شنبه, ۱۲ آبان(۸) ۱۴۰۳ / Sat, 2 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

یکی از بازار‌های بزرگی که به لطف فرا‌گیر شدن تلفن همراه در سراسر جهان به وجود آمده، بازار نرم‌افزارهای موبایلی یا همان اپلیکیشن‌هاست که طبق پیش‌بینی موسسه تحقیقاتی گارتنر، درآمد حاصل از این بازار تا پایان سال 2017 به 76 میلیارد دلار خواهد رسید.

در کشور ما هم با روزافزون شدن تلفن‌های هوشمند برنامه‌نویسان و علاقه‌مندان زیادی به طراحی و ساخت اپلیکیشن روی آورده‌اند و کم‌وبیش درآمدی از این بازار کسب می‌کنند. به‌ویژه بعداز اعمال تحریم‌ها و قطع دسترسی ایرانی‌ها به بعضی از اپلیکیشن‌ها و خدمات آنها، برنامه‌نویسان و طراحان را برآن داشت تا آستین‌ها را بالا زده و با طراحی اپلیکیشن‌های بومی کاربران کشورمان را از نیاز به نرم‌افزار‌های خارجی مبرا کنند.

با وجود اینکه چندی پیش محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تولیدکنندگان این نرم‌افزار‌ها حمایت کرد و گفت: «در صورت طراحی و تولید برنامه، نرم‌افزار و اپلیکیشن‌های حوزهICT، وزارت ارتباطات قول می‌دهد ضمن خرید این برنامه‌ها زمینه حمایت مالی و غیرمالی را برای این جوانان فراهم کند.» اما تولید‌کنندگان اپلیکیشن در ایران از نبود حمایت کافی حداقل درطول چند سال گذشته گله دارند و معتقدند آن‌طور که باید و شاید از طراحی این‌گونه نرم‌افزارها حمایت نمی‌شود و این حوزه با ضعف‌های بسیاری مواجه است و مشکلات عمیقی برای تولید اپلیکیشن در کشور به وجود آورده است.

رضا فیاض، برنامه‌نویس و طراح نرم‌افزار می‌گوید: یکی از مشکلات اساسی تولید‌کنندگان نرم‌افزار در کشور ما این است که هیچ نهاد و مرکزی وجود ندارد که از تولید‌کنندگان حمایت کند و تا حدودی به آنها تضمین دهد که با پایان طراحی خود نتیجه مثبت هزینه و وقتی را که صرف کرده‌اند، خواهند دید.

وی افزود: متاسفانه هیچ بودجه‌ای برای حمایت از این بخش در نظر گرفته نمی‌شود و این امر باعث شده تا علاقه طراحان به تولید کم شود درصورتی‌که در ایران جوانان و حتی نوجوانان تیزهوش بسیاری وجود دارد که علاقه‌مند به تولید اپلیکیشن‌های مختلف هستند.

فیاض گفت: در حال حاضر فقط برنامه‌نویسانی می‌توانند حداکثر توانایی خود را نشان دهند که با سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ قرارداد می‌بندند و برای جلو بردن اهداف آنها اپلیکیشنی طراحی می‌کنند به این‌صورت از حداکثر توان داخلی برای تولید اپلیکیشن استفاده نمی‌شود.

کیفیت پایین به دلیل نبود حمایت

به گفته کارشناسان حوزه نرم‌افزار نبود آموزش و حمایت در کشور باعث شده تا بیشتر اپلیکیشن‌های تولیدی فاقد کیفیت لازم بوده و بسیاری از آنها دارای باگ‌ها و اشکالات پیش‌پاافتاده‌ای باشند و همین امر باعث شود تا کاربر ایرانی پشت به نرم‌افزار‌های ایرانی کند و نیاز خود را همچنان با اپلیکیشن‌های خارجی برطرف کند.

محمدرضا فلاحی، یکی از کارشناسان حوزه تولید نرم‌افزار می‌گوید: متاسفانه در کشور ما با وجود اینکه انواع گرایش‌ها و رشته‌های فناوری اطلاعات در موسسه‌ها و مراکز آموزش عالی تدریس می‌شود، هیچ مرکز و موسسه‌ای وجود ندارد که به آموزش تولید و طراحی نرم‌افزار به‌ویژه نرم‌افزارهای موبایلی بپردازد.

وی افزود: بیشتر طراحانی که وارد عرصه اپلیکیشن شده‌اند از مطالعات و تحقیقات خود به درجه‌ای رسیده‌اند که توانایی تولید نرم‌افزارهای موبایل را دارند که اغلب این طراحان هیچ اطلاع پایه‌ای درباره تولید و نوشتن کدهای اپلیکیشن ندارند که همین امر باعث شده تا نرم‌افزار‌های تولید داخل فاقد استاندارد و کیفیت لازم باشند.

اپلیکیشن‌های اندرویدی فاتح قلب ایرانی‌ها

براساس گزارش مرکز تحقیقاتی کام‌اسکور، سیستم‌عامل اندروید با در اختیار داشتن سهم 6/51 درصدی از بازار سیستم‌های عامل جهان، در صدر محبوب‌ترین‌ها قرار گرفته است. بعد از این سیستم‌عامل نیز، سیستم‌عامل ios در ارتباط با محصولات هوشمند اپل با سهم 7/40 درصدی قرار دارد و در مراحل بعدی نیز پلتفرم‌های بلک‌بری، مایکروسافت و سیمبین قرار گرفته‌اند.

اما در ایران این آمار‌ها بسیار پررنگ‌تر هستند. طبق آمارهای جمع‌آوری شده سیستم‌عامل اندروید روی 83 درصد تلفن‌های هوشمند ایرانی‌ها نشسته که این رقم با سرعت بالایی در حال رشد است. این در حالی است که سهم دیگر سیستم‌های عامل روزبه‌روز در حال کاهش است و طبق پیش‌بینی‌ها تا دو سال آینده اندروید بیش از 90 درصد بازار ایران را در اختیار خواهد گرفت.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/SzUdAefF
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاخرید کتاب استخدامیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختتخت خواب دو نفرهگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاست
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه