آمارها نشان میدهد ایرانیان سالانه 40 هزار تن آجیل و خشکبار مصرف میکنند که از این میزان حدود 15هزار تن آن در خراسان رضوی مصرف میشود، از اینرو چند سال است که اتحادیه مشهد درصدد است با توجه به ظرفیتهای بالا در فرآوری و عرضه آجیل و خشکبار خود را به مرکز فرآوری آجیل و خشکبار ایران تبدیل کند.
علیرضا ارزانی ممقانی، رییس اتحادیه صنف آجیل و خشکبار کشور میگوید: مشهد با توجه به حجم بالای زائران و علاقه شهروندان به مصرف آجیل و خشکبار بیشترین سرانه مصرف این نوع محصول و خرید آن را بهصورت سوغات در کشور دارد. همچنین بیشترین محصولات آجیل و خشکبار بهصورت خام از سایر استانها یا کشورهای همجوار وارد مشهد میشود زیرا این شهر مرکز درجه یک فرآوری آجیل و خشکبار خام است. هماینک زمینه راهاندازی بزرگترین شهرک تخصصی آجیل و خشکبار آسیا با سرمایهگذاری بخشخصوصی و هدف تجمیع فعالان این عرصه در یک مکان در این شهر فراهم شده است.
وی افزود: قرار بود ساخت بزرگترین شهرک تخصصی آجیل و خشکبار آسیا پارسال در مشهد آغاز شود که بنا به دلایلی این اقدام به اواسط امسال موکول شد، پس از یک سال تلاش برای جلب رضایت مسئولان به منظور راهاندازی این شهرک زمینه صدور مجوز برای اختصاص زمین موردنظر از سوی متولیان فراهم شده و قرار است موافقت نهایی برای این موضوع در نشست کمیسیون ماده پنج استانداری خراسان رضوی اعلام شود. وی گفت: راهاندازی این شهرک که جزو مشاغل سبز به شمار میرود، ضمن ایجاد فرصتهای شغلی مناسب به کاهش واردات بیرویه، کاهش قیمت و ارزآوری آجیل و خشکبار هم کمک میکند.
ما هم در این کلاف به فعالان حوزه فرآوری، بستهبندی و صنایع تبدیلی پیشنهاد میدهیم با توجه به زمینههایی که در این استان وجود دارد بهعلاوه فعالیتهای در دست اقدام، مشهد را بهعنوان محل استقرار فعالیتها و سرمایهگذاریهای خود در نظر بگیرند.