به گزارش رویترز قیمت نفت در پی انتظار بازار و سرمایهگذاران برای نتیجه مذاکرات ایران و شش قدرت عمده جهانی و همچنین مذاکرات یونان با صندوق بینالمللی پول و کشورهای وامدهنده به منظور تعیین یک سازوکار مناسب جهت پرداخت بدهیهای این کشور در روزجمعه گذشته کاهش یافت. گفتنی است مذاکرات یونان و کشورهای وامدهنده جهت جلوگیری از نکول (ناتوانی در بازپرداخت بدهی) یونان از بازپرداخت بدهیهای خود و خروج این کشور از حوزه یورو از جمله اتفاقاتی است که فعالان بازارهای نفت به دقت اخبار آن را پیگیری میکنند.
به عقیده اقتصاددانان نکول یونان با بازپرداخت بدهیهای خود سبب کاهش ارزش یورو در مقابل دلار آمریکا شده و دلار قدرتمند موجبات کاهش قیمت نفت و سایر فرآوردههای نفتی که با دلار معامله میشوند، خواهد شد. نفت خام برنت برای تحویل در ماه آگوست با 20 سنت کاهش به قیمت 63دلار در هر بشکه معامله شد، در حالیکه در جلسه قبلی نیز کاهش 29سنتی را تجربه کرده بود. نفت خام آمریکا نیز با کاهش 25سنتی به قیمت 59دلار و 45سنت در هر بشکه به فروش رسیده است. گفتنی است نفت خام آمریکا در روز پنجشنبه گذشته نیز کاهشی 57سنتی را تجربه کرده بود.
در همین راستا اوله هنسن استراتژیست ارشد SAXO Bank معتقد است: «ما به معنای واقعی کلمه در این وضعیت متوقف شدهایم.»احتمال توافق ایران و قدرتهای غربی بر سر برنامه هستهای این کشور و رفع تحریمهای اعمال شده بر بخش انرژی موجب کاهش رشد قیمت نفت شده و ازسرگیری صادرات نفت خام ایران موجب افزایش حجم نفت مازاد موجود در بازار خواهد شد. گفتنی است براساس توافق ایران و شش قدرت عمده جهانی 30 ماه ژوئن آخرین فرصت طرفین جهت دستیابی به یک توافق جامع هستهای است. هنسن در این رابطه میگوید: «توافق جامع ایران و شش قدرت عمده جهانی پیش از ضربالاجل تعیین شده غافلگیرکننده خواهد بود و در صورت امضا، این توافق نامه ممکن است موجب کاهش 5 تا 10درصدی قیمت نفتخام در بازارهای جهانی شود.»
باربارا لمبرچت، تحلیلگر و کارشناس انرژی در کامرز بانک آلمان در ارتباط با مذاکرات ایران و شش قدرت عمده جهانی معتقد است: «احتمال رسیدن طرفین به توافق جامع پیش از ضربالاجل تعیین شده چندان زیاد نبوده و شواهد بیانگر آن است که این مذاکرات برای مدت بیشتری ادامه خواهد یافت.»
اثرگذاری نفت مازاد دریای شمال و غرب آفریقا در حوضه اقیانوس اطلس بر شاخص نفتی برنت در حالی صورت میپذیرد که فضای کافی برای ذخیره نفت خامی که از هفتهها قبل در تانکرها بارگیری شده است، وجود ندارد. این در حالی است که نفت خام سبک دریای شمال به پایینترین قیمت خود از بحران اقتصادی جهانی در سال 2008 میلادی رسیده است.
اولیویه ژاکوب، مدیرعامل موسسه Petromatrix که در زمینه ارائه مشاورهها و تحلیلهای تکنیکی و سرمایهگذاری در حوزه انرژی فعالیت میکند. در ارتباط با شرایط حاکم بر بازارهای نفتی میگوید: «در حال حاضر حجم بسیار وسیعی از نفت خام در بازار وجود دارد که بهدنبال مخازن و انبارهایی برای خیرهشدن هستند... این موضوع از افزایش احتمالی قیمت نفت جلوگیری کرده و موجبات افزایش فشار بر قیمت این محصول را فراهم خواهد کرد.»