اعضای هیات پارلمانی آلمان به ریاست هایکه بریمر، رییس کمیسیون گردشگری پارلمان این کشور با رییس سازمان میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران دیدار کردند. به گزارش ایسنا، مسعود سلطانیفر در این دیدار با اشاره به رویکرد دولت و رییسجمهوری در زمینه گردشگری مبنی بر استفاده از تمامی ظرفیتهای کشور برای تعامل گسترده با سایر کشورها گفت: ایران در بخش گردشگری فرهنگی، تاریخی، زیارتی، طبیعتگردی و سلامت دارای جاذبههای منحصر بهفردی است و با رویکرد دولت تدبیر و امید، شاهد افزایش ورود گردشگران خارجی در سال گذشته بودیم.
او سیاست دولت جمهوری اسلامی را افزایش ورود گردشگران خارجی به کشور اعلام کرد و گفت: در همین راستا تلاش کردهایم اگر موانعی وجود دارد رفع کنیم. ایجاد تسهیلاتی برای سرعت بخشیدن به صدور ویزا، لغو روادید با برخی کشورها و مهیا کردن زمینه صدور ویزای الکترونیک در آیندهای نزدیک از جمله اقداماتی است که به آنها پرداختهایم. سلطانیفر افزود: از دیگر برنامههای ما رفع مشکلات موجود در بخش اماکن اقامتی و هتل است که با استفاده از سرمایهگذاری بخشخصوصی درصدد مرتفع کردن آن هستیم.
ساماندهی شبکه حملونقل هوایی، گسترش امکانات فرودگاهی مناسب و همکاری با وزارت علوم برای آموزش نیروی انسانی متخصص در رشتههای مرتبط با گردشگری از دیگر مواردی بود که رییس سازمان میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به آنها اشاره و تاکید کرد: میخواهیم شرایطی فراهم کنیم که در کوتاهترین فرصت به این اهداف دست پیدا کنیم. او در ادامه به حل مسائل ایران و گروه 1+5 اشاره کرد و گفت: باور داریم که صنعت توریسم بعد از این جریان در کشور روند رو به توسعهای خواهد داشت و ما خود را برای شوک جدیدی که با ورود گسترده گردشگر ایجاد خواهد شد، آماده میکنیم. او سپس به علاقهمندی گردشگران اروپایی، کانادایی، آمریکایی و استرالیایی به دیدن کویر و جاذبههای طبیعی و حضور اتباع کشورهای همسایه برای استفاده از ظرفیتهای درمانی اشاره کرد.
معاون رییسجمهوری در ادامه با تشکر از تلاشهای سفیر کشورمان در برلین در پاسخ به سوالات اعضای هیات پارلمانی آلمان در رابطه با حضور سرمایهگذاران آلمانی در بخش هتلسازی گفت: مشکلی برای صدور مجوز وجود ندارد، تلاش ما این است که برای کوتاه شدن روند صدور مجوز، سازمان میراثفرهنگی رابط میان سرمایهگذاران و سایر بخشها باشد و بسته به میزان سرمایهگذاری و تاسیساتی که ایجاد میشود، مجوزها کمتر از سهماه صادر شود. او تاکید کرد: موافقت و تفاهم اولیه مهم است که تلاش میکنیم این موافقتنامه کمتر از یک ماه با دستگاه ذیربط شکل بگیرد. در طول یکسال گذشته کشورهای اروپایی و عربی برای سرمایهگذاری در بازار ایران اعلام آمادگی کردهاند، چراکه اذعان دارند صنعت توریسم در کشور ما رو به توسعه است.
او افزود: برای جذب گردشگر از کشورهای فرانسه، آلمان، چین، ایتالیا، روسیه، کشورهای عربزبان و تُرکزبان دانشجویان زیادی را آموزش میدهیم، در زمینه آموزش زبان آلمانی و فرانسوی وضع بهتری داریم، اما برای آموزش سایر زبانهای خارجی کار ویژهای آغاز کردهایم. سلطانیفر درباره تعداد گردشگران نیز به اعضای هیات پارلمانی آلمان گفت: پس از یک دوره افت با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید با وجود تحریمهای ناعادلانه، تعداد گردشگران ورودی در دو سال اخیر به 5 میلیون نفر در سال رسید. معاون رییسجمهوری ظرفیت ایران را برای جذب گردشگر خارجی بیش از میزان فعلی دانست و اظهار کرد: برنامهریزی بلندمدت ما برای سال 2025 میلادی افزایش گردشگران ورودی از 5 میلیون به 20 میلیون نفر است و با توجه به ظرفیتهای گردشگری فرهنگی، تاریخی و مذهبی ایران این هدف دور از دسترس نیست. او سپس به رشد 75 درصدی صدور ویزا برای اتباع ایرانی در سال 2014 میلادی نسبت به سال 2013 اشاره کرد. سلطانیفر سفر هایکه بریمر، رییس کمیسیون گردشگری و اعضای هیات پارلمانی آلمان به ایران را فرصتی برای معرفی مناسب ایران دانست و گفت: امیدوارم با سفر شما، واقعیت جامعه ایران معرفی شود.
وی با بیان اینکه در زمینه سرمایهگذاری خارجی قانون شفاف و روشنی داریم که به زبانهای مختلف ترجمه شده است، اظهار امیدواری کرد در فضای جدیدی که پیشروی صنعت گردشگری ایران است و بسیاری از سرمایهگذاران خارجی را ترغیب به سرمایهگذاری در کشورمان کرده است، سرمایهگذاران آلمانی نیز حضور داشته باشند. هایکه بریمر، رییس کمیسیون گردشگری پارلمان آلمان نیز علاقهمندی سرمایهگذاران این کشور در بخش گردشگری را اعلام کرد و گفت: گردشگری انسانها را به یکدیگر نزدیک کرده و موجب برقراری ارتباط دوستانه میشود.