگی زودرس شدهاند و این خستگی بیشتر ناشی از وجود قوانین دستوپاگیر اداری، مقررات زائد و وفور کالای قاچاق است. به گزارش ایرنا، محمدحسین برخوردار درخصوص اوضاع واردکنندگان رسمی کشور افزود: واردات بخشی از تجارت خارجی کشور است و فعالان این عرصه باید در تصمیمسازیهای کشور حضور داشته باشند ضمن آنکه باید توجه داشت بسیاری از فعالان این حوزه، در عرصه تولید و صادرات نیز بهطور مستقیم یا غیرمستقیم نقش دارند.
وی با اشاره به نقش مجمع واردات اظهار کرد: حداقل کاری که مجمع واردات در این سالها انجام داد تلاش برای به رسمیت شناخته شدن واردات رسمی و قانونی بهعنوان بخشی از تجارت خارجی کشور و انتقال صدای واردکنندگان به بدنه تصمیمسازی کشور است. ما واردات را از حالت چراغ خاموش بودن بیرون آوردهایم و نشان دادیم که حجم، آمار، ارزش، مبدا و واسطه واردات باید کاملا روشن و شناسنامهدار باشد. برخوردار ادامه داد: واردات مانند سایر ابعاد تجارت و توسعه نیازمند برنامهریزی، سازماندهی، حمایت، تعریف خطوط قرمز، سیاستگذاری و در یک کلمه مدیریت است و در آستانه انتخابات اتاق نیز حضور فعالان این عرصه در همین راستا قابل تشریح است.
وی با اشاره به مشارکت بازرگانان فعال در عرصهبینالملل در انتخابات اتاق بازرگانی گفت: پررنگشدن نقش بخش خصوصی بهویژه پس از دوره تحریمهای غیرانسانی غرب موجب شده تا دارندگان کارتهای بازرگانی که بسیاری از آنها تا چندی قبل در انزوا، تنها مشغول به اداره بنگاه خود بودند، امروز این انگیزه را پیدا کنند که با حضور در مراتبی بالاتر چون نهادهای مدنی و تشکلها نه تنها برای بهبود فعالیت اقتصادی خود چارهاندیشی کنند بلکه به این باور برسند که میتوانند در اقتصاد ملی اثرگذار باشند.
عضو هیاترییسه اتاق بازرگانی تهران اضافه کرد: اما شکلگیری ساختارمند اقتصاد حریص به توسعه بخش خصوصی که لحظهبهلحظه مترصد کارآفرینی موثر در داخل کشور باشد، بدون شکلدهی به زنجیرهای فعال از ارتباطات اقتصادی منطقهای و بینالمللی امکانپذیر نخواهد بود.