علیمردان شیبانی، نایب رییس هیاتمدیره انجمن صنایع نساجی ایران گفت: درحال حاضر۱۰ هزار پرونده دارای پروانه بهرهبرداری در بخش نساجی در کشور مشغول به کارند و حداقل ۴۰۰ هزار نفر در این واحدها فعالیت میکنند که از ریسندگی تا کفپوشها و تمامی صنایع نساجی را دربرمیگیرد.
وی افزود: صنعت نساجی در کشورما یک صنعت بومی است و میتواند ارزش افزوده بالایی به همراه داشته باشد و اگر مشکلات آن برطرف شود هیچ صنعتی به اندازه صنعت نساجی اشتغالزایی و ارزشافزوده بالا به دنبال ندارد. متاسفانه محصولات نساجی بهصورت قاچاق به راحتی وارد کشور میشود و در چمدان مسافران هم تا ۲۵کیلوگرم از این کالاها جای میگیرد و به اقتصاد مملکت لطمه میزند.
به گزارش ایلنا وی ادامه داد: اگر جمعیت ۷۵میلیون نفری کشور ۱۸ متر پارچه نیاز داشته باشد، حدود یک میلیارد و ۵۰۰ متر پارچه نیاز این کشور است که تنها از این میزان ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار متر ظرفیت تولید داخل است، اما آنچه مسلم است این است که هر چند تکنولوژی و ماشینآلات این صنعت را در اختیار داریم، اما بهصورت فراگیر از آن بهره نمیبریم. این در حالی است که همه عوامل و پتانسیلها برای پیشرفت فراهم است و کشورهایی که در این زمینه پیشرفت کردند، مانند انگلیس، آلمان، کره و امریکا در زمینههای دیگر نظیر صنایع هایتک نیز موفق عمل کردهاند.
نایب رییس هیاتمدیره انجمن صنایع نساجی ایران گفت: انتظار جامعه نساجی این است که دولت هر چه بیشتر دستدردست بخش خصوصی بگذارد تا بتواند این موضوع را مدیریت کند. مشکل اصلی ما مواد اولیه است و در سالهای اخیر در زمینه پنبه با کمبودهایی روبهرو بودهایم. تولیدات پنبه کشور حدود ۶۰ هزار تن است، این در حالی است که حداقل نیاز ما ۱۸۰ تا ۱۹۰ هزار تن پنبه است.
وی تصریح کرد: صنعت نساجی ما دچار کمبودهای شدیدی است که یکی از آنها خامفروشی مواد اولیه است، پتروشیمیها مواد اولیه را با ارز مبادلهای دریافت میکنند و خوراک را با این ارز میگیرند و فروش محصول را با ارز آزاد در اختیار ما قرار میدهند. نایب رییس هیاتمدیره انجمن صنایع نساجی ایران خاطر نشان کرد: ماده اولیه صنعت نساجی به نام «وم» که از سوی پتروشیمی اراک تهیه میشود ابتدای امسال در بورس ۱۸۰۰ تومان قیمتگذاری شد. هر چند که قرار بود هفته گذشته در بورس عرضه شود، اما این اتفاق نیفتاد و هماینک نرخ آن به پنج هزار تومان رسیده و قیمت تمام شده محصول را بالابرده بهگونهای که مردم توانایی خرید آن را ندارند و این بحرانی است که به تازگی گریبان کارخانههای ما را گرفته است.