وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: کشور ما علاقهمند است روابط خود را با شرکتهای آلمانی گسترش دهد همچنین اهداف استراتژیک و بلندمدتی را در نظر داریم. به گزارش شاتا، مهندس محمدرضا نعمتزاده در نشست مشترک با وزیر اقتصاد، رسانه انرژی و فناوری ایالت باواریای آلمان و معاون نخستوزیر این ایالت و هیات همراه افزود: اغلب صنایع ما در گذشته بر پایه تکنولوژی آلمانی بنا شده و سیاستهایی که ما برای توسعه صنعتی کشور در نظر گرفتیم سرمایهگذاری مشترک با سرمایهگذاران خارجی است. وی اضافه کرد: از سویی علاقهمندیم سهمی از بازار منطقهای شما نیز داشته باشیم، چرا که اکنون میتوانید ایران را مرکز فعالیتهای صنعتی، معدنی و تجاری به حساب بیاورید.
مهندس نعمتزاده تصریح کرد: باوجود سختیهایی که در دوران جنگ تحمیلی داشتیم یا تحریمهایی که تا چند وقت اخیر بر ما تحمیل شده بود، نشان دادیم که خواهان صلح و همکاری هستیم. وی با اشاره به مزیتهای اقلیمی و طبیعی کشورمان و زمینههای همکاری با آلمان گفت: صنایع برق و انرژی، صنایع پیشرفته، الکترونیک، تجهیزات پزشکی، خودروی سبک و سنگین و تجاری و اتوبوس و موتورهای دیزلی، صنایع فولاد و قطعات، لاستیک خودرو انرژیهای تجدیدپذیر و صنایع غذایی از جمله زمینههای همکاری است.
نعمتزاده اظهار کرد: ما همچنین علاقهمندیم در زمینه سرمایهگذاری روی فروشگاههای زنجیرهای و صنایع متوسط و کوچک و خوشههای صنعتی همکاری مشترک داشته باشیم. وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با بیان اینکه برنامه ما رسیدن به تولید 3میلیون خودرو در سال است گفت: ما اتوبوس و کامیونها را تحت لیسانس مرسدس بنز، اسکانیا، ولوو و... تولید میکنیم و میتوانیم برای همه اینها از موتورهای شما استفاده کنیم، به شرطی که در ایران تولید شود. وی افزود: در حال حاضر، به ساخت اتوبوسهای شهری با موتور پایه گاز سوز نیازمندیم.
وی در ادامه نشست دولت الکترونیک را از پروژههای جدی کشور برشمرد و گفت: بخشی از این برنامه مربوط به وزارتخانه ما و بخشی مربوط به وزارت ICT است. صنایع فولاد سرمایهگذاری و طراحی و ساخت تجهیزاتی مثل کورهها، خطوط ذوب و... از دیگر زمینههای همکاری بود که نعمتزاده به آن اشاره کرد. وی با اشاره به ظرفیت 24میلیون تنی تولید فولاد کشور گفت: میخواهیم این رقم را به 55 میلیوین تن در سال برسانیم و ظرفیت تولید آلومینیوم هم 450هزار تن است که میخواهیم طی 10 سال آینده به 1.5میلیون تن برسد.
در این نشست همچنین خانم ایلزه ایگنر وزیر اقتصاد، رسانه، انرژی و فناوری ایالت باواریای آلمان با ابراز علاقهمندی کشورش برای همکاری تجاری با ایران گفت: میخواهیم سرمایهگذاری بلندمدتی انجام دهیم و برای سرمایهگذاری ثبات حقوقی نقش مهمی ایفا میکند. وی افزود: ما در بخش سنتی صنعت بسیار قوی هستیم و در زمینه دیجیتال هم شروع به فعالیت کردهایم و مرکز پژوهشهای صنایع دیجیتال ما در حال راهاندازی است. وزیر اقتصاد، رسانه، انرژی و فناوری ایالتباواریای آلمان همچنین گفت: اتحادیه اقتصاد و صنایع باواریا در تهران افتتاح میشود که امیدواریم این دفتر بتواند زمینه توسعه همکاریهای شرکتهای دو کشور را فراهم سازد.
گفتنی است در این نشست نمایندگانی از شرکتهای صنعتی آلمانی به تشریح فعالیتهای خود و زمینههای همکاری با ایران پرداختند.
نامه وزیر به دفتر رهبری
علی پناهی، معاون توسعه بازار و تحقیقات بورس کالا به فارس گفت: نامهای که از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت خطاب به دفتر رهبری در رسانهها منتشر شده در تاریخ 30 مهر ماه 94 و در پاسخ به رونوشت نامه مدیر عامل اتحادیه سراسری تعاونیهای تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمی بوده است.
پناهی با بیان اینکه موضوع خروج محصولات پتروشیمی از تالار نقرهای برای همیشه منتفی است، توضیح داد: این نامه یک هفته قبل از اعلام موضع رسمی دولت مبنی بر تداوم عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا از سوی نوبخت سخنگوی هیأت دولت توسط مهندس نعمتزاده نگارش شده و این شائبه را ایجاد میکند که شاید در ازای بینتیجه ماندن تلاشهای وزیر صنعت از بابت اخذ نظر مثبت دولت برای خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا از مراجع دیگری این اقدام پیگیری شده است.
به گزارش فارس، مسعود میرزایی برزی در تاریخ 10 تیرماه امسال نامهای با موضوع درخواست خودداری از خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا به رئیسجمهور مینویسد که رونوشت آن علاوه بر دفتر ریاست جمهوری به دفتر رهبری، مجمع تشخیص مصلت نظام و سایر نهادهای قانونی و بالادستی ارسال میشود. پیرو این نامه در تاریخ 14 شهریور ماه امسال معاون بررسی نهاد رهبری ارائه نظرات و نتایج بررسی تخصصی وزیر صنعت را خواستار میشود که در ادامه در تاریخ 30 مهر ماه امسال نعمتزاده در نامهای در 10 بند نظرات خود را ارائه میدهد.
این در حالی است که پس از گذشت چند روز با اعلام موضع دولت از سوی نوبخت مبنی بر تداوم حضور پتروشیمیها در بورس کالا به همه حرف و حدیثهای صورت گرفته در این زمینه پایان داده میشود. به گزارش فارس، صبح روز گذشته خبرگزاری فارس نامهای منتسب به وزیر صنعت، معدن و تجارت منتشر کرده که طی آن نعمتزاده در 10 بند دلایل خود مبنی بر مخیر بودن معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا را خطاب به معاون بررسی دفتر مقام معظم رهبری ارائه کرده بود.