سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است تعداد افرادی که در ارتباط با ابولا جان خود را از دست دادهاند، از چهار هزار نفر فراتر رفته است. به گزارش بیبیسی، دیوید نابارو، نماینده ویژه سازمان ملل متحد که روند مقابله با ابولا را پیگیری میکند، هشدار داده است که اگر تقریبا تمام کشورها علیه ابولا بسیج نشوند، ممکن است که جهان تا ابد گرفتار این بیماری باشد. پیش از این، سازمان مللمتحد خواهان اختصاص حدود یک میلیارد دلار منابع مالی برای مقابله با بحران شیوع ابولا شده بود، ولی اعلام شده است که تاکنون تنها یکچهارم این مبلغ تامین شده است. براساس گزارشها، سه کشور گینه، لیبریا و سیرالئون بدترین وضعیت را بین کشورهای درگیر با ابولا دارند و تازهترین دادهها نشان میدهد که تنها در این سه کشور، چهار هزار و ۲۴ مورد مرگ افرادی گزارش شده است که یا به ابولا مبتلا بودند یا ظن آن میرفت که دچار این بیماری شده باشند. هشت مورد از مرگ افراد در ارتباط با ابولا در سنگال و یک مورد هم در امریکا ثبت شده است. درمجموع، تاکنون هشت هزار و ۳۹۹ مورد ابتلا یا مشکوک به ابتلا به ابولا ثبت شده است که بیشتر آنها در غرب افریقا بوده است.
به گزارش خبرآنلاین اما همزمان با موسم حج پیش از این وزارت بهداشت عربستان اعلام کرده بود که یکی از شهروندان این کشور که مشکوک به ویروس ابولا بود، فوت کرده است. این شهروند عرب پس از بازگشت از غرب افریقا به بیماری ابولا مشکوک بود و همراه با تب و عفونت شدید و ناراحتی معده راهی یک بیمارستان تخصصی در جده شد. عربستان با مشکل سندروم عفونت حاد تنفسی (کرونا) نیز دست به گریبان است و به همین دلیل و به دلیل موسم حج تدابیر امنیتی در فرودگاههای این کشور اعمال شده و عربستان از پذیرفتن زائر ازکشورهای افریقایی مشهور سر باز زده است. وزیر حج عربستان پیش از این از تدابیر پیشگیرانه این کشور علیه ویروس خطرناک ابولا برای عاری بودن موسم حج امسال از وجود آن خبر داده بود.
از سوی دیگر، رییس مرکز پزشکی حج و زیارت هلالاحمر گفت تاکنون هیچ گزارشی از بیماری ابولا و کرونا در عربستان برای حج تمتع گزارش نشده است. سیدعلی مرعشی در حاشیه مراسم همایش پزشکان حج تمتع 93 گفت: فعلا بیماری ابولا در عربستان گزارش نشده است و از 19 تیرماه نیز هیچ بیماری کرونا و ویروس جدید مشاهده نشده است.