گوشت شتر یکی از محصولات پروتئینی است که از نظر پزشکی در رتبه بالاتری از گوشتهای مصرفی مانند گوسفند و گاو قرار میگیرد، درواقع چربی و کلسترول پایینتر این گوشت از مهمترین ویژگیهای آن به شمار میآید، همچنین شیر، کوهان، پوست و کرک این حیوان از بخشهای قابل استفاده آن به شمار میآیند که میتواند سرمایهگذاری در پرورش این حیوان را اقتصادی کند. خراسان جنوبی بهعنوان دومین تولیدکننده و پرورشدهنده شتر در کشور به حساب میآید. این در حالی است که آمارها نشان میدهد این استان در زمینه فرآوری تولیدات، سهمی ندارد.
در این خصوص دکتر رفیعپور، مدیرکل دامپزشکی این استان میگوید: سرمایهگذاری صنعت شترداری استان در نقطه کور است بهطوری که با وجود اینکه این منطقه دومین استان کشور در تولید و پرورش شتر است اما همچنان این صنعت با روشهای سنتی پیش میرود. وی ادامه میدهد: در حال حاضر 26 هزار شتر در مالکیت مردم پرورش مییابد اما حلقههای بعد از این صنعت در استان وجود ندارد به همین دلیل برای ایجاد کشتارگاه و شرکتهای بستهبندی پیگیری میشود.
در این کلاف یادآور میشویم که با ایجاد کشتارگاه صنعتی مجهز میتوان از گوشت، شیر، کوهان، کرک و... این حیوان چند برابر شرایط موجود درآمد کسب کرد و از خامفروشی آن جلوگیری کرد. در واقع با توجه به نیاز این استان به واحدهای کشتارگاه صنعتی همچنین حمایت مسئولان این استان از این صنعت، میتوانید سرمایه خود را در احداث یک کارخانه صنعتی بزرگ برای کمک به اقتصاد این استان و تضمین یک سرمایهگذاری برای خودتان صرف کنید.