هوشنگ سیوندیپور، سرپرست مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در گفتوگو با «فرصتامروز» درباره آسیبهای زیست معادن در محیطهای طبیعی اظهار کرد: مطمئنا حضور انسان در چرخه طبیعت به این دلیل است که محیط را از حالت طبیعی خود خارج میکند. وی افزود: یکسری فعالیتها و استانداردهای بینالمللی هستند که شامل تمام فعالیتهای معادن در سایر کشورها مثل چین، برزیل، هند و... میشود، زیرا باید از منابع الهی که در اختیار ما قرار داده شده است با حفظ شرایط و قوانین لازم از آنها استفاده کنیم اما موظف هستیم با توجه به قوانین داخلی و بینالمللی موجود، حداقل آسیب را به محیط اطراف معادن بزنیم. سرپرست مدیریت ایمنی، بهداشت و محیطزیست منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با بیان اینکه معادن در تلاش هستند تا کمترین آسیب را به محیطزیست اطرف خود بزنند، گفت: با توجه به مشکلاتی که برای محیط زیست اطراف معادن ایجاد شد و گونههای گیاهی اطراف معادن در حال انقراض هستند و با توجه به صنعتی شدن دنیا در حوزه محیط زیست و سرمایههای انسانی، آسیبهایی به محیط زیست وارد شد و نتیجه این آسیبها منجر به تدوین قوانین شد.
سیوندیپور در ادامه گفت: ما بهعنوان فعالان بخش معدن باید حداقلهای لازم را رعایت کنیم و خوشبختانه معادن ما سعی کردند با بالابردن سطح فعالیت خود، در سطح جهانی حرفی برای گفتن داشته باشند و معادن همچون مس سرچشمه، فولاد خلیجفارس و... بهعنوان معادن شاخص در سطح جهان مطرح شدهاند و به دنبال آن هستند تا کمترین آسیب را به محیطزیست اطراف خود بزنند و از سویی به دنبال جبران آن هستند.
لزوم ایجاد NGO اچاسای
سیوندیپور سرپرست مدیریت ایمنی، بهداشت و محیطزیست منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در ادامه درباره وضعیت HSE یا مسائل مربوط به بهداشت كار، صنعتی و محیط، ایمنی و آتش نشانی و محیطزیست معادن در کشور گفت: اچ اسای واحد سازمانی جدیدی است و قدمت زیادی ندارد اما متاسفانه هنوز هم متولی دقیقی در کشور ندارد زیرا وزارت کار، رفاه و امور اجتماعی، وزارت بهداشت و درمان، سازمان محیط زیست ازجمله ناظران این بخش هستند و هریک قسمتی از این کار را اجرا میکنند. وی با بیان اینکه اگر میخواهیم به نتایج خوبی دراین زمینه برسیم باید این مبحث در بالاترین سطح تصمیمگیری شرکتها قرار گیرد، افزود: تا زمانی که این دستگاههای نظارتی هرسه بعد را شامل نشود و بهمثابه یک قانون واحد به آن توجه نشود، با مشکلاتی دراین زمینه روبهرو خواهیم بود که میتواند طبق قانون و اصول مدیریتی وحدت فرماندهی داشته باشد. سیوندیپور در ادامه گفت: اگر میخواهیم به نتایج خوبی در این زمینه دست یابیم باید در بالاترین سطح تصمیمگیری شرکتها قرار گیرد یا یک سازمان HSE در کشور ایجاد شود تا دغدغه ایمنی، بهداشت و سلامت کارگران را درنظر داشته باشد و حتی در صورت لزوم قوانینی تنظیم شود. سرپرست مدیریت ایمنی، بهداشت و محیطزیست منطقه ویژه اقتصادی صنایعمعدنی و فلزی خلیج فارس در ادامه اظهار کرد: در برخی سازمانها و مجموعهها پیش آمده که پاسخگو چند سازمان هستند که خود عامل موازی کاری است در صورتی که اگر نظارت دستگاههاییرشد باشد تمامی این مشکلات حل خواهد شد. سیوندیپور در خصوص اینکه این سازمان دولتی باشد یا خصوصی گفت: به هر حال این سه حوزه حاکمیتی است و باید مطالعه شود و براساس اصول مدیریتی بررسی شود که دست کدام یک باشد اما از نظر من باید در قالب یک NGO باشد تا دغدغه مسائل مالی را نداشته باشد.