مدیر مرکز مدیریت نیروگاههای برقآبی شرکت مدیریت منابع آب ایران از بازنگری در طرحهای جدید نیروگاههای برقآبی کشور بهدلیل تغییر اقلیم و خشکسالی خبر داد. مهندس «فربد استیری» در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، پتانسیل طرحهای برق آبی کشور را حدود 32 هزار و 300 مگاوات عنوان و اظهار کرد: در زمان حاضر 10 هزار و 789 مگاوات نیروگاه برقآبی در کشور در دست بهرهبرداری، حدود پنجهزار مگاوات ظرفیت در دست اجرا و 16 هزار و 500 مگاوات ظرفیت در دست مطالعه در کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه برای بهرهبرداری مطمئن و پایدار نیروگاههای برقآبی باید حدود یک تا دو درصد سرمایهگذاری اولیه صرف هزینههای تعمیر و نگهداری از این تاسیسات شود، افزود: باوجود درآمد مناسب نیروگاههای برقآبی از محل فروش انرژی، مشکل کمبود نقدینگی شرکتها در بخش جاری، در عمل حدود 30 درصد بودجه موردنیاز را فراهم میکند.
وی تصریح کرد: برنامههای اعلامشده برای ظرفیتهای در دست اجرا تابع مسائلی همانند تحریم، تامین نقدینگی و وضعیت منابع آب است، اما برنامهریزی ورود به مدار این واحدها باید بهگونهای باشد که همزمان با نصب و تستهای اولیه، تراز آب به سطح موردنیاز برای بهرهبرداری برسد. استیری افزود: برای نمونه در سد سیمره سه واحد 160 مگاواتی ایجاد شده است، اما بهدلیل کمبود آب و کاهش آورد رودخانهها و خشکسالی این واحدها در پیک امسال وارد مدار بهرهبرداری نشد.
مدیر نیروگاههای برقآبی مدیریت منابع آب ایران با تاکید بر نیاز بسیاری از طرحهای جدید به بازنگری فنی گفت: بیشتر مطالعههای طرحهای کنونی در دست اجرا به زمانی مربوط بود که روانآبها و آوردرودخانهها و میزان بارندگی به این شدت کاهش نیافته بود، اما از سال 87 به بعد هیدرولوژی و آوردها به مانند گذشته نیست؛ بنابراین شرایط ایجاب میکند که طرحهای برقآبی از نظر توان تولیدی و ظرفیت مخزن مورد بازنگری قرار گیرد.
استیری با بیان اینکه در پیک سالجاری و در پنجم مردادماه امسال 8370 مگاوات ظرفیت همزمان نیروگاههای برقآبی را در مدار شبکه سراسری داشتیم، افزود: ادامه این روند در سالهای آینده نیازمند تامین اعتبار لازم برای تعمیر سالانه و ادواری در نیروگاهها بهویژه بهینهسازی نیروگاهها با پیشینه بالای 40 سال خواهد بود.