سال 2008 بود که گوگل پا به عرصه سیستمهای عامل تلفن همراه گذاشت و طی یک یا دو سال به رقیب جدی اپل و مایکروسافت تبدیل شد. حالا از آن زمان هفت سال میگذرد و اندروید گوگل با 85 درصد سهم بازار توانسته جایگاه محبوبترین سیستمعامل موبایلی دنیا را از آن خود کند. با این حال همچنان ویندوز فون مایکروسافت و iOS اپل کاربران پروپاقرص و البته متعصب خود را دارند که معتقدند اندروید سیستمعاملی نوپا و غیرقابل اعتماد است. اما کارشناسان دنیای فناوری معتقدند نمیتوان بهراحتی گفت که کدام یک از سه سیستم عامل از سایرین بهتر و ارجحتر است و باید با توجه به نیاز کاربر یکی از آنها را انتخاب کرد.
پنجره کوچک مایکروسافت
شرکت مایکروسافت کــه یکه تاز بیچونوچرای سیستمعامل رایانهها به حساب میآید نتوانسته این جایگاه را در بازار موبایل نیز حفظ کند و جایگاه سوم را در این بازار دارد. به همین خاطر مایکروسافت اخیرا تلاشهای فراوانی برای سهم بیشتر بازار تلفن همراه دارد و با خرید شرکت نوکیا که از پرسابقهترین و پرآوازهترین تولیدکنندگان تلفن همراه به حساب میآید سعی دارد تا به این آرزوی خود جامه عمل بپوشاند. اما مهمترین مزیت ویندوز فون شباهت زیاد آن به نسخه دسکتاپی آن است که محیط آشناتر و روانتری را به کاربران ارائه میدهد. مایکروسافت هم طی چند سال گذشته از این امتیاز استفاده کرده و تلاش میکند تا نسخههای ویندوز فون خود را هرچه بیشتر به نسخههای دسکتاپی نزدیکتر کند.
از دیگر ویژگیهای سیستمعاملهای موبایلی مایکروسافت میتوان به سینک شدن بهتر با دیگر دستگاههای ویندوزی اشاره کرد. ویندوز فون با اکثر اپلیکیشنها و نرمافزارهای دسکتاپی سازگاری دارد و کاربران مشکل چندانی با همگامسازی دستگاه خود با دیگر دستگاهها ندارند.
iOS اپل
اپل که سالهاست با iOS خود کاربران متعصبی را جذب خود کرده است در سال گذشته با ارائه نسخه 8 این سیستمعامل بار دیگر چشم جهانیان را به سوی خود معطوف کرد. شاید با روی کار آمدن اندروید، iOS دیگر چیز جدیدی برای ارائه نداشته باشد اما این سیستم عامل حداقل یک ویژگی دارد که کاربران اپل به آن مینازند و آن اپلیکیشنهای منحصر به فردی است که کاربران اندروید استفاده از آنها را حتی در خوابشان هم نمیبینند. همین امر باعث شده که طراحان و توسعهدهندگان حرفهای همچنان پایبند این سیستم عامل باشند و لقب پردرآمدترین توسعهدهندگان اپلیکیشنها را به خود اختصاص دهند. طبق آمار منتشر شده درباره سه ماهه سوم ۲۰۱۴، با وجود ۶۰ درصد نرخ دانلود بیشتر برنامههای اندروید و توسعهدهندگان اپلیکیشنهای iOS، موفق به کسب ۶۰ درصد درآمد بیشتر شدهاند.
روبات سبز گوگل
و اما اندروید گوگل که محبوبترین سیستم عامل تلفن همراه حال حاضر است، در سالهای گذشته توانسته پلههای ترقی را یکی یکی پشت سر بگذارد و با توجه به متن باز بودن آن انعطاف بسیار زیادی نسبت به سایر رقبای خود بهویژه iOS اپل داشته باشد و برنامهنویسان زیادی از آماتور تا حرفهای را جذب خود کند. طبق آخرین آمارهای منتشر شده اندروید در ماههای اخیر توانسته گوی سبقت را از نظر تعداد از رقبای خود برباید و بیش از 300 هزار اپلیکیشن را راهی بازار کند. این سیستم عامل که از هسته لینوکس بهره میبرد از باثباتترین و منعطفترین سیستمعاملهای دنیا محسوب میشود و همین امر باعث شده که بیشتر تولیدکنندگان تلفن همراه روبه استفاده از این سیستم عامل بیاورند.
کدام را انتخاب کنیم
به گفته کارشناسان این بستگی به کاربرد شما از تلفن همراه دارد و همینطور بودجهای که برای خرید تلفن همراه کنار گذاشتهاید. همانطور که میدانید امتحان کردن iOS اپل هزینه زیادی را میطلبد درحالی که مزیت زیادی نسبت به اندروید ندارد و حتی در برخی مواقع از آن ضعیفتر هم عمل میکند. اما اپل همچنان لوکسترین محصولات را دارد که برای افراد با پرستیژ بهترین انتخاب است. اندروید نیز در همه رنجهای قیمتی عرضه میشود و امکانات به روزی را به کاربران عرضه میکند و ویندوز فون برای افرادی که به پیچیدگی علاقه چندانی ندارند مناسب است.