وزیر نیرو از جدیت این وزارتخانه برای احیای نظام بنگاهداری صنعت برق خبر داد و گفت: امیدواریم دولت و مجلس، وزارت نیرو را در این اقدام همراهی و کمک کنند.
حمید چیتچیان دیروز در آیین گشایش بیستونهمین کنفرانس بینالمللی برق در محل پژوهشگاه نیرو، صنعت برق را یک صنعت پیشرو، خلاق و پرافتخار در کشور دانست و گفت: شبکه سراسری برق هماکنون کل کشور را دربرگرفته است و جز تعداد کمی روستای دورافتاده، همه از خدمات شبکه برق بهره میگیرند.
وی با بیان اینکه صنعت برق از نظر میزان خوداتکایی در میان صنایع مشابه سرآمد است، افزود: طراحی، ساخت و اجرای نیروگاهها، شبکههای انتقال و توزیع و ساخت انواع تجهیزات مورد نیاز به دست صنعتگران داخلی انجام میشود و این خدمات در بیش از 20 کشور جهان دارای بازار صادراتی است.
بهگفته وی، صنعت برق در خصوصیسازی پیشگام است و بیش از 50 درصد ظرفیت نیروگاههای حرارتی به بخش خصوصی و نهادهای خارج از وزارت نیرو اختصاص دارد. وزیر نیرو با اشاره به افزایش بیش از 10برابری ظرفیت تولید برق از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون گفت: ما در ابتدای انقلاب حدود هفت هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی داشتیم که اکنون به بیش از 72 هزار مگاوات رسیدهایم و امسال در مقایسه با پارسال با بیش از هفتدرصد افزایش مصرف مواجه هستیم که برای پاسخ به نیازها، باید سالانه پنجهزار مگاوات ظرفیت جدید ایجاد و ضریب ذخیره پنج درصدی داشته باشیم که الان فاقد آن هستیم و ذرهای افزایش مصرف ممکن است موجب ناپایداری شبکه و خاموشی شود.
وی با بیان اینکه در آغاز فعالیت دولت یازدهم تنها 3800 مگاوات نیروگاه در دست احداث داشتیم که اکنون 10 هزار مگاوات ظرفیت جدید نیز افزون بر آن در حال اجراست، افزود: برنامهریزی ما این است که در پنج سال آینده 33 هزار مگاوات ظرفیت جدید وارد مدار کنیم که بخشی برای پاسخ به افزایش مصرف و برخی برای جایگزینی واحدهای فرسوده است.
بهگفته چیتچیان، موضوع افزایش بازده تولید در دستورکار است، زیرا الان متوسط بازده نیروگاههای حرارتی 37 درصد است که قابل قبول نیست و برای افزایش بازده، تمام نیروگاههای گازی بدون استثنا به سیکل ترکیبی تبدیل میشود.