فعالیتهای کشاورزی و تولید محصولات کشاورزی، مورد علاقه افراد بسیاری است اما در کشور ما به دلیل برخی مشکلات مانند کمبود آب، گران بودن زمین و عدم بهرهگیری از مکانیزاسیونهای پیشرفته، هر روز عرصه بر کشاورزی و کشاورزان تنگتر میشود. اما در برخی از استانهای کشور به گفته مسئولان آن استان، تواناییها و پتانسیلهای بالقوه بسیاری برای تولید و کشاورزی وجود دارد. مثلا در خبری از فارس، مدیرعامل کشت و صنعت و دامپروری مغان گفته است: در سطح ملی و بهویژه استان اردبیل با وجود برجستگی بخش کشاورزی، سرمایهگذاری انجام شده در این حوزه بسیار اندک و ناچیز است.
اروجعلی محمدی اظهار میکند: با ضعف ساختاری و قوانین ناکارآمد در این حوزه روبهرو هستیم، درحالیکه به جای پرداخت تسهیلات به سرمایهگذاری در بخش کشاورزی ما در سایر حوزهها این سرمایهگذاری را انجام میدهیم، بهطوری که سهم سرمایهگذاری بخش کشاورزی کمتر از 5.2 درصد است.
وی اهمیت دادن به ظرفیتهای حوزه آب و خاک را یادآور میشود و میگوید: 30 درصد اقتصاد این استان مربوط به بخش کشاورزی است درحالیکه تنها 3 درصد تولید ناخالص ملی را شاهد هستیم. سعی داریم کسری 8.5 درصدی سرمایهگذاری را به گردن بخش کشاورزی بیندازیم، درحالیکه هماکنون سرمایهگذاری در حوزه کانال آبرسانی و زهکشی اراضی به نابود شدن زمینهای کشاورزی منجر شده که اگر فکری به حال آنها نکنیم، قطعا با مشکلات روبهرو میشوند.
محمدی سرمایهگذاریهای انجام شده در بخش کشاورزی را بسیار اندک و در حد ناچیز توصیف کرد و گفت: با 5 تا 10 هزار میلیارد تومان میتوان در این حوزه برخی اقدامات را انجام داد. محمدی بیان کرد: دولت باید با برنامهریزی و تامین اعتبارات و ایجاد زیرساختها زمینه مطلوب این کار را بیش از گذشته فراهم کند که ما از مقام معظم رهبری قدردانی میکنیم که در مهار آبهای مرزی یک میلیارد دلار به استان اردبیل اعتبار اختصاص یافته است.
ما هم در این کلاف با در نظر گرفتن این مسئله که مسئولان این استان تلاش میکنند توجه بیشتری به بحث کشاورزی و تولیدات کشاورزی داشته باشند از سرمایهگذاران بخش دعوت میکنیم که از این توجه به نفع خود استفاده کنند.