سه شنبه, ۲ مرداد(۵) ۱۴۰۳ / Tue, 23 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

لیزینگ یک ابزار تامین مالی است که امروزه در کشورهای پیشرفته حدود یک‌سوم تامین مالی بخش‌خصوصی از طریق لیزینگ انجام شده و ضریب نفوذ این نوع خدمات در کشورهای در حال توسعه به حدود 30 درصد افزایش یافته است. مزایایی همچون تسهیل در ارائه تسهیلات، عدم انتقال مالکیت دارایی، امکان تامین مالی بلند‌مدت و برخورداری از مشوق‌های مالیاتی از مهم‌ترین مواردی است که تامین مالی به روش لیزینگ را در مقایسه با تامین مالی به روش اخذ تسهیلات از بانک‌ها جذاب‌تر می‌کند.

در کشورمان نیز لیزینگ به‌صورتی گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ هرچند این بخش نیز همانند بخش‌های دیگر مالی درگیر حضور پر تعداد شرکت‌های فاقد مجوز قانونی لیزینگ است. در میان فعالان این حوزه، شش شرکت لیزینگ با ارزش بازاری معادل 1430 میلیارد تومان در بازار سرمایه حاضر هستند که عمده این شرکت‌ها تابعه بانک‌های تجاری فعال در کشور و همچنین شرکت‌های خودروسازی سبک و سنگین هستند. در همین راستا بیست و‌نهمین قسمت از برنامه تلویزیونی «بورس» به بررسی و تبیین و تحلیل صنعت لیزینگ پرداخت و ابدالی، رییس هیات‌مدیره کانون شرکت‌های لیزینگ ایران و حسن کلهر، نایب رییس انجمن لیزینگ ایران در استودیو و بیاتین، مدیرعامل لیزینگ خودرو غدیر مصاحبه تلفنی، مهمان این برنامه بودند و جمعی از کارشناسان بازار سرمایه و صنعت لیزینگ نیز در این برنامه پرسش‌هایی را از مهمانان مطرح کردند.

کلهر درخصوص اینکه آیا نرخ سود تسهیلات لیزینگی‌ها نیز همانند کارمزد از سوی بانک مرکزی اعلام می‌شود، گفت: بله، بانک مرکزی در مورد تسهیلات بانکی از جمله تسهیلات لیزینگ هم نرخ دستوری تعیین کرده که توسط شورای پول و اعتبار تصویب شده و ما نیز تابع مصوبات شورای پول و اعتبار هستیم. اما یکی از تفاوت‌های فاحش لیزینگ با بانک‌ها این است که آنها از نرخ عقود مشارکتی هم می‌توانند برای بالا بردن نرخ تسهیلات خود استفاده کنند، ولی لیزینگ‌ها به دلیل آنکه از عقود مبادله‌ای یعنی فروش اقساطی و اجاره به شرط تملیک استفاده می‌کنند، مکلف هستند از نرخ مقطوع همان عقود استفاده کنند.

در ادامه، ابدالی در پاسخ به سوال مجری برنامه درخصوص عدم نظارت دقیق بر لیزینگی‌ها در آشفته بازار نظام پولی کشور، گفت: در سال 83 قانونی تصویب و ابلاغ شد مبنی بر تنظیم بازارهای غیر‌متشکل پولی تا وضعیت لیزینگی‌ها را ساماندهی کند. در سال 86 نیز دستورالعملی پیرامون تاسیس و عملکرد و نظارت بر لیزینگ‌ها تصویب شد که همگی توسط بانک مرکزی انجام می‌شد. وی ادامه داد: از ابتدای این فرآیند، بیش از 300شرکت بدون قاعده و بدون دریافت مجوزهای قانونی به‌عنوان لیزینگ و با سرمایه اندکی تاسیس شد. اما پس از سال 86 که این امر مدون شد، دستورالعملی برای سقف و کف سرمایه لیزینگی‌ها صادر شد که باید بسیاری از این شرکت‌ها از دایره فعالیت خارج می‌شدند اما فعالیت آنها همچنان ادامه پیدا کرد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/p8ALhl5a
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوکخرید اقساطی آیفون 13 با تخفیف ویژه
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه