رییس کل بانک مرکزی با اشاره به توافقات حاصل از مذاکرات هستهای و صدور بیانیه لوزان گفت: با توافق صورت گرفته، بانکها باید فعالیت خود را بیشتر کنند و برای حضور پررنگ در عرصه بینالمللی آماده باشند. به گزارش تسنیم، ولیالله سیف، رییس کل بانک مرکزی در دیدار با مدیرانعامل و اعضای هیاتمدیره بانکها و موسسات اعتباری، سال جدید را که با خبرهای خوش آغاز شده، سالی پربرکت خواند و اظهار داشت: خوشبختانه در سال گذشته با دقت نظر دولت یازدهم شرایط اقتصادی به نحو مطلوب ساماندهی شده و شاخصهای مختلف از قبیل رشد اقتصادی، نرخ تورم و نرخ ارز موید این موضوع هستند. در این بین، نظام بانکی نیز نقش خود را به خوبی ایفا کرده و توانسته است در مسیر رو به رشد حرکت کند.
در گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، آمده است: ولیالله سیف در این نشست که وزیر امور اقتصادی و داریی نیز حضور داشت، افزایش سرمایه بانکهای دولتی و بالا بردن نسبت کفایت سرمایه بانکها را از ضرورتهای موجود در سال جدید عنوان کرد و گفت: براساس طرح تحقیقاتی که در پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی انجام شده، نتایج مربوط به هر بانک توسط معاونت نظارتی به بانکها اعلام خواهد شد.
وی افزود: افزایش سرمایه بانکهای دولتی افزایش سرمایه بانکها با هدف تامین نسبت کفایت سرمایه مناسب بانکها از موارد لازم الاجرا برای سالجاری است. رییس کل بانک مرکزی همچنین ضمن اشاره به این نکته که آمار مطالبات غیرجاری به نحو قابل ملاحظه و نامتعارفی افزایش یافته است، آخرین بخشنامه سال گذشته بانک مرکزی درخصوص نحوه محاسبه مالیات مربوط به ذخیره مطالبات مشکوکالوصول را بسیار پراهمیت دانست و افزود: این بخشنامه، همسو با سیاستها و تدابیر دولت مبنی بر ارتقای رقابتپذیری نظام مالی و بانکی کشور و از رهگذر همکاری و همراهی سایر دستگاههای اجرایی در دولت بهویژه با هماندیشی آقای طیبنیا تدوین و براساس آن مقرر شد هزینه منظور شده برای ذخیره مطالبات مشکوکالوصول بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی مجاز نیز بهعنوان هزینههای قابل قبول مالیاتی مدنظر قرار گیرد.
رییس شورای پول و اعتبار با اشاره به توافقات حاصل از مذاکرات هستهای و صدور بیانیه لوزان، خاطرنشان کرد: با توافق صورت گرفته، بانکها باید فعالیت خود را بیشتر کنند و برای حضور پررنگ در عرصه بینالمللی آماده باشند. سیف در پایان از مدیران عامل و اعضای هیاتمدیره بانکها و موسسات اعتباری برای درک ضرورتها و اقتضائات بانک مرکزی تشکر و قدردانی کرد و وظایف نظام بانکی را خصوصا با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در ارتباط با نقش بانکها در رشد و توسعه اقتصادی کشور، بسیار مهم تلقی و بر اجرای آن تاکید کرد.